Henkka Blacksmith

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Henkka T. Blacksmith
Henkka Seppälä - Ilosaarirock 2009.jpg
FødtHenri Samuli Seppälä
7. juni 1980 (39 år)
Esbo
Utdannet ved Helsingfors universitet
Beskjeftigelse Bassist
Nasjonalitet Finland
Medlem av Children of Bodom, Inearthed
Musikalsk karriere
SjangerMelodisk death metal
Power metal
InstrumentBass
Aktive år1995d.d.
PlateselskapNuclear Blast
Spinefarm Records
Century Media
Nettstedhttp://www.cobhc.com/

Henri Seppälä (født 1980 i Esbo) bedre kjent som Henkka T. Blacksmith, er bassist i det finske metal-bandet Children of Bodom. Henkka er et vanlig kallenavn for Henri og Seppä betyr blacksmith på engelsk. Grunnen til t-en i midten av navnet er at Torso er kallenavnet hans.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Henkka startet å spille gitar når han var elleve år.Han ble introdusert for heavy metal gjennom sin bror, som hørte på band som Slayer og Pantera. Før det hadde han bare hørt om glam rock-band som Guns N' Roses og Poison. Som tiden gikk ble han mer interessert i heavy musikk. Tidlig på 90-tallet oppdaget han black metal og death metal, band som Burzum, Dissection og Cannibal Corpse. Han spilte i sitt første band som 13 åring. det het Aivokasvain (Brain Tumour). han var medlem i to år før han sluttet og byttet ut hovedinstrumentet sitt, til bass.

Når Samuli Miettinen sluttet i Inearthed (original navnet til Children of Bodom) i 1996, ble Henkka med i bandet og tok over 5-strengers bassen. Han er frontmannen av bandet når det kommer til intervjuer og lignende.Grunnet at han kan snakke både finsk, svensk, engelsk og noe fransk.

Henkka studerer politisk vitenskap og politisk historie i universitetet i Helsingfors når han har tid, noe som ikke er særlig ofte. Han er også interessert i sport, og har en lidenskap for fotball og svømming. Henkka er helt bundet til Children of Bodom og har ingen sideprosjekter. Ifølge han er familie og bandet de to viktigste tingene i livet hans.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]