Hopp til innhold

Brukerdiskusjon:Maneki Neko

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hei, Maneki Neko, og velkommen til Wikipediabokmål og riksmål. Her er noen lenker du kan få bruk for:

Velkommen
Velkommen

Vi håper du vil like ditt opphold på Wikipedia. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis rettet opp raskt.


English: If you do not understand or you cannot write in Norwegian, and you want to tell us something, please, visit the Embassy.
Deutsch: Wenn Sie Norwegisch nicht verstehen oder nicht schreiben können und Sie bei uns mitreden möchten, dann besuchen Sie bitte die Botschaft.
Español: Si no comprende o no sabe escribir en noruego y desea comunicarse con nosotros, por favor, acuda a la Embajada.

Jóna Þórunn 13. mai 2008 kl. 01:19 (CEST)[svar]

skuespiller/skuespillerinne[rediger kilde]

Ordet skuespiller kan brukes både om mannlige og kvinnelige skuespillere – du trenger ikke endre det :) (faktisk fint om du ikke gjør det, ved å ikke gjøre det, respekterer du andres valg av målform/ordvalg, hvilket har lang tradisjon på Wikipedia på bokmål) Mvh. Mewasul (d) 13. sep 2008 kl. 23:24 (CEST)

Jeg vet at det er fritt valg mellom formene. Grunnen til at jeg endret til skuespillerinne, var fordi jeg selv hadde skrevet inn skuespiller i de aktuelle artiklene. Jeg endret med andre ord ikke noe som noen andre hadde skrevet, men kun mine egne bidrag. Med andre ord: jeg foretrekker skuespillerinne:) Maneki Neko 14. sep 2008 kl. 00:03 (CEST)
Da er det greit. Men skriv det gjerne i redigeringsfeltet slik at vi andre også kan se det. :) Mvh. Mewasul (d) 14. sep 2008 kl. 01:19 (CEST)

Stumfilm[rediger kilde]

Jeg er inne i min stumfilmperiode igjen, og har utvidet denne artikkelen og samtidig gjort en del biografier over en del kjente navn (eller navn som var kjente i sin tid). Akkurat nå begynte jeg å utvide vår Charlie Chaplin-artikkel utifra den engelske som er rimelig god og med referanser. Det blir en del røde lenker som kanskje de har lyst til å bidra å fylle? Grunnen at jeg spør deg nå er at jeg oppdaget at du har gjort artikkelen om Nils Granlund som var nevnt i artikkelen om Chaplin. Uansett, bare en oppfordring om du har lyst og interesse. Det er ikke så mange som tar for seg filmens tidligste periode. --Finn Bjørklid 28. jul 2010 kl. 03:07 (CEST)

Så bra at det er noen flere som skriver om denne perioden! Jeg har nå skrevet om Marcus Loew, så da er det en rød lenke mindre. :) Maneki Neko 9. aug 2010 kl. 22:46 (CEST)

Jayne Mansfield[rediger kilde]

Hei. Jeg er blitt oppfordret til å se på Jayne Mansfield mtp at den kanskje kan bli en Anbefalt artikkel. Hva tenker du selv om den? M Haugen 15. feb 2011 kl. 13:12 (CET)

Oi, det var overraskende. Jeg oversatte den artikkelen fra engelsk for lenge siden, men er ikke så veldig fornøyd med den. Jeg har lenge hatt lyst til å skrive den om, samt å få skrevet om flere av filmene hennes, men jeg har ikke kommet så langt ennå. Selv ville jeg ikke ha vurdert den som en god kandidat til anbefalt artikkel slik som den er nå. Den artikkelen som jeg er mest fornøyd med er uten tvil artikkelen om Marilyn Monroe, for den har jeg jobbet veldig mye med. Den er et evig prosjekt for meg, så det er alltid noe som kan gjøres bedre, men jeg synes den er ganske bra slik den er nå. I år hadde hun før øvrig blitt 85 år gammel, så jeg har tenkt å fikse noen småting i god tid før det. Maneki Neko 16. feb 2011 kl. 22:25 (CET)
Jeg så at du var største bidragsyter (79%) til Marilyn Monroe-artikkelen, og tenkte jeg skulle informere om at jeg har foreslått kandidatur til UA/AA-ansvarlig MHaugen. Så i etterkant at dere allerede diskuterer denne. Trivelig lesing den der. :) – Kristian Vangen (d) 17. feb 2011 kl. 00:34 (CET)
Tusen takk! Så hyggelig at du synes det! :) Jeg ser at du mener at den trenger «noe puss». Kunne du ha utdypet litt hva det er du tenker på, så kanskje jeg kunne ha sett litt på det? Maneki Neko 17. feb 2011 kl. 00:44 (CET)
Jeg er enig i at Monroe-artikkelen er imponerende, og fortjener en UA-stjerne. Den avviker litt i disposisjon og fokus fra det jeg selv ville ha valgt, men det er til å leve med, wikipedia bør ha rom for såpass stilvariasjon. Hvis jeg skulle foreslå forbedringer vil det viktigste være å sammenarbeide avsnittene Administering av dødsboet og I populærkulturen til et nytt avsnitt kalt f.eks. Ettermæle eller Monroe i ettertid hvor det gis en samlet fremstilling av hvordan liv og kunst (og legal arv) har blitt oppfattet etter hennes død. (sammenlign med tilsvarende avsnitt i artiklene om bl.a. Roald Amundsen, Gustav Wentzel eller Mary Wollstonecraft)
Hvis du kan utvide Maynsfieldartikkelen med stoff om filmene ville det være et stort pluss, men vi kan gjerne se på Monroe først.
Jeg bør vel for ordens skyld nevne at jeg ikke er «ansvarlig for» AA/UA, men absolutt er entusiast på vegne av ordningen og alle de gode artiklene. Ha en god dag! Mvh --M Haugen 17. feb 2011 kl. 06:52 (CET)
Ok, entusiast it is. :) "Noe puss" kom med som en påfølger av innlegget før, og det var ingen konkrete endringsforslag tilhørende det. Jeg har imidlertid gjort noen små endringer som jeg føler gjør artikkelen litt bedre å lese, men det er selvfølgelig bare å tilbakestille dette hvis det er helt bak mål. – Kristian Vangen (d) 17. feb 2011 kl. 15:51 (CET)
Takk for hjelpen, begge to! :) Jeg har nå lagt ut en ny utgave av underartikkelen Marilyn Monroe i populærkulturen. Et lite utdrag av dette har jeg ført opp i hovedartikkelen. Jeg har også lagt ut noe på diskusjonssiden som jeg mener bør endres på. Maneki Neko 23. feb 2011 kl. 10:36 (CET)
Hei igjen. Jeg lurer på om både Marilyn Monroe i populærkulturen og Jayne Mansfield kan nomineres til status som Anbefalt Artikkel. Men jeg forstår at du muligens vil se over artiklene først, og at du kanskje hadde noen planer for Mansfield-artikkelen!? Mvh --M Haugen 7. mai 2011 kl. 20:50 (CEST)[svar]
Ja, jeg har en del planer for artikkelen om Jayne. Jeg har såvidt begynt å kladde litt for meg selv om filmene hun spilte i, men jeg venter fortsatt på noen bøker før jeg kan sette skikkelig i gang. Angående Marilyn-artikkelen så er det også mye som bør forbedres, men den får jeg heller se på etter at jeg er ferdig med Jayne-artikkelen. Akademiske tolkninger av Marilyn er ikke det første jeg plukker frem fra bokhyllen når jeg skal slappe av, for å si det sånn. ;) Maneki Neko 6. jun 2011 kl. 23:31 (CEST)
Hei, der var du jo tilbake igjen, med solide bidrag. Tenker du noe mer på dette med Anbefalt artikkel som vi har snakket om? Mvh --M Haugen 24. feb 2012 kl. 15:34 (CET)
Hei! Ja, absolutt. Jeg har fortsatt litt igjen, blant annet et lass med røde lenker, men håper at den blir klar om ikke så lenge. Skal gi deg beskjed. Maneki Neko 29. feb 2012 kl. 17:48 (CET)
Veldig bra! Stå på! --M Haugen 29. feb 2012 kl. 22:06 (CET)
Men når jeg ser på det en gang til: De fleste røde lenkene går til stedsnavn i USA. Det er ikke sikkert vi trenger å lage artikler om alle disse stedene!? Det er i alle fall ikke nødvendig for å forstå Mansfield. Du kan kanskje gjøre en ny vurdering av det, hvis du vil. Mvh --M Haugen 29. feb 2012 kl. 22:27 (CET)
Tillater meg å minne om denne. Mvh --M Haugen (diskusjon) 15. apr 2012 kl. 23:30 (CEST)
Jeg ble kraftig forsinket av dataproblemer i fjor, men nå er jeg endelig ferdig. :) Maneki Neko (diskusjon) 4. jan 2013 kl. 00:24 (CET)

Artikkelen Marilyn Monroe er utmerket[rediger kilde]

Artikkelen om Marilyn Monroe, som du har bidratt aktivt til, er blitt rangert som en Utmerket artikkel. På vegne av alle oss som liker en grundig leksikalsk behandling av interessant stoff: Takk for innsatsen, og gratulerer med utmerkelsen. Vi håper at vi kan vente oss flere vektige bidrag fra deg!? Mvh M Haugen 17. mar 2011 kl. 21:04 (CET)

Hei. Jeg ville bare fortelle deg at «din» artikkel I heteste laget har blitt nevnt i Mal:Nye, hvor vi viser fram eksempler på våre løpende produksjon av nye artikler. Denne seksjonen på vår forside er et utstillingsvindu for nye artikler; noen ganger om kuriøse emner, men oftest med vekt på å vise fram gode eksempler på hva no:wp er opptatt av å skrive om for tiden. Du gjør en fin jobb med artikkelproduksjon! Fortsett sånn! Med vennlig hilsen M O Haugen (diskusjon) 17. jul 2012 kl. 16:22 (CEST)

Om «Jayne Mansfield i populærkulturen»[rediger kilde]

Kanskje du ikke er oppmerksom på denne referansen til Mansfield - eller kanskje har du latt være å ta den med. En flyplass gir jo liksom ikke de store assosiasjonene til det Mansfield var kjent for. Men likevel? TorSch (diskusjon) 4. jan 2013 kl. 08:29 (CET)

Hehe, jo, jeg har sett det, men vet ikke helt hvor det kan klemmes inn. Maneki Neko (diskusjon) 4. jan 2013 kl. 17:36 (CET)

Artikkelen Jayne Mansfield er anbefalt[rediger kilde]

Artikkelen om Jayne Mansfield, som du har bidratt aktivt til, har nå gått gjennom kandidatvurderingsprosessen vår, og er nå ansett som en anbefalt artikkel. På vegne av alle oss som liker en god leksikalsk behandling av interessant stoff: Takk for innsatsen. Du kan med god rett motta denne stjerna som et synlig tegn på godt arbeid. Vi håper at vi kan vente oss flere gode bidrag fra deg!? Mvh M O Haugen (diskusjon) 12. jan 2013 kl. 18:03 (CET)

Hei. Kjempeinnsats på de to divaartiklene som har fått sine velfortjente stjerner. Så er spørsmålet da, tar du mot ønsker? Og om du gjør det, hadde Marlene Dietrich vært noe du kunne vurdere? Mvh Håvard (diskusjon) 15. jan 2013 kl. 00:04 (CET)

Tusen takk! :) Jeg har en del prosjekter på gang allerede, så jeg har dessverre ikke tid til å ta imot ønsker nå. Maneki Neko (diskusjon) 18. jan 2013 kl. 22:56 (CET)


Wikipedia Academy 2013[rediger kilde]

Hei ! Jeg håper å se deg på årets wikipedia Academy som arrangeres lørdag 14. desember på Arkitekturmuseet i Oslo. Styret har forespurt mange enkeltpersoner om programønsker, og forespurt hele nettsamfunnet gjennom innlegg på ting og torg. Vi har utfra dette lagt opp til et variert program med mange tema som forhåpentlig treffer wikipedianere. Vi skal se nærmere på, og diskutere, Wikidata, Visual Editor, botproduksjon, bruk av frie kartdata, kultursamarbeidet, wikipedianere som er utplassert i institusjoner, og vi skal få en presentasjon av den mye omtalte artikkelen om The decline of Wikipedia. Blant mange spennende foredragsholdere har vi hentet flere fra interne Wikipedia-rekker, men også eksterne foredragsholdere som vil rette sine blikk på Wikipedia utenfra. Det blir premiering av Årets wikipedianer og av vinnerne i Wiki Loves Monuments 2013. Etter akademiet går vi rett videre til årets Julebord, på Gamle Rådhus. Se det varierte programmet her. Lørdag 14. desember kan du treffe dine kolleger på Norges største kunnskapsdugnad! Vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 16. nov. 2013 kl. 01:34 (CET)[svar]

Nye stjerneartikler[rediger kilde]

Hei, holder du på med noen artikler for tiden som egner seg som kandidat for Anbefalt artikkel eller God liste, eller noe lignende. Du har jo levert fine artikler tidligere. Mvh M O Haugen (diskusjon) 13. jan. 2014 kl. 11:43 (CET)[svar]

Ja, jeg har noen planer, men har dessverre ikke anledning til å jobbe så mye med disse akkurat nå. Jeg kommer sterkere tilbake. :) Maneki Neko (diskusjon) 17. apr. 2014 kl. 03:00 (CEST)[svar]

Hei. Jeg ville bare fortelle deg at «din» artikkel Cecil B. DeMille Award har blitt nevnt i Mal:Nye, hvor vi viser fram eksempler på våre løpende produksjon av nye artikler. Denne seksjonen på vår forside er et utstillingsvindu for nye artikler; noen ganger om kuriøse emner, men oftest med vekt på å vise fram gode eksempler på hva no:wp er opptatt av å skrive om for tiden. Du gjør en fin jobb med artikkelproduksjon! Fortsett sånn! Med vennlig hilsen M O Haugen (diskusjon) 27. jun. 2014 kl. 11:57 (CEST)[svar]

L'amore primitivo[rediger kilde]

L'amore primitivo, jeg åpnet tilfeldigvis denne. Konklusjon: ålreit artikkel, godt formatert, stødig, ingenting å sette finger på. Me like! :-) --Finn Bjørklid (diskusjon) 6. okt. 2014 kl. 16:24 (CEST)[svar]

Hyggelig at du likte den! :) Det er ikke akkurat en artikkel som har potensiale til å bli en utmerket artikkel, men fant heldigvis litt informasjon. Hehe. Maneki Neko (diskusjon) 8. okt. 2014 kl. 16:29 (CEST)[svar]

Global account[rediger kilde]

Hi Maneki Neko! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (diskusjon) 17. jan. 2015 kl. 02:03 (CET)[svar]

Hei. Jeg ville bare fortelle deg at «din» artikkel En sporvogn til Begjær (skuespill) har blitt nevnt i Mal:Nye, hvor vi viser fram eksempler på våre løpende produksjon av nye artikler. Denne seksjonen på vår forside er et utstillingsvindu for nye artikler; noen ganger om kuriøse emner, men oftest med vekt på å vise fram gode eksempler på hva no:wp er opptatt av å skrive om for tiden. Du gjør en fin jobb med artikkelproduksjon! Fortsett sånn! Med vennlig hilsen M O Haugen (diskusjon) 26. mar. 2015 kl. 09:56 (CET)[svar]

Ukens konkurranse[rediger kilde]

Heisann! Ser at du skriver en del om filmer. Kanskje ukens konkurranse er noe for deg? :) #promotering // Mvh Torfilm (diskusjon) 5. nov. 2015 kl. 19:40 (CET)[svar]

Filmlenker og filmweb[rediger kilde]

Heisann, ser at du jobber en del med filmlenker. Jeg holder på med en ganske stor rydde/konsolideringsjobb i forbindelse med de eksterne lenkene som er tilgjengelige både lokalt og på wikidata. Jeg har nå lagt inn "filmweb" i {{Filmlenker}}, så du trenger bare legge inn |filmweb=123456 i {{Filmlenker}}-oppkallet fra artikkelen (hvor 123456 da er den tilsvarende ID'en som du ville brukt med {{Filmweb}}). Se Just My Luck som et eksempel på bruk. Definisjonen av URL'en som benyttes etc. ligger i Module:External links/conf/Film hvis du har interesse av det. Kom gjerne innom Wikipedia:Dugnadskontor/Bytte_til_Filmlenker hvor vi diskuterer disse omleggingene. Stigmj (diskusjon) 9. apr. 2016 kl. 02:22 (CEST)[svar]

Se også Uten feste for bruk av blant annet Filmsite og Medietilsynet-lenker. Stigmj (diskusjon) 9. apr. 2016 kl. 02:56 (CEST)[svar]
Jeg har fulgt med på diskusjonen og er enig i det dere har kommet frem til så langt. Det eneste jeg vil legge til, er at jeg synes det er naturlig at de norskspråklige lenkene kommer først. Jeg har akkurat funnet ut hvordan man lager kategorier, så da rydder jeg gjerne i lenkene når jeg først holder på. Det er mye kjappere og enklere med dette nye opplegget, så strålende arbeid! Maneki Neko (diskusjon) 9. apr. 2016 kl. 17:04 (CEST)[svar]

Grace Kelly[rediger kilde]

Hei, jeg kom tilfeldigvis over artikkelen om Grace Kelly, som du jobbet med for to år siden. Tror du at den kan egne seg som en Anbefalt artikkel? Mvh --M O Haugen (diskusjon) 28. jul. 2016 kl. 19:46 (CEST)[svar]

Jeg oversatte kjapt deler av den engelske artikkelen i forbindelse med at Grace of Monaco hadde premiere. Synes imidlertid ikke den engelske artikkelen er så veldig bra, så jeg ønsker fortsatt å forbedre den norske ganske mye. Maneki Neko (diskusjon) 29. jul. 2016 kl. 21:29 (CEST)[svar]

Hei @Maneki Neko:,

jeg har sett at du interesserer deg for artikler om film. Derfor vil jeg invitere deg til å kommentere i diskusjonen på Wikipedia-diskusjon:Underprosjekter/Film om Filmprosjektets ramme.

Mvh

--Mysteriumen•♪Ⓜ (diskusjon) 2. nov. 2016 kl. 09:16 (CET)[svar]

Jean Harlow[rediger kilde]

Hei. Såvidt jeg kan se, er artikkelen om Jean Harlow en typisk Anbefalt/Utmerket artikkel. Vil du la meg få lov til å nominere den gjennom Wikipedia:Kandidatsider!? Jeg tror muligens at du også har skrevet flere like gode artikler? Mvh --M O Haugen (diskusjon) 22. mai 2017 kl. 12:35 (CEST)[svar]

Den har vært «under arbeid» i en del år, men nå prøver jeg å få den ferdig. Har litt igjen, men tror ikke det tar så veldig lang tid. Maneki Neko (diskusjon) 22. mai 2017 kl. 17:24 (CEST)[svar]
Kan jeg minne om denne? Mvh --M O Haugen (diskusjon) 27. jun. 2017 kl. 19:37 (CEST)[svar]
Jeg holder fortsatt på, så jeg har ikke glemt den. Maneki Neko (diskusjon) 27. jun. 2017 kl. 20:59 (CEST)[svar]
Jeg ser at du ikke har redigert på en lang stund, men har fremdeles lyst til å nominere Jean Harlow til AA. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 31. aug. 2021 kl. 09:35 (CEST)[svar]

Riffraff (1936)‎ i Mal:Nye[rediger kilde]

Hei. Jeg ville bare fortelle deg at «din» artikkel Riffraff (1936)‎ har blitt nevnt i Mal:Nye, hvor vi viser fram eksempler på våre løpende produksjon av nye artikler. Denne seksjonen på vår forside er et utstillingsvindu for nye artikler; noen ganger om kuriøse emner, men oftest med vekt på å vise fram gode eksempler på hva no:wp er opptatt av å skrive om for tiden. Du gjør en fin jobb med artikkelproduksjon! Fortsett sånn! Med vennlig hilsen M O Haugen (diskusjon) 22. mai 2017 kl. 12:48 (CEST)[svar]

Madame Sans-Gêne (skuespill) i Mal:Nye[rediger kilde]

Hei. Jeg ville bare fortelle deg at «din» artikkel Madame Sans-Gêne (skuespill) har blitt nevnt i Mal:Nye, hvor vi viser fram eksempler på våre løpende produksjon av nye artikler. Denne seksjonen på vår forside er et utstillingsvindu for nye artikler; noen ganger om kuriøse emner, men oftest med vekt på å vise fram gode eksempler på hva no:wp er opptatt av å skrive om for tiden. Du gjør en fin jobb med artikkelproduksjon! Fortsett sånn! Med vennlig hilsen M O Haugen (diskusjon) 6. jun. 2017 kl. 10:00 (CEST)[svar]

Bildebruk på filmartikler[rediger kilde]

Heisann. Jeg ser at du har mange gode artikler om film hvor du bruker filmplakater som illustrasjon, slik som feks denne hvor du har lagt til en fin amerikansk kinoplakat:

https://no.wikipedia.org/wiki/En_pike_i_hver_havn

De gangene jeg har prøvd å laste opp bilder av plakater har de blitt sletter av rettighetsårsaker. Kanskje du kan hjelpe meg med hvordan du unngår at det skjer med de bildene du bruker?

PS: Det er veldig hyggelig å lese alle de fine artiklene du skriver og jeg liker spesielt godt at du benytter norske kinotitler der dette fins.

Hilsen Hamsterburger Hamsterburger (diskusjon) 14. jun. 2017 kl. 15:38 (CEST)[svar]

Hei! Filmplakater som man har lov å bruke er ikke alltid så lett å finne, men jeg synes kategorien Commons:Category:Movie posters of the United States by year inneholder veldig mye. Som du ser ligger filmplakaten til En pike i hver havn i Commons:Category:Movie posters of the United States, 1928. Dersom du leter etter filmplakater fra andre land, så finner du kanskje noen i kategorien Commons:Category:Movie posters by country. Så hyggelig at du liker artiklene jeg har skrevet, forresten! Setter pris på at du har funnet de norske titlene på flere filmer som jeg har skrevet om. Jeg synes det er flott at noen flere skriver om eldre filmer. Maneki Neko (diskusjon) 20. jun. 2017 kl. 15:35 (CEST)[svar]

Artikkelen Jean Harlow er anbefalt[rediger kilde]

Artikkelen om Jean Harlow, som du har bidratt aktivt til, har nå gått gjennom kandidatvurderingsprosessen vår, og er nå ansett som en anbefalt artikkel. På vegne av alle oss som liker en god leksikalsk behandling av interessant stoff: Takk for innsatsen. Du kan med god rett motta denne stjerna som et synlig tegn på godt arbeid. Vi håper at vi kan vente oss flere gode bidrag fra deg!? Mvh M O Haugen (diskusjon) 11. sep. 2021 kl. 12:34 (CEST)[svar]