Farming Simulator

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Farming Simulator
UtviklerGIANTS Software
FunPlus
DistributørSteam
Google Play (plattform: Android)
App Store (plattform: iOS)
Første spillFarming Simulator 2008
Nyeste spillFarming Simulator 22
Plattform
SjangerSimulatorspill
Aldersgrense4+[1]
Nettstedhttps://www.farming-simulator.com/

Farming Simulator er en serie med videospill utviklet av det sveitsiske selskapet Giants Software, utgitt av franske Focus Home Interactive. Som navnet tilsier, vil spilleren få simulere livet på en bondegård. Stedene er basert på amerikanske og europeiske (senere også søramerikanske) miljøer. Spillere er i stand til å utføre maskinell gårdsdrift, innkjøp av husdyr, dyrke avlinger og selge produkter.

Versjonen Farming Simulator 2013 var i 2014 solgt i mer enn 2 millioner eksemplarer.[2]

Om spillet generelt[rediger | rediger kilde]

Spillet er satt i en åpen verden, noe som gir spilleren færre begrensinger. For det meste er spillet spilt fra førstepersonperspektiv, med unntak fra når spillfiguren befinner seg i et kjøretøy, da man kan velge enten første eller tredjepersons-perspektiv. Senere er det kommet mods (modifikasjoner) som tillater å spille i tredjepersons-perspektiv.

Karrieremodus[rediger | rediger kilde]

I karrieremodus tar spilleren rollen som en bonde. Spillerens oppgave er å ta hånd om, og eventuelt utvide, sin egen gård og maskinpark. Hovedmålet med spillet er å høste inn avlinger og selge dem for mest mulig profitt. Spilleren må også håndtere penger og vurdere investeringer og salgspriser. Pengene man får fra salg av produkter og oppdrag kan brukes til å utvide gårdens virksomhet (for eksempel ved å kjøpe maskiner, jorder, dyr og bygninger). Spilleren er fri til å utforske, velge avlingstyper og investere pengene sine i flere jorder og maskiner. Husdyr kan kjøpes, da er det opp til spilleren å ta vare på dem.

I den seneste utgaven av spillet kan man ta hånd om dyr som griser, sauer, kuer og høner.

Oppdrag[rediger | rediger kilde]

Det finnes dynamisk genererte oppdrag som spilleren kan utføre ved siden av vanlig gårdsdrift. I alle spillene (med unntak av Farming Simulator 19) må oppdragene fullføres innenfor en tidsramme bestemt av spillet. Slå eng, Gåsematrial åmaskin|så]], gjødsle og levere last er noen oppdrag. Hvis spilleren fullfører oppgaven, blir de belønnet med en sum penger, pluss en bonus basert på hvor raskt oppgaven ble fullført.

I Farming Simulator 19 kan spilleren selv velge og bruke egne maskiner og redskap til oppdrag, eller lease redskaper han/hun kan benytte seg av. I denne generasjonen av spillet må ikke spilleren fullføre oppdragene innenfor en satt tid og framgangen lagres. Oppdraget kan gjenopptas neste gang spilleren starter spillet.

Flerspillermodus[rediger | rediger kilde]

Farming Simulator 2014 er den første mobilutgaven av Farming Simulator som har multiplayer-modus. Farming Simulator 16 som kom etter har Bluetooth-funksjonalitet. Nåværende generasjon konsoller har multiplayer (Farming Simulator på siste generasjon konsoller var det første av spillene med alle funksjonene av 2013 Titanium). Farming Simulator 15, 17 og 19 for PlayStation 4 og Xbox One har også en multiplayer-modus. Det finnes enda ikke noen flerspillermodus på Nintendo sin konsoll, Nintendo Switch.

Oppfølgere[rediger | rediger kilde]

Helt siden første spillet i serien (2008) har det vært utgitt et nytt spill til PC annenhvert år (med det ene unntak av Farming Simulator 2009, som kom året etter 2008-utgaven). I slutten av januar 2020 bekreftet Giants Software ovenfor en rekke youtubere at de ikke vil gi ut et nytt spill.[3]

Før denne nyheten kom ut hadde store deler av fansen sett frem til neste spill, hvilket de trodde skulle hete Farming Simulator 21.

Giants Software har selv utalt seg om saken og sagt at de ønsker å vente med neste spill fordi de vil se hvilke forbedringer neste generasjon spillkonsoller vil bringe.[4]

Likevel har det oppstått spekulasjoner blant fansen som mener at Giants Software har valgt å bruke flere enn to år på utvikle neste spill, ettersom flere ting og effekter skal legges til. En ting som støtter fansens teori er at da Farming Simulator 19 ble lansert måtte flere funksjoner (og forbedringer) legges til i etterkant i form av store oppdateringer.

En annen teori blant fansen er at neste spill muligens ikke har et tall bak navnet, men bare vil hete Farming Simulator. Videre mener fansen at det vil være et spill som ikke får noen oppfølger, men som alltid vil oppdateres og videreutvikles. Dette ligner litt på modellen bak et annet kjent simulatorspill, Euro Truck Simulator 2.

I slutten av april 2021 bekreftet Giants Software at neste spill, med tittelen Farming Simulator 22 kommer i slutten av 2021.[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://www.igdb.com/games/farming-simulator-19/age_rating
  2. ^ Tobias Ritter (2. juni 2014). «Landwirtschafts-Simulator 2013 - Über 2 Millionen Mal verkauft». www.gamestar.de (tysk). Besøkt 22. juni 2019. 
  3. ^ Daggerwin (YouTuber) (23. januar 2020). «Farming Simulator 21 is NOT HAPPENING - Confirmed.». YouTube. Besøkt 23. september 2020. 
  4. ^ «Farming Simulator 2020 annual release scrubbed due to next-gen consoles». PC Invasion (engelsk). 23. januar 2020. Besøkt 23. september 2020. 
  5. ^ «Farming Simulator 22: Let the good times grow - this Fall!». farming-simulator.com (engelsk). Besøkt 14. mai 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]