King Midas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
King Midas
King Midas (rockband) concert 2.jpg
King Midas-konsert i 2005
Utmerkelser Spellemannprisen i rock (2013)Rediger på Wikidata
Opphav (1994)
Periode1994–nåtid
SjangerRock, Pop, Disco, Eksperimentell rock
PlateselskapFysisk Format
Universal Music Group
Éllet
Perfect Pop
Nettstedwww.kingmidas.no
Medlemmer
Louie
Per Schimmel
DJ Hansi
Ando
Earl Mc North
Tidligere medlemmer
Sonny Ohlsen
Stephen Martin

King Midas er et norsk rockeband fra Oslo som debuterte i 1994. Gruppa vant Spellemannprisen 2013 i kategori rock for platen Rosso. Musikkstilen til King Midas er sterkt preget av disco, og er egnet for dans og nattklubb. Tekstene er lyriske og får tidvis en melankolsk klang i musikken. Navnet King Midas er hentet fra gresk mytologi.

I radioprogrammet Siri & Co i radiokanalen NRK P13 24. februar 2013 oppgir Ando og Per at de husker You could be mine av Guns and Roses som en kul låt, da de vokste opp på 90-tallet. Som fjortiser begynte de å spille rock and roll og metal-låter av band som Led Zeppelin, DWaS, Deep Purple og AC/DC.[1]

Med Romeo Turn i 2003 fikk gruppen et moderat gjennombrudd[2]. Fotografen Per Heimly laget coverfotografi til albumet, og ble med dette instrumentell i å definere gruppens stil videre.

Bassist Per Vigmostad spilte i det fiktive bandet kommune (Fingerpult av Gerhardsen, musikk Knut Schreiner, tekst Eskil Vogt) sammen med Andreas Tylden (JR Ewing), Henrik Elvestad, Torgny Amdam (Amulet) i den norske spillefilmen Reprise regissert av Joachim Trier. I et PR-stunt opptråtte kommune på Quartfestivalen sommeren før premieren.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

[4][5][6][7][8][9][10][11]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.