Clash of Clans

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Clash of Clans er et strategispill for nettbrett og smarttelefoner produsert av Supercell. I spillet kan man konstruere og utvide ens egen landsby, suksessivt låse opp mektigere krigere og forsvarsverker, plyndre ressurser fra andre landsbyer, lage og bli med i klaner og mye, mye mer.

Spillet har vært tilgjengelig gratis på iTunes Store siden spillets innledende v1.7 utgivelse den 2. August 2012, og på Google Play Store siden den 8. Oktober 2013.

Spillet[rediger | rediger kilde]

Spillet går ut på å bygge og forbedre en landsby, med forsvarsverker, et rådhus, gruver m.m. Disse kan oppgraderes, gjøres sterkere og mer effektive. For å oppgradere og kjøpe bygninger, trenger man ressurser. Det finnes fire typer ressurser - gull, eliksir, mørk eliksir og juveler. Man starter med 1000 gullmynter, 1000 eliksirdråper og 500 juveler (mørk eliksir blir ikke tilgjengelig før man oppgraderer rådhuset til nivå 7 og kjøper lageret for mørk eliksir for 600 000 eliksirdråper). [1]

Når man skal bygge eller oppgradere noe, trenger man en bygger. Byggere skaffer man ved å kjøpe byggerhytter juveler.

Man kan også plyndre andre spilleres landsbyer for å vinne ressurser og troféer. Når man angriper en landsby må man bruke krigere som trenes med eliksir eller mørk eliksir. Det finnes et stort mangfold av forskjellige typer krigere. Barbarer, bueskytterere, nisser, giganter og sjamaner er eksempler.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]