Jerry Leiber og Mike Stoller

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Jerry Leiber)
Hopp til navigering Hopp til søk
Jerry Leiber og Mike Stoller
Utmerkelser Grammy Trustees Award (1997), Johnny Mercer Award (2000)[1]
Sjangerrock and roll, R&B, blues, pop
Aktive år19502011
Nettstedhttp://www.leiberstoller.com/
Medlemmer
Jerry Leiber, Mike Stoller
Notable verk
Love Me

Jerome «Jerry» Leiber (født 25. april 1933, død 22. august 2011) og Mike Stoller (født 13. mars 1933) var en låtskriver- og produsent-duo fra USA, som med sine låter og produksjoner i stor grad har vært med på å prege utviklingen av rock og popmusikk. De var også banebrytende ved å popularisere blues og R&B. Leiber og Stoller var blant låtskriverne som holdt til i The Brill Building.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Duoens første suksesser var sangene «Hound Dog» og «Kansas City». På 1950-tallet samarbeidet Leiber og Stoller med The Coasters og de skrev en rekke hitlåter med humoristiske og teatralske tekster, som blant andre «Young Blood», «Searchin'» og «Yakety Yak». De skrev også sanger for The Drifters og Ben E. King, og var som produsenter blant Phil Spectors største inspirsjonskilder. Elvis Presley spilte inn en rekke av duoens låter, blant andre «Love Me», «Loving You», «Don't», «Jailhouse Rock» og «King Creole».

Priser og utmerkelser[rediger | rediger kilde]

De vant Grammy for sangen «Is That All There Is?» i 1969, og for soundtrack-albumet Smokey Joe's Cafe, fra en 1995 Broadway-musikal basert på deres låter og produksjoner. Oppsetningen Smokey Joe's Cafe ble også nominert til sju Tony-priser. De ble valgt inn i Songwriters Hall of Fame i 1985 og Rock and Roll Hall of Fame i 1987. Elvis Presleys versjon av duoens låt «Hound Dog» ble innvalgt i Grammy Hall of Fame i 1988. De fikk en stjerne på Hollywood Walk of Fame i 1994, og fikk både Johnny Mercer-prisen og Ivor Novello-prisen i 2000.

Kjente sanger av Leiber/Stoller[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ 10. feb. 2019

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.