Brukerdiskusjon:Bonga3

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hei, Bonga3, og velkommen til Wikipediabokmål og riksmål. Takk for dine bidrag. Her er noen lenker du kan få bruk for:

Velkommen
Velkommen

I tillegg vil jeg oppfordre til bruk av forhåndsvisningsfunksjonen. Da gjør du like mye fordelt på færre redigeringer, og bidrar til å lette andres arbeid.

Jeg håper du vil like ditt opphold på Wikipedia. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis rettet opp raskt.

Er det ellers noen spørsmål du har, ikke nøl med å spørre meg; jeg synes det bare er hyggelig å bli spurt om hjelp‼ — H92 (d · b · @ · ?) 25. okt 2008 kl. 22:12 (CEST)


English: If you do not understand or you can’t write in Norwegian, and you want to tell us something, please, visit the Embassy. You can contact me here.
Deutsch: Wenn Sie Norwegisch nicht verstehen oder nicht schreiben können und Sie bei uns mitreden möchten, dann besuchen Sie bitte die Botschaft. Sie können mich hier kontakten, bitte auf Englisch oder einfaches Deutsch.
Español: Si no comprende o no sabe escribir en noruego y desea comunicarse con nosotros, por favor, acuda a la Embajada. También puede escribirme aquí, pero en inglés, por favor.

Vandalisme[rediger kilde]

Det betraktes som vandalisme å tilbakestille når en annen bruker har fjernet feil du har lagt inn. Det kan nok tenkes at det er en og annen som snakker spansk i Kuwait, men offisielt språk er arabisk, og da får det stå i vår artikkel. Mvh Harald Haugland 26. okt 2008 kl. 14:10 (CET)

13 språk[rediger kilde]

Hej, talar du verkligen 13 språk?!? Vänligen, Calandrella 29. okt 2008 kl. 19:10 (CET)

Destinasjoner for flyvninger fra flyplasser[rediger kilde]

Dette er materiale som konstant trenger oppdatering, og vi har avgjort tidligere at det ikke er ønskelig å ha slikt. Vi kan heller henvise til aktuelle trafikkdata for den enkelte flyplassen. Bakgrunnen er at dette er ikke permanente egenskaper ved flyplassen. Nå kan en jo diskutere hva som er permanent, men det kan være lurt å huske på at det primære med et leksikon er slikt som er like aktuelt om 5 &ndasH; 10 – 15 år. Kanskje enda lengre. — Jeblad 30. okt 2008 kl. 20:48 (CET)

Hei, jeg regnet med at du forsøkte å foreslå artikkelen om Bergen som anbefalt artikkel, men at du ikke klarte å opprette kandidatsiden. Jeg har derfor opprettet kandidatsiden og lagt den i riktig seksjon på Wikipedia:Kandidatsider. Hvis du trenger hjelp til noe er det bare å spørre meg om hjelp. Hilsen —Kjetil_r 3. nov 2008 kl. 00:24 (CET)

Billedbruk[rediger kilde]

Hei! Jeg ser du har lagt inn bilde av den nye Hardangerbrua. Greit nok, hvis det er du som har knipset og billedbehandlet saken. Hvis ikke, er det nemlig ulovlig tilvendelse av annenpersons rett til sitt åndsverk. Vi kan IKKE bruke bilder som flyter rundt på nettet uten å være sikre på at den som har tatt det - og det det forestiller er innafor reglene. Dette bildet ligner påfallende på et fra BT. Bjørn som tegner 5. nov 2008 kl. 23:59 (CET)
Jeg har slettet bildet og blokkert Commons-kontoen. Vi har bedre ting å bruke tiden til enn dette her. Når du får lov til å laste opp bilder igjen om tre dager bør du holde deg til å kun laste opp bilder du har tatt selv eller bilder som på annet vis faller innenfor retningslinjene våre. Fortsetter du med slik opplasting som du har drevet med (og fått mange advarsler for) blir du blokkert for en lengre periode. Hvis det er noe ved reglene du ikke forstår kan du gjerne ta kontakt med meg, så skal jeg hjelpe deg. Hilsen —Kjetil_r 6. nov 2008 kl. 00:21 (CET)
Hei!:D Som dere sa har jeg kanskje lagt inn noen bilder som jeg fant på internett, men jeg var ikke helt klar over reglene inntil nå, men det var ikke nødvendig å ta vekk alle bildene. Jeg har jo lastet opp mange fine bilder som jeg har tatt selv, men hvis dere ikke vil ha bilder som jeg har tatt selv og så er det greit for meg. Dere tror vel ikke at jeg vil laste opp dise bildene som jeg har tatt selv på nytt igjen, og jeg syntes dere bør lese alle de kommentarene som jeg har fått de første dagene jeg har vært på Wikipedia! Hva er forresten gjennomsnittsalderen på Wikipedia?? Bruker:Bonga3 6. nov 2008 kl. 22:58 (CET)
Hei! Det er fint at du svarer på meldingen. Jeg har nå fjernet blokkeringen av Commons-brukerkontoen Bonga3, slik at du kan laste opp bilder igjen. Nå kan du laste opp bilder som du selv har tatt. Det å laste opp andres bilder til Wikipedia er litt komplisert, så det bør du nok vente med til du har litt mer erfaring her. Det kan også være greit å spørre andre om hjelp først hvis du ønsker dette.
Jeg vet ikke hva gjennomsnittsalderen blant brukerne her er, og jeg tror ikke andre vet det heller. Hvis jeg skal tippe, så vil jeg kanskje si mellom 30 og 35? Hilsen —Kjetil_r 6. nov 2008 kl. 23:14 (CET)
Du må gjerne legge inn bilder du selv har tatt - men det kan jeg love deg: Der er veldig mange og ikke alltid like enkle regler å holde styr på. Problemet du har pådradd deg er at du ikke har svart helt sant eller latt være å svare på spørsmålene om eget verk osv. Bruksanvisningene og reglene der er til for å følges - og vi forventer at også tenåringer respekterer dem. Det er noe med å være voksen også på den måten.
De som jobber med bilder på Commons har flere hundre tusen bilder å hold styr på, og blir mektig sure når noen legger inn private bilder, ulovlige bilder, bilder ingen kan bruke osv. Du kan hjelpe ved å beskrive hva bildet forestiller, og helst også en kategori (holder med norsk, de kan oversette) - og så må du snakke helt sant om det er ditt bilde eller ikke.
Kommentarene du viser til (og synes om ?), slik jeg leser dem, viser at du gjerne vil gjøre noe - men ikke er villig til å oppfatte hva folk prøver å si om måten du prøver på. Wikipedia har hatt administratorer på ca. din alder - men der er stor usikkerhet blant mange hver gang noen i den aldersgruppen stiller til valg. ( Og - Du kan gange alderen din med 4 og legge til litt for å nå meg igjen i alder - men jeg er ikke den eldste her) Bjørn som tegner 6. nov 2008 kl. 23:28 (CET)
Takk for veldig hyggelige svar. Jeg skal laste opp skikkelige bilder heretter. Går det ann å laste opp flere bilder samtididig? Det er litt mye å laste opp alle de bildene som jeg har tatt selv og lastet opp før nå igjen (de realistiske bildene)? Går det ann å finne de noe sted? Men jeg lurer litt på hvordan jeg signerer en melding? Bruker:Bonga3 7. nov 2008 kl. 13:46 (CET)
Du signerer en melding ved å trykke på knappen som ser slik ut: . Den finner du like over vinduet der man skriver.
Man kan ikke laste opp flere bilder samtidig uten å bruke et eget program til det. Dette programmet heter Commonist, men jeg vet ikke hvor lett det er å bruke.
Du kan se en liste over filnavnene du har lastet opp her og her. Hvis du forteller meg hvilke av bildene du har tatt selv kan jeg gjøre om slettingen, slik at de kommer frem igjen. Hilsen —Kjetil_r 7. nov 2008 kl. 14:16 (CET)


Hei. Takk for hjelpen. Jeg har lastet opp Chabos.jpg, Hones.jpg, Sandviksbatteriet.jpg, Lohman ung.jpg, Hone.jpg, Hon 3. jpg, Hon 2.jpg, Bryggen-Bergen.jpg, Sandviken-Bergen.jpg, Lohman-hone.jpg, Utsikt.jpg, Bakke.jpg, Honsefugler. png, Oteraa.jpg, Otteraa.jpg, og Nord-europa.png. Går det ann å få alle bildene inn der de var plassert før og? Bonga3 7. nov 2008 kl. 15:10 (CET)

Alle artikler trenger ikke «se også»[rediger kilde]

Vi har faktisk eksempler på artikler som har fått fjernet se-også-seksjonen i prosessen med å oppnå utmerket-status: Wikipedia:Kandidatsider/Orden (utmerkelse).

Vi prøver oftest å kun lenke første forekomsten av et begrep i en artikkel. Unntak finnes – f eks skjer det av og til at begrep lenkes både fra bildetekst og brødtekst, eller flere ganger i en lengre artikkel – men det er hovedregelen. Det følger derav at vi heller ikke lenker begrepet fra se-også-seksjonen om det forekommer i selve artikkelteksten.

Ikke til forkleinelse for bidragene dine – jeg skjønner du er en ekspert på emnet – men når artikler blir overlesset av lenker, blir leserne fort blinde for dem. Bedre å lenke det som er viktig – én gang, første gang – og la resten av teksten stå frem uten distinksjoner/distraksjoner. :) — the Sidhekin (d) 8. nov 2008 kl. 11:38 (CET)

Jeg forstår hva du mener, så det trenger jeg sikkert ikke skrive lenger:) Bonga3 8. nov 2008 kl. 12:10 (CET)

hei, heter byen Maran eller heter den Marans? Det er viktig å få dette rett, dersom den heter Marans så må artiklen flyttes til dette navnet. Mvh Bjoertvedt 10. des 2008 kl. 20:53 (CET)

Hei. Den heter Marans. Bonga3 10. des 2008 kl. 20:54 (CET)

Da bør den jo ikke hete Maran på Wikipedia? Flytter du den? Mvh Bjoertvedt 10. des 2008 kl. 20:56 (CET)

Hei. Ja. Bonga3 10. des 2008 kl. 20:56 (CET)

Hei. Jeg saa du endret Bergens innbyggertetthett fra 2 387 til 2 386. Paa siden det linkes til fra ssb.no staar det 2 387. Jeg kommer ogsaa frem til dette tallet (223 593/93,69=2386,51937. Har du et noeyaktigere tall for arealet? Mvh. Wikijens 18. jan 2009 kl. 21:32 (CET)

Nei, dessverre. Bonga3 19. jan 2009 kl. 15:25 (CET)

Mal:Landbruk nominert for sletting[rediger kilde]

Hei Bonga3! Jeg har nominert Mal:Landbruk, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Mal:Landbruk. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – dine argumenter ~~~~ på slettesiden og erstatt «dine argumenter» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les på Wikipedia:Sletting. MHaugen 6. feb 2009 kl. 23:00 (CET)

Burhøns og fangenskap[rediger kilde]

Hei, avsnittet om Burhøns og fangenskap, som du la inn i artikkelen høne er en godt eksempel på en framstillingsform som ikke hører hjemme i et leksikon. Det var skrevet mer som et debattinnlegg enn som en leksikonartikkel. Jeg har fjernet avsnittet nå. MHaugen 7. feb 2009 kl. 08:18 (CET)

Bildebruk igjen[rediger kilde]

Hei Bonga, skrev nettopp en ganske sint melding til deg på Commonssiden din. Du kan svare her eller der, det viktigste er at vi får ryddet opp i disse bildene dine en gang for alle. Dersom vi ikke finner ut av dette må vi slette rubbel og bit, og det er det jo ingen som ønsker. Hilsen Finn Rindahl disk. 15. feb 2009 kl. 18:37 (CET)

Ved bildet Fil:Svegatjorn lite.jpg har du både skrevet at du har tillatelse fra Statens veivesen; at bildet er "own work", og at du er copyright holder. Alt dette kan umulig være riktig samtidig!? Ingvarson 15. feb 2009 kl. 19:50 (CET)
Ser du er aktiv Bonga, uten at du har svart her eller på Commons. Dersom du ikke vil hjelpe til med å rydde opp i bildene begynner slettingen umiddelbart. Finn Rindahl disk. 20. feb 2009 kl. 17:46 (CET)
Hei:) Jeg kan si deg hvilke bilder jeg ikke har tatt selv, men jeg har dessverre ikke tid i dag. Jeg kan gjøre det i morgen, hvis det er greit... Bonga3 20. feb 2009 kl. 17:48 (CET)
Den er god, snakkes i morgen. mvh Finn Rindahl disk. 20. feb 2009 kl. 18:15 (CET)
Hei:) Du kan slette: Austevoll1.jpg, Austevoll.jpg, Riksveg555.jpg og Fylke12.pdf. Skal ikke laste opp bilder jeg ikke har lov til heretter;). Bonga3 21. feb 2009 kl. 12:08 (CET)
Og hva med Fil:Svegatjorn lite.jpg?? MHaugen 21. feb 2009 kl. 20:13 (CET)
Jeg hadde sendt et spørsmål til prosjketlederen for prosjektet, og han sa at alle bildene til Statens Vegvesen kunne brukes fritt. Bonga3 22. feb 2009 kl. 00:25 (CET)
...og hva med File:Flesland-landing.JPG... (første stikkprøve jeg tok). Jeg vil gjerne hjelpe deg (og dermed hele prosjektet) slik at du kan laste opp egen bilder til bruk for Wikipedia og andre, men da må alle opphavsrettsbrudd bort. Vi kan ikke ha det slik at jeg eller andre må gå gjennom bildene dine å sjekke, og du har også tidligere lovet å slutte med dette. Jeg verken kan eller vil stå som garantist for at du begynner på et nytt og bedre wikiliv fra nå av, så det jeg kommer til å gjøre (i dag eller i morgen, avhengig av når jeg får tid) er å poste en sak på commons:Commons:Administrators' noticeboard/User problems#user:Bonga3 hvor jeg ber om innspill fra de andre administratorene på Commons om hvordan vi kan løse dette problemet. Jge skal legge beskjed på diskusjonsidene dine både her og på Commons når jeg poster, og så får vi ser hva slags løsninger vi i fellesskap kan komme fram til. I verste fall blir det sletting av alle opplastinger og blokkering på ubestemt tid på Commons, jeg håper og tror ikke det blir nødvendig. Men det vil først og fremst avhenge av deg. Hilsen Finn Rindahl disk. 22. feb 2009 kl. 18:00 (CET)
Hvordan kan du sette «Own Work» på et bilde fra Statens vegvesen?? Er det ikke snart på tide at du rydder opp i dette!? Og at du gjør det selv! MHaugen 25. feb 2009 kl. 22:00 (CET)
Hei.. Jeg har allerede nevnt de bildene jeg ikke har lastet opp, og de kan dere bare slette, for jeg vet ikke hvordan jeg gjør det. De andre bildene har jeg lastet opp selv. Jeg tok «Own Work» på det bildet fordi jeg hadde ved et uhell gjort det sånn, og ikke sett det når jeg trykket på «Last opp». Bonga3 25. feb 2009 kl. 22:08 (CET)
Du nevnte fire bilder (jeg skal slette de fire nå), men Mhaugen har spurt om et annet bilde og jeg spurte deg om File:Flesland-landing.JPG. Dette er siste sjanse for deg selv til å nevne alle bildene du har oppgitt som dine egne uten at de er det. Finner jeg flere som du ikke har opppgitt nå sletter jeg rubbel&bit (uten å spørre andre admins på Commmons, vet ikke hvor mye tid jeg gidder å bruke på dette). Ikke helt vennlig hilsen Finn Rindahl disk. 25. feb 2009 kl. 22:26 (CET)
Og jeg føyer til: Du må rette opp gale opplysninger ved bildene! MHaugen 25. feb 2009 kl. 22:44 (CET)
File:Flesland-landing.JPG er ikke mitt bilde, men det er min bror sitt bilde, og jeg spurte han om jeg kunne få det av han. Hvordan jeg retter opp opplysninger om bilder må dere vise meg hvordan jeg gjør.. Hilsen Bonga3 26. feb 2009 kl. 15:21 (CET)
Den forklaringen er rett og slett for usannsynlig. Jeg kommer til å kopiere denne tråden til Commons talk'en din, og resten av konsekvensene redegjør jeg for der. Finn Rindahl disk. 26. feb 2009 kl. 15:49 (CET)

Copivio[rediger kilde]

Advarsel
Advarsel

Jeg har nettopp slettet artikkelen du skrev om Askøys historie, da jeg fant sort sett hele artikelen på kommunenes nettsider. Dette er opphavsrettsbrudd, og ikke noe vi har lov til å Wikipedia. Dette har du fått mange beskjeder om før. Finner jeg mer slikt fra deg, vil jeg ikke nøle med å gi deg en lang blokkering. Om du skal opprette flere slike historieartikler, ber jeg deg om å snakke med andre. Du har åpenbart ikke nok kunnskap til dette, og artiklene fremstår som svært tilfeldig oppbygd. Slike artikler bør være gode, ikke bare inneholde ting du har klippet fra andre artikler på Wikipedia. 3s 15. feb 2009 kl. 20:03 (CET)

Austevollsbrua[rediger kilde]

Hei! Hva er grunnen til at du la inn samme bildet for to broer på Listen over broer? Btd 24. feb 2009 kl. 21:14 (CET)

Hei! Det var fordi det var bilde av begge broene, egentlig er det bare Hundvåkøybrua det er bilde av, men den andre er litt i bakgrunnen. Bonga3 24. feb 2009 kl. 21:31 (CET)
Jeg ser bare en bro, kanskje du kunne lastet opp en versjon med høyere oppløsning? I listen er bildet uansett så lite at det ikke gjør nytte for broen i bakgrunnen. Btd 25. feb 2009 kl. 19:09 (CET)
Ok, du kan bare ta vekk bildet av den ene broen da, altså beholde den på Hundvåkøybrua. Bonga3 25. feb 2009 kl. 20:06 (CET)
Forresten, hvis artiklene om Hundvåkøybrua og Storholmenbrua stemmer, er det vel et bilde av Storholmenbrua? Brua på bildet har bare to spenn. Andre bilder på nettet ser også ut til å bekrefte at det er den andre brua. Btd 25. feb 2009 kl. 20:24 (CET)

Artikkelen om Telenorsenteret inneholder opphavsbeskyttet tekst, og du vet selv hvor du har hentet det fra. Hvis du ikke fjerner dette og vasker teksten i løpet av de nærmeste 3-5 redigeringene vil du bli blokkert fra å redigere på wikipedia for en uke framover. MHaugen 25. feb 2009 kl. 22:07 (CET) Ok, du kan bare gjøre hav du vil med alt det jeg har skrevet. Hva gjør man for å slette brukere på Wikipedia, ja ja du kan vel gjøre det for meg. Jeg er i alle fall ferdig her. Ha det bra, og lykke til!!! For absolutt siste gang signerer jeg nå: Bonga3 26. feb 2009 kl. 16:00 (CET)

Liste over kjente hordalendinger nominert for sletting[rediger kilde]

Hei Bonga3! Jeg har nominert Liste over kjente hordalendinger, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Liste over kjente hordalendinger. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – dine argumenter ~~~~ på slettesiden og erstatt «dine argumenter» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. M O Haugen (diskusjon) 11. nov. 2013 kl. 22:14 (CET)[svar]