Animal Crossing: New Horizons

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Animal Crossing: New Horizons
UtviklerNintendo EPD
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
RegissørAya Kyōgoku
ProdusentHisashi Nogami
KomponistSayako Doi
Yasuaki Iwata
Shinobu Nagata
Masato Ohashi
Yumi Takahashi
Kazumi Totaka
SpillmotorLunchPack
Siste versjon2.0.6 (14. november 2022)
PlattformNintendo Switch
UtgivelseINT 20. mars 2020
SjangerSimulator
ModusEnspiller, flerspiller
AldersgrensePEGI 3
Nettstedwww.nintendo.co.jp/switch/acbaa
Del av serien Animal Crossing

Animal Crossing: New Horizons[a] er et livssimulatorspill utviklet og utgitt av Nintendo til Nintendo Switch. Det er det femte hovedspillet i Animal Crossing-serien og ble utgitt internasjonalt den 20. mars 2020. Spilleren kontrollerer en tilpasset menneskelig karakter som flytter til en øde øy etter å ha kjøpt en flyttepakke av vaskebjørnen Tom Nook. Som i de andre Animal Crossing-spillene, forløper New Horizons i sanntid ved å følge den innebygde klokken i Nintendo Switch-konsollen. Spilleren kan utforske øya, samle inn ressurser og bruke dem til å lage verktøy og annet håndverk, fange insekter og fisk, samt utvikle øya til et samfunn for de antropomorfe dyrene som bosetter seg der.

New Horizons har vært en påfallende kommersiell suksess, med over 37 millioner solgte kopier siden utgivelsen i 2020.[1] Det har satt flere salgsrekorder, blant annet som spillet til å raskest selge seks millioner kopier i Japan.[2] Suksessen til spillet er delvis tilskrevet at det ble utgitt under COVID-19-pandemien, da en betydelig andel av befolkningen i flere land var hjemmeværende.

Spillet fikk positiv mottakelse fra kritikere, og vant flere utmerkelser, blant annet «årets spill» under Japan Game Awards i 2020 og «beste familiespill» under The Game Awards 2020.[3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Spilleren får tilgang til naturressurser som frukt og tre, som kan samles og brukes for å produsere en rekke gjenstander og møbler kjent som D.I.Y-laging. Ved siden av dette kan spilleren fange dyr og fiske, plante og dyrke forskjellige trær og blomster, og til slutt bli gitt muligheten til å endre terrenget på øya direkte. Øya gir åpen plass til å plassere gjenstander, og dekorere, som spilleren selv ønsker. Spilleren kan også invitere andre landsbyboere til øya. I begynnelsen av spillet starter man med to tilfeldige, antropomorfe landsbyboere - som skal bo ved siden av spilleren, og kan samhandles med og bygge relasjoner.

Når spilleren har gjort tilstrekkelig fremgang i spillet, får området større frihet til å utvide seg som landsby. Andre butikk-eiere kan også besøke og bosette seg permanent på øya. Blant dem er museum-direktør Blathers som skal vise frem forskjellige skapninger som etter hvert blir fanget av spilleren. Etter hvert som området utvides får landsbyen deres eget rådhus, andre bygninger, og landsbyboere som kan befolke samfunnet. Gamle telt og butikker vokser frem til en mer permanent struktur, som fremdeles kan flyttes hvis spilleren ønsker det. Derfra får øya en stjerne-rangering, og denne rangeringen kan øke etter hvert som området vokser videre.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

Type numrering
  1. ^ Utgitt i Japan som あつまれ どうぶつの森 (Atsumare Dōbutsu no Mori).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]