Command & Conquer: Red Alert

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Command & Conquer: Red Alert
UtviklerWestwood Studios
UtgiverVirgin Interactive
KomponistFrank Klepacki
Siste versjon3.03
PlattformMicrosoft Windows
DOS
PlayStation Portable
PlayStation
Utgivelse22. november 1996
SjangerSanntidsstrategispill
ModusFlerspiller, enspiller
AldersgrensePEGI 12
Del av serien Command & Conquer

Command & Conquer: Red Alert er et sanntidsstrategispill lansert i 1996 av Westwood Studios. Handlingen i Red Alert foregår i en alternativ virkelighet der andre verdenskrig aldri brøt ut. I stedet forsøker Sovjetunionen å erobre hele Europa, mens de allierte forsøker å beseire Sovjetunionen. Spillet kom først ut for PC (MS-DOS & Windows 95), noe senere kom spillet ut for PlayStation, og ble lagt ut på PlayStation Network, for salg til PSP og PS3.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Red Alert foregår på 1950-tallet, og tar plass i en alternativ virkelighet. Albert Einstein har laget en tidsmaskin han kaller "The Chronosphere". Med denne tidsmaskinen reiser han i 1946 fra åstedet for Trinityprøvesprengningen i New Mexico til Landsberg i Tyskland i 1926. Der oppsøker han fengselet der Adolf Hitler akkurat blir løslatt etter soningen for det mislykkede ølkjellerkuppet i 1923. Einstein dreper Hitler for å forhindre andre verdenskrig, og returnerer deretter til 1946. Planen lykkes, og andre verdenskrig bryter ikke ut. I stedet vokser Sovjetunionen under Josef Stalin seg mye sterkere, og griper sjansen til å forsøke å ta over Europa. Landene i Europa allierer seg mot den nye trusselen, og krigen er snart et faktum.

Tilknytning til Tiberian-serien[rediger | rediger kilde]

Planen til den opprinnelige utvikleren av Command & Conquer (Westwood Studios) var at Red Alert skulle være foregå før Tiberianuniverset i tid. Rollefiguren Kane var Stalins rådgiver i Red Alert, og viser seg en rekke ganger i spillet. De alliertes slutt i Red Alert skulle opprinnelig lede inn i Command & Conquer (kjent som Tiberian Dawn). Da Electronic Arts (som hadde kjøpt opp Westwood Studios) ga ut en samle-boks med Command & Conquer i 2006, var de tre spillene ment å skulle foregå i tre helt separate univers.

Balansering[rediger | rediger kilde]

I Red Alert er det ikke en klassisk "stein-, saks- og papirbalansering" som det oftest er i sanntidsstrategispill, men en balansering der spilleren må velge ulike strategier avhengig av om det er Sovjetunionen eller de allierte som kontrolleres. For eksempel har de allierte raske stridsvogner som høy skuddtakt, mens Sovjet har langsommere stridsvogner med lavere skuddtakt, men med tykkere panser og kraftigere kanoner enn de alliertes.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «PSN Update | Three Speech: Semi-Official PlayStation Blog». threespeech.com. Arkivert fra originalen 4. mars 2016. Besøkt 14. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]