Chogo av Baekje

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Chogo av Baekje
Hangul: 초고왕, 소고왕, 속고왕
Hanja: 肖古王, 素古王, 速古王
RR: Chogo-wang, Sogo-wang, Sokgo-wang
MR: Ch'ogo-wang, Sogo-wang, Sokko-wang
Konge av Baekje
Født2. århundreRediger på Wikidata
Død214[1]Rediger på Wikidata
FarGaeru[1]
SøskenGoi
BarnGusu[1]
Regjeringstid166 - 214

Chogo av Baekje (født ?, død 214) var 5. konge i det koreanske kongedømmet Baekje. Han var sønn av den foregående kong Gaeru.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Etter at Gaeru hadde gitt ly til en Sillaforræder i 165, ble forholdet mellom Baekje og Silla spent. Dette skjedde året før Chogo overtok som konge. Chogo bestemte seg for å angripe Silla i 167 og erobret to festninger, men Sillahæren klarte å slå angrepet tilbake.

Chogo forsøkte en ny invasjon mellom 188 og 190 mot Silla, og klarte denne gangen å erobre flere festninger (Mosan, Guyang, Wonsanhyang og Yogeo). I 204 ødela han Yocha. Han fikk bygd nye festninger inkludert Jeokhyeon og Sado, begge på okkupert territorium, og flyttet flere innbyggere dit i 210.

I 214 erklærte han krig mot mohefolket. Han ledet 1 000 soldater og erobret Seokmunfestningen, men mohehæren gjennomførte et motangrep i Sulcheonregionen i Baekje. I juli 214 invaderte Silla Baekje og erobret Sahyeonfestningen.

Den åttende kong Goi er sagt å være Chogos yngere bror. Den 13. kong Geunchogo tok Chogos navn for å antyde hans familietilhørighet etter en langvarig rivalisering mellom to kongefamilier.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c Doosan Encyclopedia, «초고왕», besøkt 30. august 2020[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]