Total War: Shogun 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Total War: Shogun II»)
Total War: Shogun 2
UtviklerThe Creative Assembly
UtgiverSega
DistributørSteam
Humble Store[1]
Siste versjon1.1.0 build 5607.339135
PlattformWindows
UtgivelseNA 15. mars 2011
EU 15. mars 2011
PAL 15. mars 2011
SjangerStrategispill
ModusEnspiller/Flerspiller
Aldersgrense16 år
FormatDVD, digital distribusjon
Nettstedwww.totalwar.com/shogun2
Del av serien Total War
Total War: Rome II

Total War: Shogun 2 er et rundebasert strategispill for Windows utviklet av The Creative Assembly og utgitt av Sega. Spillet er det foreløpig siste spillet i Total War-serien og returnerer til 1500-tallets Japan i Sengoku-perioden. Spillet ble lansert over hele verden 15. mars 2011.

Setting[rediger | rediger kilde]

Shogun 2 foregår i 1500-tallets føydale Japan, i tiden etter Ōnin-krigen. Landet er splittet mellom rivaliserende klaner ledet av såkalte Daimyo. Spilleren tar kontroll over en av flere klaner og målet er å bli kåret Shogun, hersker over Japan.

Spill[rediger | rediger kilde]

Spillet er en kombinasjon av rundebasert strategi og sanntidstaktikk som er et kjennemerke av Total War-serien. Spilleren spiller rollen som både klanleder og general. Den rundebaserte delen av spillet foregår på et kart av Japan der hver runde representerer en sesong, slik at det blir fire runder per år i spillet. Spilleren overser her utviklingen av byene og festningene sine, militær og økonomisk vekst, teknologisk fremgang og diplomati. I sanntidsdelen av spillet tar spilleren direkte kontroll over styrkene sine i episke slag som kan inneholde tusenvis av animerte soldater på skjermen om gangen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]