Command & Conquer: Red Alert

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Command & Conquer: Red Alert
UtviklerWestwood Studios
UtgiverVirgin Interactive
KomponistFrank Klepacki
SerieCommand & Conquer
PlattformMicrosoft Windows, DOS, PlayStation Portable og PlayStation
SjangerSanntidsstrategispill
Modusflerspiller og enspiller

Command & Conquer: Red Alert er et sanntidsstrategispill lansert i 1996 av Westwood Studios. Hendelsene i Red Alert foregår i en alternativ versjon av andre verdenskrig, hvor de allierte beskytter Europa mot Sovjetunionen. Spillet kom først ut for PC (MS-DOS & Windows 95), noe senere kom spillet ut for PlayStation, og ble lagt ut på PlayStation Network, for salg til PSP og PS3.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Red Alert foregår på 1950-tallet, og tar plass i en alternativ virkelighet. Albert Einstein har laget en tidsmaskin han kaller "The Chronosphere". Med denne tidsmaskinen reiser han fra Trinity, New Mexico 1946 til Landsberg i Tyskland i 1926, hvor han møter Adolf Hitler da han slapp ut av fengsel etter det mislykkede ølkjellerkuppet i 1923. Einstein fjerner Hitler fra historien i et forsøk på å unngå andre verdenskrig og returnerer til 1946. Som planlagt skjedde ikke andre verdenskrig, men i stedet vokser Sovjetunionen under Josef Stalin seg mye sterkere, og uten Hitler griper Sovjetunionen sjansen til å ta over Europa. Landene i Europa allierer seg mot den nye trusselen, og krigen er snart et faktum.

Kobling til Tiberian-serien[rediger | rediger kilde]

Planene til den originale utvikleren av Command & Conquer (Westwood Studios) var å binde sammen Red Alert og Tiberianuniverset. Kane var Stalins rådgiver i Red Alert, og viser seg en rekke ganger i spillet. De alliertes slutt i Red Alert skulle opprinnelig lede inn i Command & Conquer (kjent som Tiberian Dawn). Koblingen ble avkreftet av Electronic Arts, ettersom Red Alert 2 hadde flere hint av virkelighetens andre verdenskrig, som ikke skjedde i denne serien. Electronic Arts uttalte senere at universene skulle bli bundet sammen igjen. Flere medlemmer fra Command & Conquer-fansider har spurt på forumet til Petroglyph Games om informasjon om Westwoods originale planer (mange av Westwoods ansatte sluttet og formet Petroglyph da Electronic Arts kjøpte Westwood Studios). Resultatet var at flere av Westwoods tidligere ansatte gav ut informasjon, blant annet at Red Alert 2 er forårsaket av en tidsreise som skulle skje i oppfølgeren til Tiberian Sun.

Balansering[rediger | rediger kilde]

I Red Alert er det ikke en klassisk "stein-, saks- og papirbalansering" som det oftest er i sanntidsstrategispill, men en balansering der spilleren må utnytte de fordeler laget har (for eksempel har de allierte raske stridsvogner som skyter raskt, mens Sovjet har trege stridsvogner som skyter sakte, men med mer styrke enn de alliertes). Sovjet får også Tanya og panservernsoldater i flerspillerdelen av spillet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «PSN Update | Three Speech: Semi-Official PlayStation Blog». threespeech.com. Besøkt 14. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]