Wikipedia:Patruljeringsforum/Arkiv 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Eliteserien i fotball for menn 2018[rediger kilde]

Jeg har patruljert Eliteserien i fotball for menn 2018 ut fra at det så helt ok ut og vi trenger å få redusert antall upatruljerte, men jeg hadde satt pris på om noen med greie på fotball hadde tatt en titt på artikkelen og sjekket at alt er ok siden det var smått med referanser. --ツDyveldi ☯ prat ✉ post 13. aug. 2017 kl. 18:44 (CEST)

Upatruljerte akkurat nå[rediger kilde]

Akkurat nå er 962 endringer upatruljert. Det har vært langsomt økende siden 3. oktober når det var nede i 55. Jeg har ingen anelse om hvorfor. De eldste er i skrivende stund fra 4. oktober. Vi har ingen statistikk over hvem som patruljerer eller hvor mye. De statistikkene vi hadde tilgang til var døde i januar 2015. Det var ganske tilfredsstillende å kunne se hvor mye som var gjort, herunder å se at jeg hadde gjort noe. Det hadde vært kjekt med noe statistikk her, men det er ikke det viktigste. Er det noen som har noen tanker om hvorfor antall upatruljerte øker eller hva som kan gjøres for å få tallet ned (bortsett fra å jobbe på da, akkurat det er jeg sikker på at folk gjør)? --ツDyveldi☯ prat ✉ post 29. okt. 2017 kl. 21:56 (CET)

Én grunn kan være at det blir gjort endringer/forbedringer, uten at foregående merkes som patruljert. Jeg opplever det litt kunstig å merke en redigering som "patruljert" når den ikke blir stående. Lurer derfor på om man kan filtrere bort "upatruljerte" endringer som likevel er blitt endret etterpå? Eksempel Stabekk videregående skole, der en skribent åpenbart har lagret en uferdig versjon, og ganske snart gjort den ferdig. Er det da nødvendig å bekymre seg om at "kladden" er upatruljert? Hebue (diskusjon) 29. okt. 2017 kl. 22:12 (CET)
Jeg bruker for ordens skyld å klikke patruljert på alt som er OK, slik at forsvinner fra listen. Det er jo også til orientering for andre patruljører. Vennlig hilsen Erik d.y. 29. okt. 2017 kl. 23:36 (CET)
Ikke helt sikker på om jeg tenker det samme som deg Hebue. Når jeg blar meg gjennom alle diffene på en artikkel som i det siste er endret mange ganger så hender det at noen endringer er patruljert og andre ikke. Noen av de eldste (av de nye) endringene er upatruljert og noen av de nye. Jeg har ikke helt skjønt hvorfor dette skjer. Snakker vi om det samme? --ツDyveldi☯ prat ✉ post 30. okt. 2017 kl. 22:19 (CET)
Jeg tar utgangspunkt i listen over upatruljerte endringer, gjerne noen dager gamle og klikker meg gjennom. Da kan de nyeste endringene bli stående upatruljert, og noen av de eldste (dersom jeg ikke rekker/gidder å klikke meg gjennom). Jeg prøver særlig å klikke bort små kurrante endringer og da lar jeg av og til noen store endringer bli stående feks fordi de er for vanskelig å sjekke i farten. Jeg patruljerer ofte i dødtid på bussen eller på fergen, da er det lett å sjekke små endringer, stor må jeg ta ved skrivebordet. I prinsippet synes jeg vi bør klikke oss gjennom alle upatruljerte endringer slik at de ikke fyller opp listen. --Vennlig hilsen Erik d.y. 30. okt. 2017 kl. 22:50 (CET)

Status i morres var over 1000. Jeg har patruljert hele Ski-VM 1930 for å få kortet ned antall upatruljerte. Jeg tror den kommer til å vokse. Noen som har lyst til å sjekke om artikkelen og artikkelforfatteren er på rett veg? Er alt ok? Trenger brukeren hjelp? veiledning? Status per nå er fortsatt over 1000 og ut fra hvordan den så ut i går så tror jeg det er omkring 1030 og at den kommer til å gå tilbake til 4. oktober når den går under 1000 så alt vises. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 30. okt. 2017 kl. 22:16 (CET)

Noen sportsinteresserte eller -orienterte som kan mobiliseres? Jeg bruker å holde meg unna sport. --Vennlig hilsen Erik d.y. 30. okt. 2017 kl. 22:43 (CET)
Venter fortsatt på at man kan finne en løsning på å patruljere etter kategori, var dessverre ikke i den nye funksjonen. --- Løken (diskusjon) 30. okt. 2017 kl. 23:05 (CET)
Det ville vært genialt. Da kan man virkelig fokusere patruljering på smale interesser. Face-smile.svg --Vennlig hilsen Erik d.y. 30. okt. 2017 kl. 23:08 (CET)

Tilbakestilling av flere endringer[rediger kilde]

Er det mulig å tilbakestille til tidligere versjon der flere brukere har endret i mellomtiden? Vanlig tilbakestilling gjelder jo bare siste endringer gjort av en enkelt bruker. Vennlig hilsen Erik d.y. 15. nov. 2017 kl. 10:45 (CET)

Jeg pleier å finne tilbake til siste oppegående versjon – lagre den med kommentar. Det kjedelige er å patruljere alt tøvet etterpå etter å ha blokkert vandalene. Noen enklere måte har jeg ikke funnet. --Bjørn som tegner (diskusjon) 15. nov. 2017 kl. 11:35 (CET)

Patruljering av diskusjonssider i Flow[rediger kilde]

Mener å huske at det for en tid tilbake ble etterspurt hvordan patruljere innlegg på diskusjonssider i Flow. Mener å huske at det ikke kom noe svar på spørsmålet. Har funnet et eksempel som kan illustrere dette, se Sak:U1ugad7m5j6h9yl1. Her må man klikke på historikk fanen og deretter på det diskusjonsinnlegget som skal patruljeres. Da først dukker teksten [Marker denne siden som patruljert] opp. Hvis alle nå kan motstå fristelsen til å patruljere akkurat dette innlegget så kan det få stå en stund som eksempel på hvor man må klikke for å finne stedet hvor det går an å patruljere innlegget. Innleggeg skaper vel ingen krise om det blir stående upatruljert en stund. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 17. nov. 2017 kl. 23:42 (CET)

Takk. Har ikke vært obs på denne muligheten, greit å få klikket bort alt. --Vennlig hilsen Erik d.y. 19. nov. 2017 kl. 12:29 (CET)

Dødsfall[rediger kilde]

Vi har en ordfører, Andreas Drarvik, som muligens ikke lever lenger. En ip-adresse innførte fødsels- og dødsdato 18.11.2017 i går, se [[1]]. Jeg har fjernet endringen siden den var uten referanse. Jeg har forsøkt å lete i avisene både i Bokhylla og i Retriever, men har ikke klart å verifisere opplysningen. Aftenposten har lagt sine dødsannonser bak abonnementsmuren sin. Jeg skal forsøke å huske å lete flere ganger i dagene fremover. Poster her i tilfelle noen andre vet noe og finner referanse. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 19. nov. 2017 kl. 09:42 (CET)

Ja, tryggest å vente med dødsfall, 18/11 var vel i går og det tar gjerne noen dager eller kanskje 1 uke før man finner spor i mediene. Lurer på om Jølstad begravelsesbyrå har dødsannonser for svært mange, finner det kanskje der. --Vennlig hilsen Erik d.y. 19. nov. 2017 kl. 12:27 (CET)

Dumping av maskinoversettelser[rediger kilde]

Det pågår en diskusjon på Tinget om hva vi skal gjøre med maskinoversettelser. Noen av disse er naturligvis gode artikler fordi oversettelsen er bearbeidet av en dyktig bidragsyter, men det er også en del sloppy arbeid fordi oversettelsen ikke er kontrollert eller i verste fall utført av en som ikke kan norsk. Det kan være en ide å ha et våkent blikk på artikler tagget med innholdsoversettelse, her er verktøy for å søke opp de nye:

--Vennlig hilsen Erik d.y. 2. des. 2017 kl. 11:24 (CET)

Det ligger et part nye artikler på listen over maskinoversettelser, trenger muligens tilsyn. --Vennlig hilsen Erik d.y. 7. des. 2017 kl. 00:47 (CET)

God jul til alle de flittige hender[rediger kilde]

En til hver fra meg til deg.

En særskilt julehilsen til alle de flittige patruljørene. En jobb som ikke alltid synes så godt og som noen ganger er riktig utakknemlig. Jeg skulle ønske jeg kunne liste dere alle sammen her og gi dere en hilsen hver. Jeg ser deg når jeg patruljerer (litt) at du har gjort noe, kom før meg, var raskere enn meg og gjorde en riktig god jobb. Hukommelsen min er for dårlig og jeg har ingen liste, ingen nevnt ingen glemt, men alle dere har min ubetingede beundring. Den jobben dere gjør er vel den aller aller viktigste på hele Wikipedia. Dere passer på, pusser og steller, og er tilstede på de mest utakknemlige tidspunkter. Tusen tusen takk. Ønsker dere alle en riktig GOD JUL og et GODT NYTT ÅR. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 24. des. 2017 kl. 13:42 (CET)

Status upatruljerte[rediger kilde]

Det har vært jul og nyttår og jeg håper alle har kost seg. 3. januar passerte vi 1000 upatruljerte og lista gikk tilbake til 5. desember hvor en nå har forsvunnet fordi den er mer enn 30 dager gammel. Den 7. lå det en og den 10. ligger det 3 samt den 12. 3. Så de aller eldste er ikke så mange. I dag går lista tilbake til 28. desember, men den viser ikke mer enn de siste 1000 upatruljerte. Skal jeg bedømme ut fra hvor mange som var eldre enn dette 3. januar (dvs kopien jeg la i Excel den dagen) så har vi over 1500 upatruljerte hvor de eldste 500 vil dukke opp i oversikten etterhvert som de nyere 1000 blir patruljert. Litt deppemelding dette, men det er jo også moro at så mange nye og upatruljerte kaster seg over redigering på Wikipedia i det nye året. Måtte iveren bare fortsette (selv om det blir litt jobb av det også). ツDyveldi☯ prat ✉ post 8. jan. 2018 kl. 22:28 (CET)

Ja, uff, patruljering er en flaskehals. Det går opp og ned med tid og lyst, så vi får se... men skippertak trengs her, takk for påminnelosen. --Vennlig hilsen Erik d.y. 8. jan. 2018 kl. 23:01 (CET)
Nå har eldste i et par dager svingt mellom 3. januar og 28. desember og vært oppe i 1700-1800 upatruljerte. I dag er lista redusert fra at eldste var fra 2. januar i morres og nå er vi tilbake til 26. desember. Godt jobba av mange her. Redd for at enda en stund vil lista fortsatt ligge på 1000, men de eldste vil nok stadig bli eldre til 30 dagers grensen nås. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 14. jan. 2018 kl. 15:10 (CET)

Klubblag fotball verdensmestere[rediger kilde]

Klubblag fotball verdensmestere ser ut til å være en oversettelse av w:simple:Clubs of football world champions. Først trodde jeg det var en dublett (og de jure i ingressen så ikke ut til å være vanlig fotballspråk), men den har ganske mange interwikilenker selv om den ikke har tvilling på "vanlig" engelsk. Artikkeltittelen fungerer dårlig. Er det noen som klarer å gi den en bedre tittel? Jeg har patruljert den for å få den ut av lista med upatruljerte, men det hadde vært kjekt om noen så på artikkelen. Jeg tror artikkeloppretter trenger litt hjelp. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 29. jan. 2018 kl. 22:58 (CET)

Stemmeskuespillere - crosswikispam[rediger kilde]

Det har nå dukket opp en bruker som redigerer på ørten språk og ved andre gangs sjekk av global contributions var kontoen blokkert på verdensbasis fra alle prosjekt. Vi har også minst en ip-adresse fra USA som oppretter en mengde substubber hvor det er fra litt riktig til helt galt at personen er stemmeskuespiller. Ip-adressen er blokkert på engelsk og simple english og har redigert på 126 prosjekt. Ingen er så språkmektig og dette må være maskinproduksjon. Oppfordrer til å være litt obs på substubber og å sjekke globale bidrag for å se om det er crosswikispam. Noe har jeg gitt brukerne som undersider og noe har jeg foreslått hurtigslettet som crosswikispam. Dette er det liten vits i å legge arbeid i å forsøke å utbedre. Ingen vits i å belønne crosswikispam med å ta det på alvor. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 19. mar. 2018 kl. 21:10 (CET)

Gjelder Spesial:Bidrag/AnthonyAW og i alle fall ip 2600:8800:3981:7A80:EC20:3833:EEC0:815 og 2600:8800:3981:7A80:194E:E87A:2510:F53C begge kommer fra AS22773 ASN-CXA-ALL-CCI-22773-RDC - Cox Communications Inc., US 2600:8800::/32. Finnes muligens flere ip-adresser og etter redigeringsmønsteret å dømme er dette antagelig samme person, interessefeltet er i alle fall det samme. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 19. mar. 2018 kl. 21:30 (CET)
Se også Spesial:Bidrag/68.3.67.81 og Spesial:Bidrag/AnthonyAngrywolf. - 4ing (diskusjon) 19. mar. 2018 kl. 21:33 (CET)
Takk. Samme ip-adresseleverandør i 2013 som nå [[2]]. Åpenbart nyttig å holde et våkent øye med trafikk fra denne ip-leverandøren. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 19. mar. 2018 kl. 21:52 (CET)

Boksing[rediger kilde]

Nå har jeg patruljert alt som var upatruljert i Srour frem til nå for å få den ut av lista med upatruljerte. Den tok nokså mye plass. Jeg ser at flere har involvert seg og hjelper artikkelforfatteren. Her er imidlertid en del noe lite leksikalske formuleringer og jeg har ikke gått inn og sjekket artikkelen mot referansene. Det tror jeg bør gjøres. Den ser nå ut til å være oversatt til engelsk og burde nok vært gjennomgått der også. Den bruker jo også norsk referanser og du må kunne norsk for å rydde i den engelske. Beklager at jeg skyver dette problemet litt unna meg. Ville bare si fra at jeg har patruljert, men det gjenstår en hel del arbeid. Artikkelforfatteren får til veldig mye, men er på noen områder uerfaren. ツDyveldi☯ prat ✉ post 29. mar. 2018 kl. 22:16 (CEST)

Den norske artikkelen er oversatt fra den engelske, som tidligere har blitt slettet på grunn av sokkedukkevirksomhet (omgåelse av blokkering). - 4ing (diskusjon) 29. mar. 2018 kl. 22:21 (CEST)
Jeg så en av dem som har redigert på norsk var blokkert som sokkedukke på engelsk (og nå har opprettet samme artikkel på urdu og arabisk). Det er mye norske referanser i den engelske og det er kanskje den viktigste å få revidert. Den første gangen jeg så på artikkelen hadde vi polsk tvilling (fra 8 kwi 2015‎), men nå har det kommet til urdu og arabisk og hva som står i dem kan vi bare lure på. Artikkelen på urdu er full av norske referanser. De har neppe så flusst med norsk språklige brukere, men de kan antagelig lese engelsk. Har vi et visst ansvar for å sørge for at bokseren får gode artikler? Jeg tør ikke si at jeg har tid. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 29. mar. 2018 kl. 22:37 (CEST)

Må godkjenne redigeringer av etablerte brukere[rediger kilde]

Siste endringer der byråkrater/ administratorer settes som upatruljert

Plutselig dukker redigeringer av svært godt etablerte brukere (deriblant Nsaa, som er både byråkrat og admin, opp på patruljeringslisten min under «Siste endringer». Er jeg den eneste som opplever det? Hva er det som er skjedd her? Asav (diskusjon) 30. jun. 2018 kl. 21:39 (CEST)

Jeg har observert det. Interessant. Det skjer når jeg tilbakestiller. Nsaa (diskusjon) 30. jun. 2018 kl. 21:45 (CEST)
Nå får jeg opp mine egne redigeringer også med rødt utropstegn. Asav (diskusjon) 30. jun. 2018 kl. 22:03 (CEST)
@Jeblad:, @Blue Elf: Er dette noe vi må melde inn sentralt eller noe som bare rammer den norske utgaven? Asav (diskusjon) 1. jul. 2018 kl. 19:16 (CEST)
Uten å ha undersøkt, så lurer jeg på om idéen er at tilbakestillinger bør verifiseres av flere personer. I så fall tror jeg endringen er EnGodTing™. Tilbakestillinger er potensielt destruktive endringer. — Jeblad 1. jul. 2018 kl. 19:34 (CEST)
Dette er Rollback from autopatrolled user was marked as not patrolled, som også er løst relatert til Undo should auto-patrol reverted revisions, like a rollback does. — Jeblad 1. jul. 2018 kl. 20:03 (CEST)

En tråd om dette blei starta på torget dagen føre asav starta her. Hvorfor er det ok at han sprer tråder til rare steder? Det var bara reint tilfeldig at jeg så dette her, kan gjelle fler. Haros svara der, men dere gjorde ikke det. 109.247.52.67 1. jul. 2018 kl. 20:08 (CEST)

Ta deg en tur ut i sola og spis en is. — Jeblad 1. jul. 2018 kl. 20:13 (CEST)