Vågsbygd videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vågsbygd videregående skole
Vaagsbygd vdg skole.jpg
SkoletypeVideregående skole
Grunnlagt1966
FylkeAgder
KommuneKristiansand
BydelVågsbygd
AdresseKirsten Flagstads vei 26, 4621 Kristiansand
EierVest-Agder fylkeskommune
RektorOdd Ivar
Eleverca. 650 (2019[1])
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Vågsbygd videregående skole
58°07′32″N 7°57′21″Ø

Vågsbygd videregående skole i Vågsbygd, en bydel vest i Kristiansand i Vest-Agder, er en videregående skole som tilbyr studieretningene musikk, dans og drama og studiespesialisering. Innenfor studiespesialisering ligger realfag, samfunnsfag, språk og økonomi. Siden 2015 har skolen hatt en egen Forskerlinje. Skolen tilbyr også toppidrett i form av E-sport. Skoleåret 19/20 har Vågsbygd VGS også to kombinasjonsklasser. Det er om lag 650 elever ved skolen.

Visjon[rediger | rediger kilde]

Kombinasjonsklasser[rediger | rediger kilde]

Vågsbygd VGS har i skoleåret 19/20 to ettårige kombinasjonsklasser hvor elevene har ulikt faglig nivå, progresjon og skolebakgrunn. Kombinasjonsklassene er et grunnskoletilbud for minoritetsspråklige elever i alderen 16-20 år med kort botid i Norge. Tilbudet er et samarbeid mellom Vågsbygd videregående skole, Kongsgård skolesenter og Fylkeskommunen. Elevene får tilpasset opplæring i alle fag og deltar i tillegg på Flexid; et bevisstgjøringskurs for ungdommer som vokser opp som krysskulturelle/flerkulturelle.

Målgruppe[rediger | rediger kilde]

· Elever i aldergruppen 16-20 år.

· Elever uten skolebakgrunn fra hjemlandet tilsvarende norsk grunnskole.

· Elever med mangelfull grunnskoleutdanning fra hjemlandet.

·  Elever med kort botid i Norge som har vitnemål fra ordinær grunnskole i Norge etter § 2-1 og som har behov for mer grunnskoleopplæring.

· Elever med vitnemål fra hjemlandet som tilsvarer norsk grunnskole, men som trenger mer norskopplæring og fagopplæring før oppstart på Vg1.

Målsetting[rediger | rediger kilde]

Tilbudet skal gi elevene et best mulig faglig grunnlag for å kunne fortsette i et ordinært tilbud i videregående opplæring. Elevene skal utvikle god forståelse for det norske skole- og utdanningssystemet og høyne gjennomføringsgraden samt hindre frafall i videre utdanning. Kombinasjonsklassene skal styrke samarbeidet om opplæring mellom Kongsgård skolesenter, Vågsbygd videregående skole og Fylkeskommunen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Skolen het tidligere Kristiansand og Oddernes interkommunale høyere allmennskole (IHA), senere endret til Oddernes gymnas og var plassert på Oddemarka i Kristiansand. Høsten 1966 flyttet skolen til nye lokaler ved nåværende Vågsbygd senter. Politikeren Harald Synnes har vært lektor ved skolen. Nåværende rektor er Odd Ivar Hjetland.

Tidligere elever[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]