Valle vidaregåande skule

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
For flere skoler med samme navn, se Valle videregående skole

Valle vidaregåande skule var en videregående skole i Valle i Setesdal i Aust-Agder. I 2006 ble skolen slått sammen med to andre videregånde skoler til Setesdal vidaregåande skule, og er i dag en avdeling av denne; Avdeling Valle. Avdelingen tilbyr full opplæring i gullsmedfaget med landsdekkende tilbud i Vg2 Design og gullsmedhåndverk, og toårig Vg3 Gullsmedfag som fører til svenneprøve og erstatter tiden som gullsmedlærling. Avdelingen har 8 ansatte og 30 elever, og har bla. eget hybelbygg for elevene sine

Historie[rediger | rediger kilde]

Den videregående skolens historie i Valle startet i 1972 i kjelleren på Valle skule med husstellinje. I 1976 fikk skolen eget internat. Skolen flyttet inn i egne lokaler og ble en selvstendig videregående skole i 1982. Utdanningstilbud som vev, snekker, kokk og servitør, aktivitørlinje og helse og sosialfag har vært gitt ved skolen. En periode tilbød skolen 3-årig landslinje for musikk, dans og drama med fordypning i folkemusikk. En egen avdeling under Valle videregående skoles administrasjon ble opprettet på Hovden med reiselivsaktiviteter. Avdelingen ble høsten 1990 skilt ut som Hovden skigymnas.

I 1995 startet skolen med utdanning i gullsmedfag, med bakgrunn i den rike sølvsmed-tradisjonen i Setesdalen. Skolen prøvde på begynnelsen av 1990-tallet også å starte en linje for folkemusikk og folkedans, men grunnet for få søkere ble det skrinlagt.[1] I 2006 ble Valle vidaregåande skole slått sammen med Hovden skigymnas og Hornnes vidaregåande skule, til den nye Setesdal vidaregåande skule.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]