Thurrock

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Thurrock

Kart over Thurrock
Vist i England

LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
RegionØst-England
Adm. grevskapIntet
Seremonielt grevskapEssex
StatusEnhetlig myndighet
Adm. senterGrays
Areal163,38 km²
Befolkning157 705 (2002)
Bef.tetthet965,27 innb./km²
ONS-kode00KG
Kart
Thurrock
51°30′00″N 0°25′00″Ø

Thurrock er en enhetlig myndighet i England. Den ligger ved Themsen, øst for London. Området grenser mot Stor-London, Essex og Kent.

Thurrock var et distrikt i Essex inntil 1. april 1998, da det ble en enhetlig myndighet. I seremonielle sammenhenger tilhører området fortsatt Essex. Distriktet dekker et areal på 375,37 km² og hadde 127 114 innbyggere i 2011.[1]

Store deler av befolkningen er lokalisert langs elvebredden, som er 29 km lang innenfor Thurrock. Det ligger også flere større industriområder der, som inkluderer to store oljeraffinerier og forskjellige produksjonsbedrifter. Lakeside Shopping Centre er, med sine over 300 butikker, et av de største kjøpesentrene i Europa.

Omkring halvparten av arealet er definert som grønt belte, det vil si natur hvor det er begrensninger blant annet på nybygging. Det er allikevel fortsatt muligheter for utvidelser av industriområdene, og området regnes for å ha stort utviklingspotensiale.

Nærheten til London og gode kommunikasjonsmuligheter styrker Thurrocks vekstmuligheter. Motorveien M25, ringveien rundt London, går like ved, jernbanen har direkte linje til det sentrale London og London City Airport har mye forretningstrafikk. Det er også en ferge over Themsen mellom Tilbury og Gravesend.

Byer og landsbyer[rediger | rediger kilde]

Det er også flere landsbyer i Thurrock.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Census 2011: Usual resident population». Nomis. Office for National Statistics. Besøkt 11. juni 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]