Liste over golfspillere med flest major-seire

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Denne listen viser en oversikt over de spillere som har vunnet flest major-turneringer i golf.

Herregolf[rediger | rediger kilde]

For herrer er det fire major-turneringer som anerkjennes av de to viktigste golftourene, PGA-touren og Europatouren:

Stjernen i Masters-kolonnen markerer at spilleren hadde sin beste periode som golfspiller før turneringen startet i 1934. Før dette ble også U.S. Amateur og British Amateur regnet som major-turneringer på de respektive tourene. Hvis man teller med disse turneringene så har Bobby Jones totalt 13 seire, og blant andre Jack Nicklaus, Tiger Woods, Arnold Palmer, Phil Mickelson, Mark O'Meara har også flere seire enn listen viser.

Listen er oppdatert per juli 2014.

Navn Land Masters US Open The Open PGA Totalt Periode
Jack Nicklaus USA 6 4 3 5 18 1962–1986
Tiger Woods USA 4 3 3 4 14 1997–2008
Walter Hagen USA 0* 2 4 5 11 1914–1929
Ben Hogan USA 2 4 1 2 9 1946–1953
Gary Player Sør-Afrika 3 1 3 2 9 1959–1978
Tom Watson USA 2 1 5 0 8 1975–1983
Bobby Jones USA 0* 4 3 0 7 1923–1930
Arnold Palmer USA 4 1 2 0 7 1958–1964
Gene Sarazen USA 1* 2 1 3 7 1922–1935
Sam Snead USA 3 0 1 3 7 1942–1954
Harry Vardon England 0* 1 6 0 7 1896–1914
Nick Faldo England 3 0 3 0 6 1987–1996
Lee Trevino USA 0 2 2 2 6 1968–1984
Seve Ballesteros Spania 2 0 3 0 5 1979–1988
James Braid Skottland 0* 0 5 0 5 1901–1910
Phil Mickelson USA 3 0 1 1 5 2004–2013
J.H. Taylor England 0* 0 5 0 5 1894–1913
Peter Thomson Australia 0 0 5 0 5 1954–1965
Willie Anderson Skottland 0 4 0 0 4 1901–1905
Jim Barnes England 0 1 1 2 4 1916–1925
Ernie Els Sør-Afrika 0 2 2 0 4 1994–2012
Raymond Floyd USA 1 1 0 2 4 1969–1986
Bobby Locke Sør-Afrika 0 0 4 0 4 1949–1957
Old Tom Morris Skottland 0 0 4 0 4 1861–1867
Young Tom Morris Skottland 0 0 4 0 4 1868–1872
Willie Park, Sr. Skottland 0 0 4 0 4 1860–1875
Jamie Anderson Skottland 0 0 3 0 3 1877–1879
Tommy Armour USA 0 1 1 1 3 1927–1931
Julius Boros USA 0 2 0 1 3 1952–1968
Billy Casper USA 1 2 0 0 3 1959–1970
Henry Cotton England 0 0 3 0 3 1934–1948
Jimmy Demaret USA 3 0 0 0 3 1940–1950
Bob Ferguson Skottland 0 0 3 0 3 1880–1882
Ralph Guldahl USA 1 2 0 0 3 1937–1939
Padraig Harrington Irland 0 0 2 1 3 2007–2008
Hale Irwin USA 0 3 0 0 3 1974–1990
Rory McIlroy Nord-Irland 0 1 1 1 3 2011-2014
Cary Middlecoff USA 1 2 0 0 3 1949–1956
Larry Nelson USA 0 0 0 2 3 1981–1987
Nick Price Zimbabwe 0 0 1 2 3 1992–1994
Denny Shute USA 0 0 1 2 3 1933–1937
Vijay Singh Fiji 1 0 0 2 3 1998–2004
Payne Stewart USA 0 2 0 1 3 1989–1999
År Masters Tournament US Open Championship The Open Championship PGA Championship
2014 USA Bubba Watson Tyskland Martin Kaymer
2013 Australia Adam Scott England Justin Rose USA Phil Mickelson USA Jason Dufner
2012 USA Bubba Watson USA Webb Simpson Sør-Afrika Ernie Els Nord-Irland Rory McIlroy
2011 Sør-Afrika Charl Schwartzel Nord-Irland Rory McIlroy Nord-Irland Darren Clarke USA Keegan Bradley
2010 USA Phil Mickelson Nord-Irland Graeme McDowell Sør-Afrika Louis Oosthuizen Tyskland Martin Kaymer
2009 Argentina Ángel Cabrera USA Lucas Glover USA Stewart Cink Sør-Korea Y.E. Yang
2008 Sør-Afrika Trevor Immelman USA Tiger Woods Irland Pádraig Harrington Irland Pádraig Harrington
2007 USA Zach Johnson Argentina Ángel Cabrera Irland Pádraig Harrington USA Tiger Woods
2006 USA Phil Mickelson Australia Geoff Ogilvy USA Tiger Woods USA Tiger Woods
2005 USA Tiger Woods New Zealand Michael Campbell USA Tiger Woods USA Phil Mickelson
2004 USA Phil Mickelson Sør-Afrika Retief Goosen USA Todd Hamilton Fiji Vijay Singh
2003 Canada Mike Weir USA Jim Furyk USA Ben Curtis USA Shaun Micheel
2002 USA Tiger Woods USA Tiger Woods Sør-Afrika Ernie Els USA Rich Beem
2001 USA Tiger Woods Sør-Afrika Retief Goosen USA David Duval USA David Toms
2000 Fiji Vijay Singh USA Tiger Woods USA Tiger Woods USA Tiger Woods
1999 Spania José María Olazábal USA Payne Stewart Skottland Paul Lawrie USA Tiger Woods
1998 USA Mark O'Meara USA Lee Janzen USA Mark O'Meara Fiji Vijay Singh
1997 USA Tiger Woods Sør-Afrika Ernie Els USA Justin Leonard USA Davis Love III
1996 England Nick Faldo USA Steve Jones USA Tom Lehman USA Mark Brooks
1995 USA Ben Crenshaw USA Corey Pavin USA John Daly Australia Steve Elkington
1994 Spania José María Olazábal Sør-Afrika Ernie Els Zimbabwe Nick Price Zimbabwe Nick Price
1993 Tyskland Bernhard Langer USA Lee Janzen Australia Greg Norman USA Paul Azinger
1992 USA Fred Couples USA Tom Kite England Nick Faldo Zimbabwe Nick Price
1991 Wales Ian Woosnam USA Payne Stewart Australia Ian Baker-Finch USA John Daly
1990 England Nick Faldo USA Hale Irwin England Nick Faldo Australia Wayne Grady
1989 England Nick Faldo USA Curtis Strange USA Mark Calcavecchia USA Payne Stewart
1988 Skottland Sandy Lyle USA Curtis Strange Spania Severiano Ballesteros USA Jeff Sluman
1987 USA Larry Mize USA Scott Simpson England Nick Faldo USA Larry Nelson
1986 USA Jack Nicklaus USA Raymond Floyd Australia Greg Norman USA Bob Tway
1985 Tyskland Bernhard Langer USA Andy North Skottland Sandy Lyle USA Hubert Green
1984 USA Ben Crenshaw USA Fuzzy Zoeller Spania Severiano Ballesteros USA Lee Trevino
1983 Spania Severiano Ballesteros USA Larry Nelson USA Tom Watson USA Hal Sutton
1982 USA Craig Stadler USA Tom Watson USA Tom Watson USA Raymond Floyd
1981 USA Tom Watson Australia David Graham USA Bill Rogers USA Larry Nelson
1980 Spania Severiano Ballesteros USA Jack Nicklaus USA Tom Watson USA Jack Nicklaus
Profesjonell golf - Verdensranking - Order of Merit - Golfens æresgalleri - FedEx Cup Golfballmini.jpg

Profesjonelle tourer
PGA-touren | Europatouren | LPGA-touren | Ladies European Tour | Web.com Tour | Challenge-touren | Champions Tour | European Seniors Tour | Asiatouren | Canadatouren | Sunshine Tour | PGA Tour of Australasia | Tour de las Americas

Major-turneringer
Herrer: The Masters | US Open | The Open | PGA Ch'shipDamer: Kraft Nabisco Ch'ship | US Women's Open | LPGA Ch'ship | Women's British Open | Evian Masters

Organisasjoner
NGF | USGA | EGA | R&A | The PGA | USPGA | PGA Norge | LPGA | PGA TOUR | PGA European Tour

´´ Golf: Hovedartikkel · Portal · Kategori