Bok & samfunn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bok & samfunn
LandNorge
TypeTidsskrift
Grunnlagt1879

Bok & samfunn er et uavhengig litteratur- og bokbransjetidsskrift, etablert i 7. juli 1879 i Kristiania under navnet Norsk Boghandlertidende. De første årgangene bar preg av å være samlinger av annonser, kunngjøringer og ymse opplistinger, men etter hvert som tiårene gikk tok tidsskriftet en mer journalistisk form. Senere ble det et navneskifte til Norsk Bokhandlertidende, og fra 1976 til Bok og samfunn. Navneendringen kom etter initiativ fra bokhandler Ingar Tanum, og skulle signalisere at feltet også skulle presenteres for et bredere publikum.

Gjennom alle disse årene har bladet vært et sentralt omdreiningspunkt og bindeledd i bokbransjen, mellom forlag, bokhandlere, bibliotek og bransjens organisasjoner – og er et forum for bokbransje- og litteraturnyheter, debattstoff og kommentarer.

Bladet ble tidligere utgitt av Den norske Bokhandlerforening, men ble i august 2014 overtatt av litteratur- og litteratur- og bokbransjenettstedet BOK365 og har til dels overlappende redaksjon med dette. Bok og samfunn er i dag redaksjonelt uavhengig, medlem av Norsk Tidsskriftforening, og drives etter Redaktørplakaten. Papirutgaven utkommer med seks nummer årlig.

Redaktører[rediger | rediger kilde]