Chapel of Love

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Chapel of Love» er en amerikansk sang, skrevet av Jeff Barry, Ellie Greenwich og Phil Spector. The Dixie Cups gjorde den berømt i 1964. Sangen lå som nummer én number på Billboard Hot 100-listen. Det har også vært mange andre versjoner av sangen. Den var også den første utgivelsen på det da nye Red Bird Records, drevet av Jerry Leiber og Mike Stoller sammen med George Goldner.

Dixie Cups versjon[rediger | rediger kilde]

Sangen forteller om den lykken og opphisselen som jeg-personen føler på sin bryllupsdag, for hun og hennes elskede skal gå til «Chapel of love» og «we'll never be lonely anymore».

Den ble tidligere innspilt på plate av The Ronettes og The Blossoms. Den definitive versjonen ble innspilt av The Dixie Cups i 1964.

Sangen ble rangert som # 279 på Rolling Stones liste over The 500 Greatest Songs of All Time og er ensemblets eneste sang på listen.

Denne versjonen kan høres på soundtrackene til filmer, fra Full Metal Jacket til Brudens far (Father of the Bride).

Bette Midlers version[rediger | rediger kilde]

Bette Midler hadde med seg «Chapel of Love» poå sitt debutalbum The Divine Miss M (1972). Følgende år hadde Midler med seg sin versjon på # 40-popsinglen Friend" (singlen lå på Billboard Hot 100-listen som dobbelt A-side). Versjonen som er med på singleutgivelsen er en radikalt remikset versjon, med horn og strykere tilføyd. Den har aldri blitt utgitt på noe album eller i noe annet format siden den opprinnelige singlen i 1973.

Beach Boys' versjon[rediger | rediger kilde]

Amerikanske The Beach Boys gjorde en coverversjon. Den ble i 1976 utgitt på gruppas, 15 Big Ones.

Elton Johns versjon[rediger | rediger kilde]

Elton John gjorden også en versjon på soundtracket til Fire bryllup og en gravferd ( Four Weddings and a Funeral).

Holly Beth Vincents versjon[rediger | rediger kilde]

Den amerikanske alternative/indie-musikeren, Holly Beth Vincent, gjorde også en coverversjon i en episode av American Idol (sendingsdato: 23. februar 2011). Den ble opprinnelig innspilt i Gold Star Studios, Los Angeles.

Svensk versjon[rediger | rediger kilde]

Den svenske tittelen er «Ge mej inte fler presenter».

The Chicks spilte den inn på singlen Swedisc SWES 1045.