Drottningborg videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Drottningborg videregående skole er en kristen internatskole på Hesnes i Grimstad. Skolen er eid av Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) og har rundt 200 elever. Rektor er Audun Raen

Historie[rediger | rediger kilde]

Skolen har eksistert siden 1930, da den ble opprettet på Norsk Luthersk Misjonssambands Fjellhaug utdanningssenter ved Sinsen i Oslo. Fjellhaug var allerede en misjonshøgskole, bibelskole og ungdomsskole. Det som nå er Drottningborg videregående skole var i starten en handelsskole. På den tiden måtte alle som skulle drive med handel ha handelsbrev fra en godkjent handelsskole. Skolen var godkjent av Handelsdepartementet.

Under andre verdenskrig vurderte tyskerne å ekspropriere Fjellhaug. Derfor ble Drottningborg kjøpt i 1942/43 for å sikre videre drift. Handelsskolen ble flyttet til Drottningborg i 1946. Samme år ble det tilbudt internatplasser ved skolen.

Skoleåret 1965/66 ble det satt i gang undervisning etter nye planer for «Grunnleggende yrkesskole i handels- og kontorfag». Videregående kurs i denne studieretningen ble startet i 1972/73. I 1976 kom så studieretning for Handels- og kontorfag, og i 1981 kunne Drottningborg tilby treårig undervisning med full studiekomtetanse. Drottningborg handelsskole var blitt til Drottningborg videregående skole.

I 1994 og i 2006 ble læreplanene igjen vesentlig endret, og skolen gir nå tilbud om en rekke fag innenfor studiespesialisering og påbygging til generell studiekompetanse. Skolen har i dag ca. 200 elever.[1]

Navnets opprinnelse[rediger | rediger kilde]

Navnet Drottningborg skriver seg fra et gammelt sagn der det fortelles at et skip forliste like utenfor. Et barnelik ble funnet i ei vik som nå er skolens badestrand. Dette skal ha vært ei svensk prinsesse, og fremtidig drottning. Vika ble kalt Drottningvika og Drottningborg ble da navnet da hovedbygget ble reist. Bygget ligger som en borg med utsikt over Skagerrak. Den lille jenta som druknet, ligger balsamert under golvet i Fjære kirke.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]