Wikipedia:Patruljeringsforum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk


Administratorenes oppslagstavle   Patruljeringsforum   Administratorer   Patruljering   Pågående vandalisme
Patruljering

Arkiver
Arkiv 1 Arkiv 2

Tråder eldre enn 10 dager kan bli automatisk arkivert av ArkivBot.

Patruljeringsforumet er i hovedsak ment for patruljører og administratorer som patruljerer. Her kan man ta opp alle sider ved patruljeringen og spørre om hjelp fra andre.


Masseproduksjon av artikler[rediger kilde]

Hei administratorer, kunne noen ta en titt på denne bidragslisten: <https://no.wikipedia.org/wiki/Spesial:Bidrag/Trade>? Dere vil se at her er det masseprodusert biografier om ulike amerikanske personer med tilknytning til en viss bransje. Går man bakover i brukerens historikk, ser man at initiativet startet tilbake i 2019 (16. november), men brukeren intensiverte aktiviteten i går 17. september og har produsert over 150 slike artikler siden i går ettermiddag. Trenger vi dette på Wikipedia? Annelingua (diskusjon) 18. sep. 2020 kl. 11:35 (CEST)

Han har opprettet to artikler siden i går? Og hva mener du eventuelt er feil? Brukeren er dansk, så han forstår helt sikkert norsk. ---Løken (diskusjon) 18. sep. 2020 kl. 11:52 (CEST)
Ja hvor kommer tallet 150 fra? Listen over nye bidrag ([1]) viser 2, og listen over slettede bidrag ([2]) viser heller ingen spor av masseoprettinger. Blandes det med en annen brukerkonto kanskje? Hilsen Kjetil_r 18. sep. 2020 kl. 12:11 (CEST)
Redigeringene er greie, de, såvidt jeg kan se. Jeg merket de to nyopprettede sakene som substubber, siden det er dét de er. Asav (diskusjon) 18. sep. 2020 kl. 14:53 (CEST)
Det er lagt inn noen {{offisielle lenker}} og {{somelenker}} der det ikke finnes opplysninger på Wikidata. Det synes jeg er sjenerende. - 4ing (diskusjon) 18. sep. 2020 kl. 15:02 (CEST)
Beklager feil formulering: det dreide seg ikke om nye opprettelser, men om redigeringer på samlebånd. Vedkommende har lagt inn malen /*Artikkelen mangler oppslag i Wikidata*/ på nærmere 150 artikler på kort tid - i biografier som alle gjelder pornoskuespillere i "ulike utland". Med den følge at artiklene har fått lenke til disse personenes brukerkonti på Twitter, MySpace, Facebook, Instagram - hvor de nå enn måtte være aktive i sosiale medier. På Tinget/Torget samt på diskusjonssider har flere bidragsytere (andre enn meg, jeg har ikke engasjert meg i de diskusjonene hva jeg kan huske) vært kritiske til å lenke til sosiale medier. Jeg har tenkt at det kan være tilfeller der det kan være ønskelig å bruke slike kanaler som referanser, men ikke primært for å vise at en biografert person er aktivt i SoMe. I disse (svært tallrike) tilfellene mener jeg man bør være restriktiv. Andre synspunkter? Mvh Annelingua (diskusjon) 19. sep. 2020 kl. 04:38 (CEST)

Liste over upatruljerte endringer[rediger kilde]

Det ville kanskje være bedre om man reverserte listen, slik at de eldste endringene kom på topp? På den måten ville det oppstå færre redigeringskollisjoner og inngrep i artikler som er under arbeide. På den anne siden kunne det føre til at ren vandalisme ble stående litt lenger. Det beste var jo om man kunne ha en toggle-funksjon mellom de to modusene. Asav (diskusjon) 31. mar. 2021 kl. 16:02 (CEST)

Svært uenig, det vil bare gjøre jobben mere tungvindt for patruljørene. De endringene det haster å få gjort noe med er vandalisme, sjikane, personangrep og lignende, og det er det er derfor viktig at de nyeste endringene kommer opp først, så de er mest mulig synlig. For å unngå inngrep i artikler under arbeid er det jo bare å vente en stund, til den som jobber med artikkelen akkurat nå er ferdig. Ellers kan man alltids scrolle seg en dag eller to nedover lista. Geanixx (diskusjon) 31. mar. 2021 kl. 20:00 (CEST)
Asav: Har du prøvd RTRC? Det er en tilleggsfunksjon som viser siste endringer, hvor man kan sortere både synkende og stigende. --- Løken (diskusjon) 31. mar. 2021 kl. 20:07 (CEST)
Nei, det kjenner jeg ikke til. Skal prøve det ut. Takk! Asav (diskusjon) 1. apr. 2021 kl. 13:53 (CEST)

brukerdiskusjon med reklame?[rediger kilde]

Brukerdiskusjon "(f.1994) er en profilert advokatfullmektig i Advokatfirmaet Lund & CO DA. I retten har han vunnet 100 prosent av sine saker for sine klienter. 89.8.70.216 30. apr. 2021 kl. 12:40 (CEST)