Valle vidaregåande skule

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
For flere skoler med samme navn, se Valle videregående skole

Valle vidaregåande skule var en videregående skole i Valle i Setesdal i Aust-Agder. I 2006 ble skolen slått sammen med to andre videregånde skoler til Setesdal vidaregåande skule, og er i dag en avdeling av denne; Avdeling Valle. Avdelingen tilbyr full opplæring i gullsmedfaget med landsdekkende tilbud i Vg2 Design og gullsmedhåndverk, og toårig Vg3 Gullsmedfag som fører til svenneprøve og erstatter tiden som gullsmedlærling. Avdelingen har 8 ansatte og 30 elever, og har bla. eget hybelbygg for elevene sine

Historie[rediger | rediger kilde]

Den videregående skolens historie i Valle startet i 1972 i kjelleren på Valle skule med husstellinje. I 1976 fikk skolen eget internat. Skolen flyttet inn i egne lokaler og ble en selvstendig videregående skole i 1982. Utdanningstilbud som vev, snekker, kokk og servitør, aktivitørlinje og helse og sosialfag har vært gitt ved skolen. En periode tilbød skolen 3-årig landslinje for musikk, dans og drama med fordypning i folkemusikk. En egen avdeling under Valle videregående skoles administrasjon ble opprettet på Hovden med reiselivsaktiviteter. Avdelingen ble høsten 1990 skilt ut som Hovden skigymnas.

I 1995 startet skolen med utdanning i gullsmedfag, med bakgrunn i den rike sølvsmed-tradisjonen i Setesdalen. Skolen prøvde på begynnelsen av 1990-tallet også å starte en linje for folkemusikk og folkedans, men grunnet for få søkere ble det skrinlagt.[1] I 2006 ble Valle vidaregåande skole slått sammen med Hovden skigymnas og Hornnes vidaregåande skule, til den nye Setesdal vidaregåande skule.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]