Wikipedia:Patruljeringsforum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Administratorenes oppslagstavle   Patruljeringsforum   Administratorer   Patruljering   Pågående vandalisme
Patruljering

Arkiver
Arkiv 1 Arkiv 2

Tråder eldre enn 10 dager kan bli automatisk arkivert av ArkivBot.

Patruljeringsforumet er i hovedsak ment for patruljører og administratorer som patruljerer. Her kan man ta opp alle sider ved patruljeringen og spørre om hjelp fra andre.


Ridder av 1. klasse av St Olavs orden[rediger kilde]

For mange av disse endringene: Spesial:Bidrag/GT1976 er ikke kategori basert på brødtekst/kilder. Jeg jobber meg nedover, fint om andre hjelper til. --Vennlig hilsen Erik d.y. 21. jan. 2019 kl. 21:19 (CET)

Autopatroller for HHKhhk[rediger kilde]

Er det noen grunn til at bidragene til Bruker:HHKhhk ikke er satt til autopatruljert? TommyG 15. mar. 2019 kl. 15:08 (CET)

Markere artikler tagget med {{hs}} som patruljert[rediger kilde]

Når dere merker en artikkel med hurtigslett, kan dere også sørge for å markere den som patruljert? Da slipper vi at artikler som egentlig ikke trenger tilsyn, dukker opp i listen over upatruljerte artikler. TommyG 26. mar. 2019 kl. 09:04 (CET)

Disse har jeg overlatt til den som eventuelt sletter dem å patruljere. Jeg har erfart at ganske ofte fjernes hurtigslettemerket og da dukker den bare opp som en redigering hos den som satte inn hurtigslettemerket. Noen av disse har gått under radaren og blitt stående ganske lenge. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 26. mar. 2019 kl. 12:31 (CET)
Så lenge det ikke er noen med autopatroller som fjerner hs-merket, så vil fjerningen i seg selv måtte patruljeres. Dersom man patruljerer en fjerning av {{hs}} uten å gjøre noe mer vurdering rundt det, så vil jeg påstå at det er patruljøren som er problemet. Også, selv i tilfeller slik som Treungen Bruk, så var det såpass lite igjen av originalartikkelen da {{hs}}-merkingen ble fjernet at det ikke ga noe særlig mening å ikke patruljere artikkelen. TommyG 26. mar. 2019 kl. 12:48 (CET)
Fint at slike spørsmål som dette diskuteres på Patruljeringsforumet. Vi bør absolutt dele erfaringer og praksiser rundt patruljeringen.
- Treungen Bruk er himla spesiell, se også Wikipedia:Sletting/Treungen Bruk. Det jeg har ved en del anledninger sett er at {{hs}} er fjernet og så har artikkelen allikevel overlevd for så en god del senere å bli slettet. Jeg har ikke tenkt på at den etterfølgende fjerningen ofte også vil dukke opp som upatruljert og vært føre var. Det jeg har tenkt er at upatruljert merket kunne stå slik at flere var oppmerksom på en ny artikkel med tvilsom relevans. Jeg pleier å patruljere alle endringer når en artikkel er foreslått slettet. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 26. mar. 2019 kl. 13:58 (CET)
Jeg har også tenkt litt på dette. Det har vært et problem at {{hs}} fjernes ureglementert i mange tilfeller. Men det er vel slik TommyG sier at i 99 % av tilfellene er useriøse eller urutinerte brukere, og da vil selve fjerningen komme opp til ny patruljering. På den annen side: Når artikkelen hurtigslettes vil problemet være løst? --Vennlig hilsen Erik d.y. 26. mar. 2019 kl. 14:59 (CET)
Det har hendt at den som hurtigsletter glemmer å patruljere og da dukker en upatruljert rødlenke opp i patruljeringslista. Det er nå en god stund siden jeg har sett dette. Jeg vet ikke hvor plagsomt det er for dem som vurderer om forslaget om hurtigsletting skal gjennomføres er at artikkelen ikke er patruljert. Jeg har vel stort sett tenkt at det er viktig at flere ser på og vurderer nye artikler og har latt være å patruljere nye som er foreslått hurtigslettet også ut fra et synlighetsperspektiv. Det er mye synligere med en stor N for ny artikkel + upatruljert utropstegnet. Jeg vet imidlertid ikke hvordan andre jobber her så dette er jo bare noe jeg har tenkt for meg selv i min krok. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 26. mar. 2019 kl. 15:23 (CET)

Kanskje best som Tommy foreslår: Merke som patruljert samtidig som {{hs}} settes inn. Vennlig hilsen Erik d.y. 27. mar. 2019 kl. 10:06 (CET)