Siri Kalvig

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Siri Kalvig
Siri Kalvig.jpg
Født6. nov. 1970[1]Rediger på Wikidata (50 år)
StavangerRediger på Wikidata
Beskjeftigelse MeteorologRediger på Wikidata
Søsken Anne KalvigRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Siddisprisen (2010), Gullrutens fagpris (2009)[2]Rediger på Wikidata

Siri Margrethe Kalvig (født 6. november 1970 i Stavanger) er gründer og tidligere administrerende direktør i værvarselselskapet Storm Weather Center, som ble etablert i 1997. I 2014 fullførte hun doktorgraden i offshoreteknologi ved Universitetet i Stavanger.[3][4] Før det ledet hun Storm Weather Centers Stavanger-kontor. Hun har også vært styremedlem ved Universitetet i Stavanger i perioden 2007 til 2009.[5] Siden 2018 er hun administrerende direktør i det statlige selskapet Nysnø Klimainvesteringer.

Kalvig fikk kjendisstatus som værmelderTV 2, der hun begynte i 1992, og har siden jobbet med vær og meteorologi. Hun har en daglig værspalte på baksiden av VG.[trenger referanse]

Hun har studert fysikk og astrofysikk ved Universitetet i Oslo, og meteorologi ved Geofysisk institutt ved Universitetet i Bergen (UiB). Ved UiB tok hun hovedfag i 2005. Tittelen på hovedfagsoppgaven hennes i meteorologi var «Lokal- og mikrometeorologi (Vindstress på sjøis i Barentshavet)».

Kalvig danset en del ballett i sin tidlige ungdom, men la all dansing på hylla da hun valgte å prioritere meteorologistudiene.[trenger referanse] Høsten 2008 var hun med på dansekonkurransen Skal vi danse på TV 2.

Kalvig vant Venstres miljøpris i 2008[6] Hun ble tildelt årets fagpris under Gullruten 2009 for «sin faglige styrke, og formidlingen av sitt fag på flere plattformer».[7]

Tidligere har Kalvig sagt at miljøengasjementet stammer fra tiden hun var med i Unge Venstre i 1980-årene.[8]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]