Nicko McBrain

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nicko McBrain
Nicko McBrain 30nov2006.jpg
Nicko McBrain i november 2006.
FødtMichael Henry McBrain
5. juni 1952 (66 år)
England Hackney, London, England
Hackney
Beskjeftigelse Trommeslager
Nasjonalitet Storbritannia
Livssyn Kristendom
Medlem av Iron Maiden
SjangerHeavy metal
InstrumentTrommer
Aktive år1977
Ensemble(r)
Iron Maiden
Tidligere band
Streetwalkers, Trust, McBrain Damage, Pat Travers

Michael Henry McBrain (født 5. juni, 1952 i England) er den nåværende trommeslageren i det britiske heavy metal-bandet Iron Maiden. Han ble medlem i bandet i 1982 etter Clive Burr, og debuterte på Piece of Mind-albumet (1983).

Han fikk kallenavnet «Nickey» av foreldrene sine som ung, men skiftet til «Nicko» da han en gang ble presentert som en italiensk trommeslager ved navn «Neeko».

Men Nicko hadde ingen trommeinstruktør. Han lærte seg det selv, og så på de proffe, og lærte på den måten.

Nickos største inspirasjonskilder har vært Ringo Starr (The Beatles), Charlie Watts (The Rolling Stones), John Bonham (Led Zeppelin), og Keith Moon (The Who).

Han er kjent for å variere rytmen og stilen ofte. Men en ting han skiller seg merkbart ut fra er at han ikke bruker dobbelpedal eller to basstrommer. Han mener det er «for komplisert» og «u-trommerisk». Han har i stedet utviklet en enorm teknikk og fart med en pedal. Men han har brukt dobbelpedal på sangen «Face in the Sand». Den var ifølge Nicko en av de vanskeligste sangene å spille, og den har derfor aldri blitt brukt live.

Det eneste Nicko har skrevet for Maiden er basslinjen på «New Frontier» fra albumet Dance of Death (2003), han hevder i tillegg å ha skrevet en sang til A Matter of Life and Death (2006), men at denne ikke ble tatt med da Maiden ikke hadde tid til å spille den inn.

Diskografi med Iron Maiden[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Heavy metal-musikerstubbDenne biografien om en heavy metal-musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.