Hanne Hukkelberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Hanne Hukkelberg
Hanne Hukkelberg at Bush Hall 2.jpg
Født 17. april 1979 (38 år)
Kongsberg
Yrke Komponist, sanger, låtskriver, pianist, filmmusikkomponist
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Spellemannprisen i åpen klasse, Radka Toneff Minnepris
Sjanger popmusikk
Plateselskap Nettwerk

Hanne Hukkelberg live på EnergiMølla

Hanne Hukkelberg (født 17. april 1979Kongsberg) er en norsk sanger, artist og komponist. Hun spiller musikk i grenselandet mellom jazz og pop. I tillegg til å synge, spiller hun slagverk, piano og gitar. Hun er utdannet cand. mag. fra Norges musikkhøgskole.

I 2004 ga hun ut debutalbumet Little Things som kom i internasjonal utgave året etter. For sitt andre album Rykestrasse 68 fikk hun Spellemannprisen 2006 i åpen klasse. I 2006 ble hun tildelt penger fra UDs reisestøtte til norske musikere og utøvere for konserter i utlandet for å gjennomføre turné og festival i Europa og USA. Hun fikk Gammleng-prisen i åpen klasse i 2017.[1]

Hukkelberg har skrevet en av låtene på lydsporet til filmen «Legenden om Narnia – Prins Caspian». Låtens navn er Lucy, etter én av filmens hovedkarakterer. Andrew Adamson er en stor tilhenger av Hukkelberg og han skal ha vært personlig involvert i å få henne med i prosjektet. Låten blir imidlertid ikke å høre i selve filmen, men den er med på filmens lydspor som ble utgitt 13. mai 2008.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Disse fikk årets Rolf Gammleng-priser». ballade.no. 6. november 2017. Besøkt 17. november 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]