Arne Walderhaug

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arne Walderhaug
Født21. sep. 1949Rediger på Wikidata (72 år)
OsloRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Fotograf, journalist, redaktørRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Arne Walderhaug (født 21. september 1949 i Oslo) er en norsk fotograf, journalist og redaktør.

Han har fotografisk utdannelse fra West Surrey College of Art and Design, England. På 1980-tallet var han leder i Forbundet Frie Fotografer og for Fotogalleriet i Oslo. Han er blant annet representert i samlingene til Bibliotheque Nationale Paris, Preus Museum og Robert Meyers samling.

Han begynte sitt journalistiske arbeid som frilanser for Adresseavisen, Akershus Arbeiderblad og Dagbladet. Fra 1984 til 1990 var han redaktør for tidsskriftet Fritt Fram. I 1990 grunnla han avisen Blikk, som første frittstående avis for homofile og lesbiske. Fram til 2002 arbeidet han i avisen, der han også var redaktør. I år 2000 investerte finansmannen Christen Sveaas i Blikk, som da ble redesignet og relansert som magasin. Han mottok også Homoæresprisen i 1999.

Senere har Walderhaug vært leder for arrangementene Oslo Gay pride (-2004) og Europride Oslo 2005. Han har også arbeidet for HivNorge. Fra 2007 til 2017 var han internasjonal rådgiver i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) med ansvar for LLHs samarbeidsprosjekter i Sør-Asia, og har blant annet vært prosjektleder for et fellesprosjekt mellom Blue Diamond Society (BDS) i Katmandu, Nepal og LLH, finansiert av Norad. Fra mai 2013 til mai 2014 var Walderhaug konstituert generalsekretær av HivNorge.

Walderhaug er tilknyttet bildebyrået Samfoto.

Utstillinger[rediger | rediger kilde]

Senere har Walderhaug deltatt i flere kollektivutstillinger, blant annet på Preus Museum og på Stenersenmuseet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]