Tore Sagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tore Sagen
Tore Sagen, Nordiske mediedager 2010.jpg
Født7. november 1980[1]Rediger på Wikidata (39 år)
OsloRediger på Wikidata
Ektefelle Live NelvikRediger på Wikidata
Søsken Steinar SagenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, komiker, TV-programleder, fjernsynsskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Tore Sagen (født 7. november 1980 i Oslo[2]) er en norsk skuespiller, komiker og mediepersonlighet. Han har medvirket i radioprogrammer som Holger Nielsens metode, Onkel Happy og Kyrre på NRK P3. Han er en del av trioen i Radioresepsjonen sammen med Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim, som har holdt på siden 2006.

I denne perioden lagde han også en liten nett-TV-serie kalt «Tores knuteskole» som kun ble vist på NRKs nettsider årsskiftet 2009–2010. Han står også bak «Tores spikkeskole» i 2012. Tore Sagen har også hatt stemme i NRKs Showbiz og gjestet Trygdekontoret. Høsten 2010 kom han på fjernsynet med et nytt program kalt Radioresepsjonen på TV, sammen med sine kompanjonger fra Radioresepsjonen, Bjarte Tjøstheim og Steinar Sagen.

Tore Sagen er broren til Steinar Sagen, og vokste opp på Holmlia i Oslo. Han gikk på Holmlia ungdomsskole og Nordstrand videregående skole, og var med to år på Nordstrandrevyen som lystekniker. Han skulle opprinnelig begynne å studere ved Universitetet i Oslo, men avbrøt dette da han fikk jobb som redaksjonsassistent i NRK P3. Han fikk sin første reporterjobb i programmet Holger Nielsens metode. Samtidig begynte han på en utdannelse ved Westerdals Reklameskole, men avbrøt denne da han fikk full stilling som produsent i radioprogrammet Kyrre (med Kyrre Holm Johannessen).[2]

Han er gift med Live Nelvik kjent fra Farmen, P3 Gull, P3morgen, Dama til og Lørdagsrådet.[3]

Offentlig uttalelser[rediger | rediger kilde]

  • "Jeg er ikke rasist"[4]
  • "Livredd reker"[5]

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Skuespiller[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ČSFD, Tore Sagen, 161637
  2. ^ a b Sagen, S., Sagen T. og Tjøstheim, B.P. Den relativt store boka om Radioresepsjonen, Aschehoug, Oslo. ISBN 9788203198168
  3. ^ Guro Havro Bjørnstad og Jan Thomas Holmlund (24. august 2013): Tore Sagen gifter seg med Live Nelvik i dag Arkivert 27. august 2013 hos Wayback Machine.. Dagbladet.
  4. ^ Sagen, Tore (2019T04:47). «Til de som skulle være i tvil: jeg er ikke rasist. Jeg synes rasisme og fornektelse av menneskeskapte klimaendringer er noe av det flaueste som finnes.». @ToreSagen (norsk). Besøkt 7. november 2019.  Sjekk datoverdier i |dato= (hjelp)
  5. ^ «Radioresepsjonen - 13-02-2018». NRK Radio (norsk). Besøkt 7. november 2019. 

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Wessel-Holst, Benedicte: «Stridslystne typer». I: Kreativt Forum Nr. 5 2007

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]