Alexander Kuoppala

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alexander Kuoppala
AlexanderKuoppala.jpg
Alexander Kuoppala
Født11. apr. 1974Rediger på Wikidata (47 år)
EsboRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Musiker, gitaristRediger på Wikidata
Nasjonalitet FinlandRediger på Wikidata
Medlem av Children of Bodom, Inearthed, ValonkantajatRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger Melodisk Death Metal
Power metal
InstrumentGitar
Aktive år1994d.d.
PlateselskapNuclear Blast
Spinefarm Records
Century Media

Alexander Kuoppala (født 11. april 1974 i Esbo, Finland) er tidligere bandmedlem i Children of Bodom. Han spilte gitar og var medlem av bandet fra 1995 til 2003.

Kuoppala begynte å spille gitar 10 år gammel, da han hadde blitt introdusert av instrumentet av moren hans som var musikklærer. De første årene spilte han primært blues og jazz, noe som endret seg da han begynte å lytte til heavy metal-band som W.A.S.P., Judas Priest, Manowar og Ozzy Osbourne.

Som trompetist i et lokalt band ble han kjent med valthornspilleren Jaska Raatikainen, som også var trommeslager i bandet IneartheD (i dag Children of Bodom). Bandet manglet på dette tidspunkt en rytmegitarist, og Alexander ble invitert til å slutte seg til dem i 1995. Alexi Laiho gitaristen i Children of Bodom har sagt at grunnen til at Kuoppala sluttet i bandet, var fordi han rett og slett var lei av å turnere, være på hotell, i busser og på festivaler. Han ble erstattet av Roope Latvala.

I dag driver Kuoppala fortsatt med musikk og er fortsatt bosatt i Esbo. Han er musikklærer på en skole og er gift og har tre barn.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]