Animal Crossing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Animal Crossing
Animal Crossing Fink Heavy.png
Sjanger Simulator
Utvikler Nintendo EAD (2001–2015)
Nintendo EPD (2015–i dag)
Utgiver NintendoRediger på Wikidata
Plattform Nintendo 64, GameCube, Wii, Wii U, Nintendo DS, Nintendo 3DS, iOS, Android, Nintendo Switch
Første spillAnimal Forest
14. april 2001
Nyeste spillAnimal Crossing: New Horizons
20. mars 2020

Animal Crossing (どうぶつの森 Dōbutsu no Mori) (どうぶつの森, Dōbutsu nå Moren) er en serie med livssimulatorspill utviklet og utgitt av Nintendo. Det  første spillet var gitt ut i Japan april 2001 på Nintendo 64. Spillet ble senere flyttet over til Nintendo GameCube og gitt ut i Japan desember 2001, i Nord-Amerika september 2002 og i Europa september 2004. Animal Crossing er det første i rekken av Animal Crossing-spill, hvor en spiller et menneske som bebor en bygd hvor det bor dyr med menneskelige egenskaper.

Serien inkluderer også tre andre spill: Animal Crossing på Nintendo GameCube, Animal Crossing: Wild WorldNintendo DS, Animal Crossing: Let's Go to the CityWii, Animal Crossing: New LeafNintendo 3DS og Animal Crossing: New Horizons på Nintendo Switch

Spillet[rediger | rediger kilde]

Animal Crossing er et livssimulatorspill hvor spilleren styrer et menneske som bor i en grend hvor det bor flere typer dyr som oppfører seg som mennesker. Spillet har ikke noen konkret slutt og det er ikke mulig å tape i spillet. Spilleren starter spillet som en ny innbygger i grenden, hvor utseendet og navnet på figuren en styrer avhenger av hvordan en besvarer noen spørsmål under introsekvensen i spillet.[1] Når figuren har flyttet inn i grenden kan man utforske oppgavene der, som å fange insekter og fisk til samlingen sin eller prøve å tjene inn penger på ulike vis. Tiden i spillet avhenger av den interne klokket i spillekonsollen. Dette gjør at spillet kan feire visse hendelser på samme tid som i virkeligheten, for eksempel nyttårsaften.[2] For å lagre spillet må spilleren snakke med en statue utenfor huset sitt. I de to oppfølgerne, Wild World og Farge's Go to the City, kan spilleren lagre fremgangen ved å legge seg i en seng inni hjemmet sitt. Dersom spilleren slår av spillet uten å lagre først vil en moldvarp-figur (Mr. Resetti) dukke opp fremfor huset til spilleren og kjefte på hun eller han for å ikke ha lagret.

Hovedmålet i spillet er å bygge på huset sitt. Det er inne i  hjemmet at spilleren kan lagre saker som blir funnet, og ved å få seg større hus vil det være plass til flere slike ting. En kan tilpasse huset etter smak, som å endre møbler, musikk, gulvunderlag og farge på taket

Andre spill i serien[rediger | rediger kilde]

Animal Crossing: Wild World [rediger | rediger kilde]

Animal Crossing: Wild World (おいでよ どうぶつの, Oideyo Dōbutsu nå Moren) er utviklet og utgitt av Nintendo for Nintendo DS. Spillet er oppfølgeren til Animal Crossing og er det andre spillet i serien. Det ble gitt ut i Japan november 2005, i Nord-Amerika desember 2005, og i Europa mars 2006. Oppfølgeren til Wild World er Animal Crossing: Let's Go to the City.

Wild World har samme oppsett som forgangeren Animal Crossing på Nintendo GameCube, men legger til noen nye ting. Spilleren kan nå styre figuren sin ved å bruke pekeskjermen eller knappene. Ved å trykke et sted på bakken i spillet vil figuren snu seg og gå i den retningen, og om en trykker på selve figuren vil hun eller han utføre en handling; som å grave i jorden dersom en spade er i hånden til figuren. I bygden er museet blitt større ved at et observatorium og en kafé er blitt lagt til. En frisørsalong er tilgjengelig å låse opp om en klarer å få den siste utvidelsen av butikken til Nook. Blomster kan nå tørke ut, og spilleren må da vanne de for at de ikke skal visne bort.

For første gang i Animal Crossing-serien kan en spille over Nintendo Wi-Fi Connection, som innebærer at en kan la andre spillere besøke byen sin ved å sende hverandre vennekoder (Friend Codes).[3][4]

Animal Crossing: Let's Go to the City[rediger | rediger kilde]

Animal Crossing: Let's Go to the City (街へ行こうよ どうぶつの森, Machi e ikō yo: Dōbutsu nå moren), kjent i Nord-Amerika som Animal Crossing: City Folk, er utviklet og utgitt av Nintendo for Wii, og er det tredje spillet i Animal Crossing-serien.

Let's Go to the City bygger på det samme oppsettet i de to forgangerne med noen få nye ting. Figuren i spillet kan nå bli kontrollert gjennom Wii-fjernkontrollen, og en kan kaste fisketang eller hogge med øks ved å veive fjernkontrollen. En by er lagt til spillet, og spilleren kan reise dit ved å ta en buss.

Animal Crossing: New Leaf[rediger | rediger kilde]

Animal Crossing: New Leaf (とびだせ どうぶつの森, Tobidase Dōbutsu nå Moren) er det fjerde spillet i Animal Crossing-serien, og ble gitt ut i november 2012 i Japan og i juni 2013 i Europa for Nintendo 3DS. Nytt i spillet er at spilleren selv får være ordfører i bygden istedenfor en vanlig innbygger. I tillegg er proporsjonene på figurene utvidet slik at en nå kan endre både trøye og bukse. Det er også mulig å svømme i sjøen rundt bygden dersom en har våtdrakt.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Schneider, By Peer. «Animal Crossing Review». IGN. Besøkt 1. mars 2016. 
  2. ^ Schneider, By Peer. «Animal Crossing». IGN. Besøkt 1. mars 2016. 
  3. ^ Harris, By Craig. «Animal Crossing: Wild World». IGN. Besøkt 1. mars 2016. 
  4. ^ Harris, By Craig. «Animal Crossing: City Folk Review». IGN. Besøkt 1. mars 2016.