Baba Is You

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Baba Is You
Baba Is You
UtviklerHempuli
UtgiverHempuli
DistributørHumble Store, Steam, itch.io og Nintendo eShop
DesignerArvi Teikari
ProgrammererArvi Teikari
KomponistArvi Teikari
SpillmotorMultimedia Fusion 2
Plattform
Utgivelse13. mars 2019[1]
GenreHjernetrimspill,[2] indiespill
ModusEnspiller
ProgrammererArvi Teikari

Baba Is You er et hjernetrimspill skapt av den finske indie-utvikleren Arvi Teikari (kjent som Hempuli), som ble utgitt 13. mars 2019 for PC og Nintendo Switch. Hovedpoenget med spillet er manipulering av «regler», som er representert av brikker med tekst, som tillater spillerkarakteren, som oftest den titulære Baba, å nå et definert mål.

Spillopplevelse[rediger | rediger kilde]

Spilleren kontrollerer som oftest en sauelignende karakter som heter Baba, med unntak i noen nivåer. Hvert nivå inneholder forskjellige, bevegelige ordbrikker som samsvarer med forskjellige typer gjenstander og hindringer på brettet (som Baba selv, målflagget, vegger og miljøfarer, og andre skapninger). Ved å koble sammen operatører som «is» og «and», og verb som reflekterer egenskapene til disse gjenstandene (som «you», som gjør at gjenstanden blir kontrollert av spilleren, «push» for å gjøre dem bevegelige, «stop» for å gjøre dem ugjennomtrengelige, «win» for å spesifisere målet, og flere). Oppgaven for hvert nivå er å få spilleren til å nå målet ved å flytte om på disse brikkene for å skape eller endre «reglene» de tilhører. For eksempel, kan målet bli endred ved å flytte «is» og «win» til en annen gjenstand, og spilleren kan gå gjennom gjenstander ved å fjerne «stop»-egenskapen fra dem.[3] Nivåene kan tvinge definerte regler med flere metoder, som å plassere ordbrikkene i et hjørne slik at de ikke kan bli flyttet på.[4] Spillet har over 200 nivåer.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.hempuli.com/press/sheet.php?p=Baba_Is_You.
  2. ^ http://www.hempuli.com/baba/; besøksdato: 14. mars 2019.
  3. ^ a b Plante, Chris (13. mars 2019). «Baba Is You review: one of the best puzzle games in years». Besøkt 14. mars 2019. 
  4. ^ Cowley, Ric. «Baba is You Switch review - "Puzzling perfection in every way"» (engelsk). Besøkt 14. mars 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]