Tony Moore

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tony Moore
FødtAnthony Moore
11. oktober 1958[1]Rediger på Wikidata (62 år)
Beskjeftigelse Sanger-låtskriverRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Medlem av Iron Maiden, Cutting CrewRediger på Wikidata

Toony Moore spilte på keyboard i heavy-metalbandet Iron Maiden i bandets oppstartfase. Men han forlot det i 1977 og jobbet med forskjellige band. Han ble først kjent i 1986 med bandet Cutting Crew, som hadde en hit med sangen (I Just) Died In Your Arms Tonight. Han produserte og skrev sanger til debutalbumet til argentinske Marie Claire D'Ubaldo. Det solgte 250 000 album. I 2005 gav han så ut sitt eget soloalbum Perfect & Beautiful.

Parallelt med sangkarrieren startet han i 1997 The Kashmir Klub i London. Klubben har lagt stor vekt på god musikk og har hatt verdensstjerner på scenen. Noen av de som har besøkt klubben, er Damien Rice, Tom Baxter, Lucie Silvas og KT Tunstall. Det har også vært uannonserte opptredener av Sheryl Crow, Dave Stewart, Fleetwood Mac, Nik Kershaw, Rick Astley og mange andre på klubben. Men den ble stengt i 2003 da bygningen skulle rehabiliteres.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discogs, oppført som Tony Hustings-Moore, Discogs artist-ID 2432721, besøkt 9. oktober 2017

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Heavy metal-musikerstubbDenne biografien om en heavy metal-musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.