Arne Johannessen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
For biologiprofessoren med samme navn se Arne Johannessen (biolog)
Politimannen og fagforeningslederen Arne Johannessen fotografert i 2008

Arne Johannessen (født 29. april 1958) er en norsk politimann og tidligere fagforeningsleder fra Øystese i Hordaland. Fra september 2000 til mai 2013 var han leder i Politiets Fellesforbund.

Arne Johannessen har sin utdannelse fra Befalsskolen for militærpolitiet og Politiskolen. Han har vært befal i Militærpolitiet, lensmannsbetjent i Luster i Sogn og Fjordane, forbunds-sekretær og leder i Lensmannsetatens Landslag, nestleder i Politiets Fellesforbund og lensmann i Sogndal fra 1998 til 2000. Siden september 2000 har han vært leder i Politiets Fellesforbund. Arne Johannessen har også vært leder i Hafslo Arbeiderlag og kommunestyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Luster kommune.[1]

I 2005 fikk han «Målprisen 2005» fra Luster mållag under Lustramarknaden.[2] I 2007 fikk han Målprisen fra Noregs Mållag.

Som fagforeningsleder har Johannessen regelmessig kommentert saker hvor politiet får kritikk.

Johannessen måtte i 2008 forholde seg til flere forhold som ble oppfattet som koordinerte gå-sakteaksjoner fra politiansattes side. Slike forhold omfattet svært mange sykemeldinger, overtidsnekt, og unormalt mange stryk-karakterer på skytterprøver i Rogaland. Johannessen svarte at kritikere som brukte disse påstandene burde stevne Politiets fellesforbund for arbeidsretten eller holde kjeft.[3] Onsdag 25. mars 2009 ledet han som forbundsleder over 4 000 medlemmer av Politiets Fellesforbund i et demonstrasjonstog fra Youngstorget i Oslo til Stortinget for å protestere mot manglende ressurser og regjeringens behandling av politikrisen.[4] Så godt som samtlige brukte politiuniform, i strid med politiets uniformsreglement.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Portrettintervju i Dagbladets helgemagasin 4. oktober 2006
  2. ^ «Målpris til Arne Johannessen». NRK. 6. juni 2005. Besøkt 1. mars 2007.  «[…] fekk prisen for konsekvent og framifrå bruk av nynorsk skriftleg og munnleg.»
  3. ^ Rogalands avis, «Stevn oss for arbeidsretten, eller hold kjeft!»
  4. ^ http://pf.no/id/13324