Dag H. Nestegard

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dag H. Nestegard
Dag H Nestegard.jpg
Født10. feb. 1968Rediger på Wikidata (53 år)
FlorøRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Journalist, redaktørRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Dag Hestetræet Nestegard (født 10. februar 1968 i Florø) er en norsk jounalist, forfatter og filmprodusent. Han har skrevet biografier om flypioneren Thor Solberg og samferdselspolitikeren Kjell Opseth.

Han vokste opp i Svelgen i Sogn og Fjordane, nå bosatt i Ås kommune i Akershus. Nestegard er Master of Arts i litteratur.[1] Han har også studert radiojournalistikk ved medielinja på Høgskulen i Volda. Skoleåret 89/90 var han elev på avislinja ved Skjeberg Folkehøyskole i Østfold.

Nestegard begynte som journalist i Firdaposten i Florø. Etter studier i Volda (1992-1994) arbeidet han ti år i NRKs nyhetsavdeling i Oslo, blant annet som nestleder i utenriksredaksjonen og som korrespondent i Midtøsten høsten 2001. Senere var han presserådgiver for henholdsvis fiskeriministeren[2] og samferdselsministeren.[3] En periode var han også informasjonssjef i Redd Barna.

Høsten 2007 laget han dokumentarfilmen Vekkelsen for NRK. Brorparten av opptakene er gjort i Egypt. Filmen forklarer sammenhengen mellom den islamske vekkelsen og terror mot vestlige mål. Nestegard laget filmen sammen med NRK-fotograf Mohammed Alayoubi. Senere startet Nestegard Stang Media sammen med to tidligere kolleger fra Dagsrevyen, Sølve og Frode Stang.

Fra 2011 til 2014 var Dag H. Nestegard redaktør for Bok & samfunn, et magasin som dekker bokbransjen.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Masteroppgave -Det lange svevet - Ein biografi om Kjell Opset
  2. ^ Regjeringen.no: Fiskeriministeren åpner FAO-konferanse, besøkt 10. februar 2011
  3. ^ NRK.no (5. september 2008): NRK: Sjåføren legger seg flat, besøkt 10. februar 2011

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]