Vinterbro

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Koordinater: 59°44′37,68″N 10°47′16,08″Ø Vinterbro er et tettbebygd sted i Nordby sogn nord i Ås kommune i Akershus fylke. Tettstedet har 3 465 innbyggere bosatt i boligfeltene Togrenda og Sjøskogen som ligger henholdsvis sør-øst og vest for Vinterbro Senter. Senteret er nettopp åpnet etter ombyggning. I 2006 omsatte senteret for 1,3 mrd..

Ved Vinterbro krysser hovedfartsårene mellom Trondheim-Oslo-Göteborg (E6) og Kristiansand-Oslo-Stockholm (E18) hverandre, og tett inntil samferdselsknutepunktet ligger en av Nordens største fornøyelsesparker, Tusenfryd. I boligfeltet Sjøskogen ligger boplassen og eponymfunnstedet som har gitt navn til Nøstvetkulturen. Sjøskogen har også egen barneskole, (Sjøskogen skole), mens Togrenda sokner til Nordby skole.

Det ligger også to private andelsbarnehager (Sjøskogen barnehage BA og Orrestien barnehage BA) og to kommunale barnehager (Togrenda barnehage og Vinterbro barnehage) i tettstedet. Vinterbro forbindes med Oslo gjennom bussruten 541 Drøbak/Oslo og med Ski (by) gjennom bussrute 905, som har avganger hver hele eller halve time i det normale bussdriftdøgnet (05-01).