Anne Kalvig

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anne Kalvig
Født26. sep. 1972Rediger på Wikidata (49 år)
StavangerRediger på Wikidata
Søsken Siri KalvigRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Medlem av Kvinnefronten, Kvinnegruppa OttarRediger på Wikidata

Anne Kathrine Kalvig (født 26. september 1972 i Stavanger) er en norsk religionshistoriker og kvinneaktivist. Hun er ansatt som professor i religionsvitenskap ved Universitetet i Stavanger. Hun tok doktorgraden i 2011 med avhandlingen Åndeleg helse. Ein kulturanalytisk studie av menneske- og livssyn hos alternative terapeutar ved Universitetet i Bergen. Hun tok hovedfag i religionsvitenskap ved Universitetet i Oslo i 1998 med oppgaven Gjennom Lysmuren, inn i the New Age. Ein analyse av kjønnsideologi i den nye spiritualiteten. I 2016 utgav hun boka Spiritisme - Samtaler mellom levende og døde.

Hennes forskningsfelt er alternativ spiritualitet og nyreligiøsitet, religion og populærkultur, folkereligiøsitet, døden som minne og grense, samt kjønnsteori.

Kalvig har i en årrekke vært kvinnepolitisk aktiv, blant annet i Kvinnefronten og i Kvinnegruppa Ottar, der hun har vært leder av gruppa i Stavanger. Hun satt i Stavanger bystyre for Rødts forløper RV 2003-2005. Hun er nå nestleder i organisasjonen Women's Human Rights Campaign Norge.[trenger referanse]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]