Company’s Comin’ (sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Company's Comin'» er en amerikansk sang i bluegrass stil som ble skrevet av Johnny Mullins. Porter Wagoner spilte inn originalen i juli 1954 og ga den ut på musikkalbumet Satisfied Mind (RCA Victor LPM-1358) i 1956. Produsenter var Stephen Sholes og Chet Atkins.[1][2]

Teksten handler om at gutten på farmen ser på avstand at det kommer besøk, uten å ane hvem det er. Men han ber alle om å skynde seg med å være klar til å ta imot besøk.

Coverversjoner[rediger | rediger kilde]

«Svigermor kommer»
AlbumSom varmt hvetebrød i tørt gress (kun CD-versjon)
Artist, bandNorges flagg Christiania Fusel & Blaagress
UtgittApril 1993
InnspiltMajor Studio, 13. mars 1993[7]
SjangerBluegrass, Humor
Lengde2:20
PlateselskapSpinner Records
Låtskriver(e)USAs flagg Johnny Mullins/
n.t. Terje Mosnes
Produsent(er)Øystein Sunde, Mikkel Aas

«Svigermor kommer» med Christiania Fusel & Blaagress[rediger | rediger kilde]

Christiania Fusel & Blaagress (heretter forkortet CF&B) ga ut en norsk coverversjon med tittelen «Svigermor kommer» i april 1993 på CD-utgaven av musikkalbumet Som varmt hvetebrød i tørt gress.[8] Sangen var ikke med på det opprinnelige vinyl albumet som ble utgitt 20. november 1972.[7][9][10] Terje Mosnes skrev den norske teksten som har sine likhetstrekk med originalteksten, men her er det svigermor som kommer. Hvorvidt alle i familien setter pris på det, fremkommer av teksten. På CF&B sin innspilling deltok[11]:

CF&B har fremført «Svigermor kommer» tre ganger i NRK:

  • St. Hanskveld på Kongsvinger (sendt 23. juni 1969). Besetning: Kåre Schanche (vokal/akustisk gitar), Anne Elisenberg (banjo/kor), Øystein Sunde (akustisk gitar/kor), Gerd Gudding (fele/kor) og Fredrik Wibe (kontrabass/kor)[12].
  • Landhandelen (sendt 1. juni 1975) Besetning: Øystein Sunde (vokal/akustisk gitar), Anne Elisenberg (banjo/kor), Fredrik Wibe (kontrabass/kor), Wiggo Elisenberg (akustisk gitar/kor). (Einar Mjølsnes deltok ikke på denne sangen, men var ellers med i gruppen i resten av programmet)[13].
  • Da Capo! (sendt 30. mars 1993). Kari Svendsen var også med i besetningen i det programmet og bidro med banjo og kor, mens Anne Elisenberg bidro med perkusjon (vaskebrett). Ellers spilte og sang de øvrige som deltok på studio-versjonen[14].

Referanser[rediger | rediger kilde]