Indremisjonsforbundet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Indremisjonsforbundet
LandNorge
Org.nummer995 346 141
SlagordMed Guds ord til folket
Nettstedhttps://imf.no (norsk)

Indremisjonsforbundet (ImF) er en evangelisk-luthersk vekkelsesbevegelse i Norge. Forbundet er en sammenslutning av 1500 kristne lag og foreninger, hovedsakelig i Møre og Romsdal, Hordaland, Sogn og Fjordane, Aust-Agder, Vest-Agder og Rogaland, men har også en del arbeid i Finnmark, blant annet deleier av Alta folkehøgskole sammen med Normisjon.

Indremisjonsforbundet ble grunnlagt 19. oktober 1898, da utsendinger fra kristne enkeltstående og samarbeidende forsamlinger gikk sammen. De ville organisere seg, og i 1897 gikk diskusjonen om hvorvidt de skulle gå inn i det som da het Lutherstiftelsen (i dag Normisjon), eller starte noe eget. Resultat ble Det Vestlandske Indremisjonsforbund (DVI), som i 2000 skiftet navn til Indremisjonsforbundet etter at Indremisjonen (offisielt «Det norske lutherske Indremisjonsselskap») hadde gått sammen med Den norske santalmisjon / «Santalmisjonen» og Langesundsfjordens indremisjonsselskap og dannet dagens Normisjon 1. januar 2001.

Indremisjonsforbundets er oppbygd av 12 selvstendige kretser, og et sentralstyre velges av utsendinger fra disse annethvert år på en generalforsamling.

I skrivende stund er det Erik Furnes som er generalsekretær

Indremisjonsforbundets motto er: «Med Guds ord til folket»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]