Newcastle University

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Universitetet i Newcastle)
Gå til: navigasjon, søk
Newcastle University - King's Walk.
Newcastle University - Quadrangle

Universitetet i Newcastle, offisielt University of Newcastle upon Tyne, er et britisk universitet i byen Newcastle upon Tyne i det nord-østlige England.

Universitetet har røtter tilbake til et lærested for medisin og kirurgi opprettet i Newcastle i 1834. Dette lærestedet ble en del av Universitetet i Durhams medisinske fakultet i 1870, under navnet University of Durham College of Medicine. I 1871 ble et lærested for realfag og naturvitenskap opprettet, delvis for å møte den lokale gruveindustriens behov for ingeniørkunnskap. I 1883 ble også dette lærestedet innlemmet i Universitetet i Durham, under navnet Durham College of Physical Science, senere Armstrong College i 1904. Durhams campus i Newcastle ble samlet under navnet King's College, Durham i 1937.

I 1963 ble Newcastle delt fra Durham som et selvstendig universitet. Universitetets fokus på medisin og bioteknikk gjenspeiler dets røtter da det er rangert som et ledende universitet innen disse akademiske områdene. Universitetet er også medlem av Russell-gruppen bestående av 24 ledende britiske universiteter, noe som kan sammenlignes med amerikanske Ivy League.

Universitetet hadde i studieåret 2013/2014 22 874 studenter, hvorav rundt 3 500 kom fra over 110 forskjellige land utenfor Storbritannia.


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]