Animal Crossing: New Leaf

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Animal Crossing: New Leaf
UtviklerNintendo EAD
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
RegissørAya Kyōgoku
ProdusentKatsuya Eguchi
KomponistKazumi Totaka
PlattformNintendo 3DS
UtgivelseNew Leaf
JP 8. november 2012
NA 9. juni 2013
EU 14. juni 2013
New Leaf - Welcome Amiibo
JP 23. november 2016
EU 25. november 2016
NA 8. desember 2016
SjangerSimulator
ModusEnspiller, flerspiller
AldersgrensePEGI 3
Nettstedwww.nintendo.co.jp/3ds/egdj/index.html
Del av serien Animal Crossing
Animal Crossing: Happy Home Designer

Animal Crossing: New Leaf[a] er et livssimulatorspill utviklet og utgitt av Nintendo til Nintendo 3DS.

Spilleren kontrollerer en menneskelig avatar som bor i en landsby befolket av antropomorfe dyr, og tar i dette spillet rollen som ordfører i denne landsbyen. Det er det fjerde spillet i Animal Crossing-serien og ble utgitt i Japan i november 2012, og i Nord-Amerika og Europa i juni 2013. New Leaf fikk positiv mottakelse og solgte over 12 millioner kopier.[1]

En oppdatert utgave av spillet med støtte for Amiibo-figurer ble utgitt som en gratis oppdatering for eiere av den originale utgaven i 2016.[2] En ny fysisk utgave av spillet med det oppdaterte innholdet ble utgitt sent i 2016 under tittelen Animal Crossing: New Leaf - Welcome Amiibo[b].

Spilleren skal kontrollere en landsbyboer som flytter til en ny landsby. Men ved ankomst til byen forveksles spilleren umiddelbart for byens nye ordfører, og han får denne stillingen i stedet for å være en vanlig innbygger. Spilleren får muligheten til å utforske hele byen, snakke med en rekke andre innbyggere, og delta i forskjellige aktiviteter. Å gjennomføre forskjellige aktiviteter, eller selge forskjellige ting, gjør at spilleren kan tjene Bells - spillets virtuelle valuta, som igjen kan brukes til å kjøpe forskjellige ting som nye møbel eller klær, eller betale lån som brukes til å renovere huset deres.

Animal Crossing: New Leaf introduserer også mange nye funksjoner til serien. Spilleren kan begynne i et telt før huset deres, som til slutt kan oppgraderes og utvides, blir bygget ferdig. Spilleren kan også endre karakterens utseende og dekorere det nye hjemmet deres. Spillet kan spilles i sanntid, ved å bruke spillets interne klokke. Aspekter som butikkens åpningstider, dyreliv og spesielle arrangementer varierer avhengig av tid på dagen eller hva slags sesong på året det er.

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

Type nummerering
  1. ^ Utgitt i Japan som とびだせ どうぶつの森 (Tobidase Dōbutsu no Mori).
  2. ^ Utgitt i Japan som とびだせ どうぶつの森 Amiibo+ (Tobidase Dōbutsu no Mori Amiibo Purasu).

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]