Thomas Seltzer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Thomas Seltzer
Thomas Seltzer - Nordiske Mediedager 2011 (cropped).jpg
Seltzer på Nordiske Mediedager i 2011.
Født 27. juli 1969
Hamar
Nasjonalitet Amerikansk
Sitat Kokain spiser opp sjela di. … Personligheten din pakkes inn i en plastpose,så den kveles. Hele den følelsesmessige utviklingen, som du møysommelig har prøvd å bygge opp som ung mann, rives ned. Du blir en psykotisk drittunge. Sitat
– Thomas Seltzer om kokainmisbruk[1]

Thomas Seltzer (født 27. juli 1969 i Hamar)[2], også kjent under artistnavnet Happy-Tom, er en amerikansk musiker (bass, trommer og gitar) og programleder, mest kjent som bassist i Turboneger og programleder for TV-programmene Trygdekontoret og Natta, Norge.

Seltzers slekt på morssiden er fra Ådalsbruk i Løten kommune på Hedmarken. Seltzer-slekta er opprinnelig fra Midland, Texas i USA, men han vokste opp med en fem år eldre bror i Superior i Wisconsin. Seks år gammel flyttet han til Nesodden i Akershus i 1975.

Sammen med Pål Bøttger Kjærnes og Rune Grønn startet han Turboneger rundt juletider i 1988. I tillegg til å være bandets bassist, er han også låtskriver og spilte en periode slagverk i bandet. Han har også spilt i bandene Akutt Innleggelse, The Vikings og Anal Babes.

Seltzer er også programleder på fjernsyn og har siden februar 2009 ledet diskusjonsprogrammet TrygdekontoretNRK3. For programmet ble han kåret til beste mannlige programleder under Gullruten 2012 og Gullruten 2013. Han har også jobbet som trend/markeds-analytiker, og har studert psykologi.

I forbindelse med Kampanjes «Social media days 2013» ble Seltzer kåret til årets medienavn 2012.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Vegard Kristian Kvaale (2007). «– Jeg ble en psykotisk drittunge». Dagbladet (Dagbladet, utgitt 19. oktober 2007). 
  2. ^ «Seltzer nektet norsk statsborgerskap: – Regelverket er helt koko». VG. Besøkt 16. november 2016. 
  3. ^ nrk.no «Trygdesjefen» Thomas Seltzer - årets medienavn

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote Wikiquote: Thomas Seltzer – sitater