Juan Manuel Santos

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Juan Manuel Santos Calderón, 1. februar 2007.
Logoen til Partido de «la U», partiet grunnlagt av Santos Calderón i 2005 for å samle daværende president Álvaro Uribes tilhengere i ett parti.

Juan Manuel Santos Calderón (født i Bogotá, Republikken Colombia, 10. august 1951) er en colombiansk journalist, økonom og konservativ politiker for Partido Social de Unidad Nacional (det sosiale for nasjonal enhet – også kalt "U-partiet," spansk: Partido de «la U», som Santos er en av grunnleggerne og lederne av). Han er valgt til å være landets president fra 7. august 2010 til 7. august 2014 etter å ha beseiret motkandidaten Antanas Mockus i det nasjonale presidentvalget i 2010. Santos har tidligere tjent som landets forsvarsminister (og var da involvert i flere politiske skandaler, inkludert en intervensjon i Ecuador mot FARC-geriljaen) og minister for finans og offentlig kreditt.

Santos kommer fra en rik og svært tradisjonell colombiansk familie; hans grandonkel Eduardo Santos var landets 20. president fra 1938 til 1942, mens hans fetter Francisco Santos Calderón var president Uribe Vélez' visepresident.


Forgjenger:
 Álvaro Uribe 
Presidential Seal of Colombia.svg
Colombias president (valgt)

Etterfølger:
  
Forgjenger:
 Camilo Ospina Bernal 
Coat of arms of Colombia.svg
Colombias forsvarsminister

Etterfølger:
 Gabriel Silva Luján 
Forgjenger:
 Juan Camilo Restrepo 
Coat of arms of Colombia.svg
Colombias minister for finans og offentlig kreditt

Etterfølger:
 Roberto Junguito Bonnet