Siri Kalvig

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Siri Kalvig
Siri Kalvig.jpg
Født6. november 1970 (48 år)
Stavanger
Beskjeftigelse Meteorolog
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Siddisprisen (2010)

Siri Margrethe Kalvig (født 6. november 1970 i Stavanger) er gründer og tidligere administrerende direktør i værvarsel-selskapet Storm Weather Center, som ble etablert i 1997. I 2014 fullførte hun doktorgraden i offshoreteknologi ved Universitetet i Stavanger.[1][2] Før det ledet hun Storm Weather Center sitt Stavangerkontor. Hun har også vært styremedlem ved Universitetet i Stavanger i perioden 2007 til 2009.[3]

Kalvig fikk kjendisstatus som værmelderTV 2, der hun begynte i 1992, og har siden jobbet med vær og meteorologi. Hun har en daglig vær-spalte på baksiden av VG.

Hun har studert fysikk og astrofysikk ved Universitetet i Oslo, og meteorologi ved Geofysisk institutt ved Universitetet i Bergen (UiB). Ved UiB tok hun hovedfag i 2005. Tittelen på hovedfagsoppgaven hennes i meteorologi var «Lokal- og mikrometeorologi (Vindstress på sjøis i Barentshavet)».

Kalvig danset en del ballett i sin tidlige ungdom men la all dansing på hylla da hun valgte å prioritere meteorologistudiene. Høsten 2008 var hun med på dansekonkurransen Skal vi danse på TV 2.

Kalvig vant Venstres miljøpris i 2008[4] Hun ble tildelt årets fagpris under Gullruten 2009 for «sin faglige styrke, og formidlingen av sitt fag på flere plattformer».[5]

Tidligere har Kalvig sagt at miljøengasjementet stammer fra tiden hun var med i Unge Venstre på 80-tallet.[6]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]