Siri Kalvig

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Siri Kalvig
Siri Kalvig.jpg
Født6. november 1970 (47 år)
Stavanger
Beskjeftigelse Meteorolog
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Siddisprisen

Siri Margrethe Kalvig (født 6. november 1970 i Stavanger) er gründer og tidligere administrerende direktør i værvarsel-selskapet Storm Weather Center, som ble etablert i 1997. I dag er hun doktorgradsstudent i offshoreteknologi ved Universitetet i Stavanger.[1] Før det ledet hun Storm Weather Center sitt Stavangerkontor. Hun har også vært styremedlem ved Universitetet i Stavanger i perioden 2007 til 2009.[2]

Kalvig fikk kjendisstatus som værmelderTV 2, der hun begynte i 1992, og har siden jobbet med vær og meteorologi. Hun har en daglig vær-spalte på baksiden av VG.

Hun har studert fysikk og astrofysikk ved Universitetet i Oslo, og meteorologi ved Geofysisk institutt ved Universitetet i Bergen (UiB). Ved UiB tok hun hovedfag i 2005. Tittelen på hovedfagsoppgaven hennes i meteorologi var «Lokal- og mikrometeorologi (Vindstress på sjøis i Barentshavet)».

Kalvig danset en del ballett i sin tidlige ungdom men la all dansing på hylla da hun valgte å prioritere meteorologistudiene. Høsten 2008 var hun med på dansekonkurransen Skal vi danse på TV 2.

Kalvig vant Venstres miljøpris i 2008[3] Hun ble tildelt årets fagpris under Gullruten 2009 for «sin faglige styrke, og formidlingen av sitt fag på flere plattformer».[4]

Tidligere har Kalvig sagt at miljøengasjementet stammer fra tiden hun var med i Unge Venstre på 80-tallet.[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]