Anders Giæver

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anders Giæver
Anders Giæver Joffen Kulturhuset (191555).jpg
Anders Giæver under innspilling av Giæver & Joffen i 2015.
Født27. august 1961Rediger på Wikidata (59 år)
Norge Oslo
Ektefelle Ales Ree (2003- )
Beskjeftigelse Journalist, mediekommentator og forfatter
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Anders Giæver (født 27. august 1961 i Oslo) er en norsk journalist. Han er kjent som mediekommentator og avdelingsleder i kommentaravdelingen i VG. 2008–2011 var han USA-korrespondent for VG, og etter hjemkomsten sto han sentralt i avisens dekning av terrorangrepene i Norge 2011. Han er også programleder for podkasten Giæver og gjengen.

Bakgrunn og virke[rediger | rediger kilde]

Han har tidligere vært kulturredaktør i Dagsavisen, og har også jobbet i flere andre norske aviser. I 2006 var han jurymedlem ved utdelingen av Humanistisk kulturpris. Mellom 2005 og 2008 hadde han ukentlige faste gjesteopptredener i Frokost-TV som kommentator på nyhetsrelatert stoff sammen med Hege Duckert.

I 2006 var han fagdommer i Kvitt eller DobbeltNRK1 for Andreas Rønningen, som gikk opp i emnet The Simpsons. Han er barnebarn av den avdøde kringkastingssjefen og legen Hans Jacob Ustvedt.[trenger referanse]

I desember 2006 fikk han og kollega Hege Duckert fra Dagbladet kritikk av flere medier pga. deres angivelig tette forhold til kronprinsparet.[1] Saken førte til relativt stor debatt både i TV, radio og aviser. Giæver er far til Dagens Næringsliv-journalist Henrik Sande Giæver.

I januar 2015 startet han podkasten Giæver & Joffen sammen med Frithjof Jacobsen der de oppsummerte uka hver fredag.[2] Podkasten skiftet navn til Giæver og gjengen etter at Jacobsen sluttet i VG og utkommer daglig mandag–fredag.[3]

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «VGs sjefredaktør står på sitt». VG (norsk). Besøkt 13. september 2017. 
  2. ^ Johansen, Glenn Slydal. «Anders Giæver grillet sjefen om sponset innhold». journalisten.no (norsk). Besøkt 16. januar 2019. 
  3. ^ Giæver uten Joffen: Anders Giæver snakker ut om Jacobsen-exit: – Jeg trodde vi skulle bli gamle sammen. medier24. Besøkt 13. september 2020.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]