Thurrock

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Thurrock
Thurrock

Kart over Thurrock
Vist i England

Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Region: Øst-England
Adm. grevskap: Intet
Seremonielt grevskap: Essex
Status Enhetlig myndighet
Adm. senter Grays
Areal 163,38 km²
Befolkning 14 535 (2002)
Bef.tetthet 89 innb./km²
ONS-kode 00KG

Thurrock er en enhetlig myndighet i England. Den ligger ved Themsen, øst for London. Området grenser mot Stor-London, Essex og Kent.

Thurrock var et distrikt i Essex inntil 1. april 1998, da det ble en enhetlig myndighet. I seremonielle sammenhenger tilhører området fortsatt Essex.

Store deler av befolkningen er lokalisert langs elvebredden, som er 29 km lang innenfor Thurrock. Det ligger også flere større industriområder der, som inkluderer to store oljeraffinerier og forskjellige produksjonsbedrifter. Lakeside Shopping Centre er, med sine over 300 butikker, et av de største kjøpesentrene i Europa.

Omkring halvparten av arealet er defintert som grønt belte, det vil si natur hvor det er begrensninger blant annet på nybygging. Det er allikevel fortsatt muligheter for utvidelser av industriområdene, og området regnes for å ha stort utviklingspotensiale.

Nærheten til London og gode kommunikasjonsmuligheter styrker Thurrocks vekstmuligheter. Motorveien M25, ringveien rundt London, går like ved, jernbanen har direkte linje til det sentrale London og London City Airport har mye forretningstrafikk. Det er også en ferge over Themsen mellom Tilbury og Gravesend.

Byer og landsbyer[rediger | rediger kilde]

Det er også flere landsbyer i Thurrock.