Wikipedia-diskusjon:Kvalitetsoffensiv/Tidligere tema - Norges kommuner

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Troms og Finnmark[rediger kilde]

Jeg har lagt inn infoboks for de kommunene i Troms og Finnmark som manglet det. Areal og folketall fra Statistisk sentralbyrå, Administrasjonssenter fra kommunenes websider i den grad det går frem, orfører dels fra kommunenes websider, dels fra NRK. (Dato der jeg har funnet at det var nyvalgt orfører.) Kart og våpen mangler. --Haros 12. feb 2005 kl.14:04 (UTC)

Jeg arbeider med kommunekart. Jeg kommer antagelig ikke til å bli ferdig med alle fylkene i løpet av kvalitetsoffensiven, men jeg skal klare noen. I mens ber jeg folk om å ikke legge inn de gamle forferdelige kartene vi brukte tidligere, siden jeg da må inn å slette de. --Einar Faanes 17. feb 2005 kl.07:01 (UTC)

Infobokser Vestlandet[rediger kilde]

Jeg har lagt inn infobokser i kommuner som manglet dette i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. I tillegg har jeg begynt på Hordaland. De fleste kommunene mangler foreløpig både kart og fylkesvåpen (i Møre og Romsdal er forresten mange av kartene på plass).

Kunne det være en tanke å ha en tabell à la den nedenfor på temasiden? Og kanskje å utpeke fylkesansvarlige for de ulike områdene? Ikke for å oversystematisere, men for å sikre at alle landsdeler blir noenlunde ivaretatt.

Fiktiv fylkesoversikt
Fylke Infobokser Kommunevåpen Kartskisse 200 ord tekst
Akershus OK OK mangler 10 mangler 12
Aust-Agder mangler 1 mangler 5 mangler alle mangler 13
Buskerud osv. osv. osv. osv.
Finnmark osv. osv. osv. osv.

Vennlig hilsen Guaca 12. feb 2005 kl.23:54 (UTC)

Det virker absolutt ikke dumt. Jeg tenkte på å opprette noe lignende, men takket være at ting har gått så tregt på Wikipedia i dag kom du meg i forkjøpet med en veldig god tabell. Når det gjelder ansvarlige virker det lurt; da vet vi at oversikter blir oppdatert. Jeg vurderte en stund at vi kunne ta ansvar alfabetisk; jeg var i så fall villig til å ta alle norske kommuner med navn som begynner på C, Q, W, X, Y, Z og Æ. Cnyborg 13. feb 2005 kl.00:08 (UTC)

Eg prøvde å leggje til målform:nynorsk i artikkelen om Jølster, men det gjekk ikkje. Merka meg òg at det gjeld fleire artiklar, t.d. Førde--kurtber 8. mar 2005 kl.19:08 (UTC)

Bilder fra Nasjonalbiblioteket[rediger kilde]

Nasjonalbiblioteket har en samling av gamle fotografier - Galleri Nor - med mange bilder som kan være av interesse for dette temaet og andre. De skriver lite om rettigheter og bruk av bildene, men så vidt jeg kan se er det greit å bruke bildene så lenge man følger åndsverksloven. Er det noen som vet noe, eller kan undersøke hvordan det ligger ann? : Svart 16. feb 2005 kl.12:11 (UTC)

Det går fram av informasjonen at det er de vanlige reglene i Åndsverksloven som gjelder; bildene kan brukes fritt 70 år etter fotografens død, eller 70 år etter publikasjon dersom fotografen ikke er kjent. Man må altså sjekke hvert bilde. Det er mye mulig at det stort sett er nettopp slike bilder som er gjort allment tilgjengelige, og da er det fritt frem å bruke disse, men det er også mulig at en del er publisert under tillatelser som gjør at vi ikke kan bruke dem. Cnyborg 17. feb 2005 kl.00:19 (UTC)
Fotografen Axel Theodor Lindahl døde 1906 og skulle være fri etter åndsverksloven, og siden nasjonalbibliotektets politikk følger loven skulle det vel være ok? Galleri Nor har nær 3000 av Lindahls fotografier fra hele landet, og er etter min mening en gullgruve. Finnes det noen oversikt over andre steder hvor vi kan finne bilder? : Svart 17. feb 2005 kl.12:20 (UTC)
Jeg fant engang et nettsted som har gamle bilder fra Oslo; mener det kan være knyttet til Byantikvaren. Et søk burde kunne føre fram dit. Når det gjelder Lindahl er det fritt frem å bruke de bildene. Cnyborg 17. feb 2005 kl.14:23 (UTC)

Flere billedbaser[rediger kilde]

Vi har denne i Bergen: http://www.ub.uib.no/felles/spessam.htm

Lurer på om det kunne være en ide å samle slike kilder under en felles kategori som var lett å finne for mange. Jeg har samlet en del som dere finner i arkiv på http://kunsthistorie.com/forum/ og det finnes en del bilder og annet materiale samlet på UiO http://www.hf.uio.no/iakk/lange_lenker_i_kunsthistorie.htm . For tiden samler jeg det jeg kommer over på denne siden:http://spaces.msn.com/members/bokfink/ for senere å lage en lenkesamling på kunsthistorie.com. Om en ikke laster opp direkte er det jo mulig å legge lenker til materiale under artikkelen.-Nina- 17. feb 2005 kl.15:06 (UTC)
Husk i såfall å passe på lisensieringen. Jeg vet at det ligger en del kunstbilder på Commons, men få av norske kunstnere. --Einar Faanes 17. feb 2005 kl.18:19 (UTC)

Kommuner og fylkeskommuner[rediger kilde]

Jeg har ikke meldt meg på kvalitetsoffensiven, men tenker å skrive litt om Oslo kommunes organer. Bør jeg opprette en egen artikkel om den kommunale myndigheten, for å skille fra det geografiske stedet Oslo? (Tilsvarende den faktiske forskjellen mellom Akershus fylke og Akershus fylkeskommune.) --Duffman 16. feb 2005 kl.23:46 (UTC)

Jeg synes ikke det. Kommuner bør behandles under sine geografiske navn, som ellers på Wikipedia. Wolfram 17. feb 2005 kl.00:04 (UTC)


Problem med å laste opp kommunevåpen[rediger kilde]

Jeg har tenkt å laste opp de kommunevåpnene som mangler for Nord Trøndelag, men har problem med å få våpenskjoldene frem på de enkelte kommunesidene etter at de er lastet opp, se f.eks Leka mens Steinkjer gikk bra. Opplastingen gikk til Commons, det ser ut til å gå bedre til norsk Wiki, men kommuner med norske tegn i navnet ser ut til å stoppe her også, ser likevel at Gjøvik fikk sitt igjennom, men da er de norske tegnene erstattet med andre som gjør at det ikke går å laste opp. Hva er det som skjer, finnes det noen opplastingsguide?  : Svart 19. feb 2005 kl.13:15 (UTC)

Problemet løste seg selv, ser ut til å være lag. : Svart 19. feb 2005 kl.17:23 (UTC)

Utvidelse[rediger kilde]

Foreslår at vi utvider offensiven med en måned, som opprinnelig foreslått. Wolfram 3. mar 2005 kl.23:44 (UTC)

Støttes. Jeg foreslår imidlertid at domenet for offensiven også utvides til å inkludere fylkes- og landsdels-sider, siden disse er ganske tett knyttet sammen med kommunene. [— Einarr 4. mar 2005 kl.17:38 (UTC)]
Støttes. Cnyborg 4. mar 2005 kl.19:43 (UTC)

Farger i kommunevåpen[rediger kilde]

Mange av kommunevåpnene som har blitt lagt til i det siste har farger som er relativt langt fra de valørene som kommunene selv bruker. Dette gjelder spesielt kommunevåpen som inneholder grønt. Grønnfargen som er valgt er faktisk vanskelig å skille fra gult for fargeblinde (les: meg). Andre (f.eks. Ullensaker) har andre farger enn de som er i bruk (jf [[1]]).

Ville det være problemer mtp rettigheter å rette dette opp? Hvis nei er jeg villig til å ta på meg (store deler av) det merarbeidet dette måtte medføre. Larbac 13. mar 2005 kl.12:43 (UTC)

Ingen problemer med rettigheter. Feil bør helt klart rettes opp ved at du laster opp en forbedret versjon til commons. Fint at du da holder deg til tekniske krav som har blitt brukt der. 120 pixel bredde, PNG-format, transparent bakgrunn. Oppdater ogsp med informasjon om hvor du fant den korrekte versjonen. -- Egilk 13. mar 2005 kl.19:16 (UTC)
Da vil jeg rette opp iallefall der jeg finner feil, så får jeg se om jeg tar meg tid til endre grønt-prosjektet seinere. Men et par spørsmål: Er det snakk om PNG-8 eller PNG-24? Og hvordan laster man opp bilder på commons? Laster opp bilde med samme filnavn som det som skal erstattes? 80.213.98.63 15. mar 2005 kl.16:31 (UTC)
Du bruker samme navn. På Commons må du være registrert for å kunne laste opp bilder. Jeg råder deg til å lese veiledningene på commons, blant annet med tanke på lisenser og rent praktisk. --Einar Faanes 15. mar 2005 kl.17:34 (UTC)
Da jeg begynte å endre på Ullensakers kommunevåpen, klarte jeg ikke å beholde linjene like klare som i originalen [[2]] - er det bedre å bruke denne (som er i riktige farger) eller vil vi beholde den vi har? Larbac 17. mar 2005 kl.17:56 (UTC)

Lokaliseringskart for kommuner[rediger kilde]

Jeg driver for tiden å lager lokaliseringskart for alle norske kommuner. Så langt er bare fem fylker ferdige (Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Oppland og Hedmark). Jeg gjorde ferdig Sør-Trøndelag i går og har planer om å bevege meg nordover. Jeg arbeider med de innimellom skolearbeidet og er akkurat nå inne i en hektisk periode der, så det går ikke så altfor fort, men de blir ferdige. Kan folk la være å laste opp flere av de gamle dårlige kartene da det blir ekstraarbeid for meg når jeg må gå over å slette gamle kart. --Einar Faanes 15. mar 2005 kl.21:14 (UTC)

Stubbmerkede kommuner[rediger kilde]

Det hadde vært nyttig å ha en oversikt over hvilke kommuneartikler som er stubbmerkede for å kunne konsentrere litt innsats på en utvidelse og avstubbing av disse i de siste par ukene av offensiven. Er det mulig å generere en slik oversikt på en rask og enkel måte? 91 22. mar 2005 kl.23:51 (UTC)

Geografiske koordinater med lenker til kart[rediger kilde]

samt peker til side som viser nabo-artikler basert på geografiske koordinater er nå støttet ved hjelp av "gis extension". Se en:Wikipedia:WikiProject Geographical coordinates og meta:Gis. Hvis dere ønsker noe slikt på norsk Wikipedia, ta da kontakt med meg. -- en:User:Egil