Devil Doll

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Devil Doll er et italiensk-slovensk band som ble startet i 1987 i Venezia og den slovenske hovedstaden Ljubljana. Flere av bandmedlemmene blir rekruttert gjennom en annonse med teksten «A man is the less likely to become great the more he is dominated by reason: few can achive greatness -and none in art-if they are not dominated by illusion.» («En mann har mindre sjanse for å bli stor om han blir dominert av fornuften: få kan oppnå storhet -og ingen innenfor kunsten-om de ikke er dominert av illusjoner»). Bandet ble egentlig startet som to separate grupper av en ukjent musiker som går under navnet Mr. Doctor, men ble senere slått sammen til en i Venezia. Både Mr. Doctor og resten av bandet er veldig lyssky og tar aldri intervjuer (i alle fall ikke Mr. Doctor). De fleste intervjuer og offentlige pressemeldinger har gått gjennom bandets fanklubb.

Musikkstilen Devil Doll spiller kan beskrives som en blanding av klassisk musikk, teater, progressiv rock og en god dæsj stemning fra en svarthvitt skrekkfilm fra 1930-tallet. Sangene er lange, og en utgivelse inneholder derfor gjerne bare en sang. At gruppen er veldig inspirert av gamle filmer er noe man merker veldig lett gjennom tekstene og valget av bandnavn, ett navn som trolig er hentet fra Tod Brownings film The Devil Doll fra 1936. Det går rykter om hovedpersonen selv Mr. Doctor jobber med nettopp film i dag.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • 1988The Mark of the Beast (aldri utgitt, finnes i ett eksemplar)
  • 1989The Girl Who Was...Death
  • 1990Eliogabalus
  • 1992Sacrilegium
  • 1993The Sacrilege of Fatal Arms
  • 1996Dies Irae

Det første albumet Devil Doll laget har aldri blitt utgitt i offentlighet, da det var ett ønske fra Mr. Doctor om at det bare skulle finnes ett eksemplar av den, og det i hans besittelse. Det er derfor ikke bekreftet om den faktisk eksisterer eller ikke og den blir ofte utelatt fra offisielle diskografier.

I dag har man ikke hørt noe fra bandet siden 1997, i tiden rett etter de hadde gitt ut Dies Irae. Det spekuleres i om de er nedlagt eller om de bare sitter å venter på at tiden er inne for en ny utgivelse.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]