Clash of Clans

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Clash of Clans
UtviklerSupercell
UtgiverSupercell
DistributørGoogle Play
PlattformiOS og Android
Sjangerstrategispill og MMO
Modusenspiller og flerspiller

Clash of Clans er et strategispill for nettbrett og smarttelefoner produsert av Supercell. I spillet kan man konstruere og utvide ens egen landsby, suksessivt låse opp sterkere krigere og forsvarsverker, plyndre ressurser fra andre landsbyer, lage og bli med i klaner og mer.

Spillet er gratis på iTunes Store og på Google Play.

Spillet[rediger | rediger kilde]

Spillet går ut på å bygge og forbedre en landsby, med forsvarsverker, et rådhus, gruver og mer. Disse kan oppgraderes, gjøres sterkere og mer effektive. For å oppgradere og kjøpe bygninger, trenger man ressurser. Det finnes fire typer ressurser - gull, eliksir, mørk eliksir og juveler. Man starter med 1000 gullmynter, 1000 eliksirdråper og 500 juveler (mørk eliksir blir ikke tilgjengelig før man oppgraderer rådhuset til nivå 7 og kjøper lageret for mørk eliksir for 600 000 eliksirdråper).[1]

Når man skal bygge eller oppgradere noe, trenger man en bygger. Byggere skaffer man ved å kjøpe byggerhytter med juveler.

Man kan også plyndre andre spilleres landsbyer for å vinne ressurser og troféer. Når man angriper en landsby må man bruke krigere som trenes med eliksir eller mørk eliksir. Det finnes et stort mangfold av forskjellige typer krigere. Barbarer, bueskytterere, nisser, giganter og sjamaner er eksempler.I spillet skal man vinne flest trofeer. I angrepene må man få flest stjerner. Den ene stjernen får man av å knuse motstander sin rådhus , den andre får man av å knuse 50% av motstander sin landsby og den siste får man av å knuse hele landsbyen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]