Wegard Harsvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Wegard Harsvik
Født10. juli 1967 (50 år)
Norge Nordland
Beskjeftigelse Politiker (Ap) og rådgiver
Parti Arbeiderpartiet
NasjonalitetNorge

Wegard Harsvik (født 10. juli 1967 i Nordland) er en tidligere norsk politiker fra Arbeiderpartiet. Han er i dag rådgiver for LO-leder Gerd Kristiansen.

Han var fra desember 2007 statssekretær i Kultur- og kirkedepartementet med ansvar for medie- og kultursaker. Han var før dette siden 17. oktober 2005 statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet med ansvar for de ruspolitiske sakene. Etter valget i 2009 gikk han tilbake til sin jobb i Fagforbundet.

Før regjeringen tiltrådte var Harsvik rådgiver i LOs forbund for kommunalt ansatte – Fagforbundet – siden 2001. I den første Stoltenberg-regjeringen var Harsvik politisk rådgiver i Utdanningsdepartementet under statsråd Trond Giske.

Harsvik har bred politisk erfaring som tillitsvalgt og politisk rådgiver i Arbeidernes ungdomsfylking, Sosialdemokrater mot EU (SME), Nei til EU, Norges Gymnasiastsamband (NGS), og Norges Naturvernforbund.

Harsvik ga i 2004 ut boken Et nytt nei, sammen med partifellene Tore O. Sandvik, Jo Stein Moen og Anne Marit Bjørnflaten. I 2012 ga han ut boka Blåkopi.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]