Hopp til innhold

Rollefigurer i Twilight-serien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Rollefigurer i Twilight-serien er en liste over de personene som opptrer i bøkene i Twilight-serien.

Familien Cullen

[rediger | rediger kilde]

Et sammendrag av historien til Cullen-familien. Se tidslinje for mer info/hendelser.

Carlisle bodde en kort periode hos Volturiene, men emigrerte senere til Amerika. Han jobbet som lege under spanskesyken, og i 1918 fant han Edward, som han omgjorde til vampyr. Han dro så videre til Wisconsin, og i 1921 fant Esme, som hadde hoppet ned fra en klippe i et forsøk på å begå selvmord etter at sønnen døde et par dager gammel. Carlisle forvandlet henne til vampyr, og hun ble hans kone. I 1933 finner Carlisle Rosalie nesten drept av sin forlovede i Rochester, New York. I Gatlin, Tennessee 1935 finner Rosalie Emmet, som er blitt angrepet av en bjørn og holder på å dø, og frakter ham til Carlisle som omdanner ham til vampyr. Familien flytter så til Hoquiam, Washington hvor de inngår en avtale med Quileute-indianerne (indianerne vil la dem være hvis de aldri angriper et menneske eller kommer inn på indianernes område). De lever side om side med indianerne til de igjen flytter. De flytter senere tilbake igjen og da har klanen vokst; Alice fant Jasper i Philadelphia og fortalte Jasper om Carlisles familie og levemåten deres, og dermed begynte de å lete etter Cullen-familien til de fant dem.

Bella Swan/Cullen

[rediger | rediger kilde]

Isabella Marie Swan (senere Bella Cullen) er en klumsete og uheldig jente som flytter fra Phoenix, Arizona til Forks, Washington. Hun flytter inn hos faren sin Charlie, fordi moren hennes har giftet seg på nytt med en annen mann ved navn Phill. Selv om mange av guttene på skolen blir forelsket i henne når hun kommer, forelsker hun seg i Edward Cullen, en mystisk gutt som hun senere finner ut at er en vampyr (vegetarianer, familiespøk). I et forsøk på å beskytte henne fra sin levemåte forlater Edward henne. Dette fører til at Bella føler seg helt tom innvendig. Hun finner trøst i Jacob Black, som hun etter hvert blir forelsker i, selv om hun ikke elsker ham så mye som hun elsker Edward. Hun gifter seg senere med Edward og de får datteren Renesmee (Halvt vampyr, halvt menneske). Når Bella føder Renesmee holder hun på å dø, så Edward må sprøyte giften hans rett inn i hjertet til Bella. Etter omdannelsen får hun evnen til å skape et skjold for mentale angrep over seg selv og andre.

I filmen spilles Bella av Kristen Stewart.

Edward Cullen

[rediger | rediger kilde]

Edward Cullen (født Edward Anthony Masen) ble født 20. juni 1901 i Chicago, Illinois. Dr. Carlisle Cullen behandler hele familien hans (Carlisle tok bare nattskift på sykehuset der han jobbet), bestående av moren Elizabeth og faren Edward Masen, og like før moren dør av spanskesyken beordrer hun Carlisle til "å gjøre for ham, det ingen andre kan", og Carlisle omgjør han til vampyr som 17-åring (i 1918). Han er den første som Carlisle omgjør til vampyr. Han har den spesielle evnen til å lese alle folks tanker, med unntak av Bellas (dette fordi hun har et skjold/sterkt blod). Han kan bare lese de tankene som en person tenker der og da, men de kan han lese på avstand også (de han kjenner best hører han lengst vekke). Han blir forelsket i Bella når hun flytter til Forks, dette fordi hun er hans "sanger" (betyr at blodet hennes lukter spesielt fristende for han), og han blir nysgjerrig når han ikke kan lese tankene hennes. Han gifter seg med Bella, og omgjør henne idet hun holder på å dø når hun føder deres datter Renesmee.

Robert Pattinson spiller Edward i den filmatiserte historien.[1]

Carlisle Cullen

[rediger | rediger kilde]

Carlisle Cullen (også kjent som Stregone Benefice[2]) er Esmes mann og adoptivfaren til Edward, Rosalie, Emmet, Alice og Jasper (senere også Bella). Han er beskrevet til å se ut som en modell: han har blondt hår og er slank, men likevel muskulær. Carlisle ble født i London, England, på 1640-tallet, og var sønn av en luthersk prest som jaktet på overnaturlige skikkelser som hekser, varulver og vampyrer. Carlisle overtok etter faren og ble bitt under en forfølgelse da han fant en ekte vampyr (sjeldent).Han avskydde det han var blitt til og prøvde å ta livet av seg, men dette gikk ikke på grunn av hans styrke. Han reiste derfor i stedet til et øde sted, for at han ikke skulle kunne ødelegge livet til noen andre mennesker. En dag ble han så tørst at han angrep en hjort. Dermed fant han en måte han kunne leve på uten å forakte seg selv, og det er opprinnelsen bak Cullen-familiens "vegetar-diett". Han er utdannet som lege, og etter flere århundrer med trening er han immun mot lukten av menneskeblod.

Peter Facinelli spiller Carlisle i filmen.[1]

Esme Cullen

[rediger | rediger kilde]

Esme Cullen (født Esme Platt, giftet Esme Evenson) er Carlisles kone, og adoptivmor til Edward, Rosalie, Emmet, Alice, Jasper og (senere) Bella. Hun er beskrevet som den ultimate moren. Hun har karamellbrunt krøllet hår, et hjerteformet fjes og figuren er slank, men rund og myk. Hun møter Carlisle for første gang i Columbus, Ohio, når hun har brukket en fot. Hun gifter seg med Charles Evenson, men blir senere frastøtt av han og stikker av fra han da hun finner ut at hun er gravid. Sønnen hun føder, dør etter bare et par dager etter fødselen, og hun prøvde å ta livet av seg ved å hoppe ned en klippe. Esme var så nær døden at de som fant henne ikke tok seg bryet med å sende henne til sykehuset, så hun ble sendt rett til likhuset, og der finner Carlisle henne, han forvandlet henne til en vampyr da han fant henne. Hun blir forelsket i Carlisle og de gifter seg.

Hun blir spilt av Elizabeth Reaser i filmen.[1]

Alice Cullen

[rediger | rediger kilde]

Alice Cullen (født Mary Alice Brandon) er adoptivdatter av Carlisle og Esme Cullen, adoptivsøster av Edward, Rosalie og Emmett, og kjæreste til Jasper. Alice er beskrevet som en livlig, optimistisk, sprudlende og søt jente, med kort, utstikkende og svart hår. Hun har den spesielle begavelse å kunne se inn i fremtiden. Gaven har likevel sine begrensninger: hun kan se utkomme av en bestemmelse og bare så lenge bestemmelsen er gjort. Endres den senere vil også hele framtiden endres, og det er et moment som gjør synene hennes litt upålitelig. Alice ser fremtiden til vampyrer og mennesker, men ikke varulver eller halv-skapninger (som Renesmee). I Ved daggry kommer hun med en teori om at hun ser vampyrer best fordi hun er en, mennesker godt fordi hun var et og verken varulver eller halv-skapninger fordi hun aldri har vært en. Alice og Bella er bestevenner, og hun elsker og bryr seg om henne som en søster. Hun bruker sine visjoner til å hjelpe Bella og familien ved flere anledninger, men skaper også en situasjon i New Moon som nesten fører til at Edward begår selvmord (fordi Rose sa til Edward at Alice så Bella hoppe ut for et stup og da han ringte til huset til Bella var det Jacob som svarte og han sa at Charlie var i begravelse så Edward trodde at han mente Bellas begravelse, men det var egentlig Harry Clerwaters begravelse Charlies beste venn). Hun er også veldig nær med sin bror Edward. Alice husker ingenting fra sitt menneskeliv, men har funnet ut at hun var født rundt 1901, i Biloxi, Mississippi og ble sendt til et asyl på grunn av sine visjoner om fremtiden. Alice ble omgjort av en eldre vampyr som jobbet på asylet for å beskytte henne fra James, en spore-vampyr som jaktet på henne. Alice var den første som har unnsluppet James.(Alices blod var ekstra tiltrekkende på James, som Bellas blod er for Edward).

I filmen spilles Alice av Ashley Greene.[1]

Emmett Cullen

[rediger | rediger kilde]

Emmett Cullen (født Emmett McCarty[3]) er Rosalies mann, adoptivsønn til Carlisle og Esme, Bror av Edward, Jasper, Alice og (senere) Bella. Han er beskrevet som høy, kraftig, veldig muskuløs (som en vektløfter), og fremstår for de fleste som svær. Han har lett krøllet, mørkt hår og smilehull. Emmett bodde i Gatlinburg, Tennessee, i 1935 som 20-åring da han ble angrepet av en grizzlybjørn. Rosalie som var i området og jaktet, blir minnet om venninnen Veras sønn som hadde de samme smilehullene og mørke krøllene. Hun bærer han over 100 mil til Carlisle for at han skal omgjøre han (hun er redd for at hun ville drept han selv). Han gifter seg med Rosalie. Emmett liker ikke Bella helt i begynnelsen, men kommer snart over det og erter henne ofte for sin klumsetnhet og konstante rødming.

Emmett blir spilt av Kellan Lutz.[1]

Rosalie Hale

[rediger | rediger kilde]

Rosalie Hale (også kalt Rosalie Cullen) er kone til Emmett, søster av Edward, Alice, Jasper og (senere) Bella, og adoptivdatter av Esme og Carlisle. Rose ble født i Rochester, delstat, i 1915. Hun er beskrevet som å være den vakreste jenten i verden. Faren til Rosalie jobbet i banken, og hun ble, på grunn av sin skjønnhet, forlovet med Royce King II. En kveld hun kommer hjem fra besøk hos sin gode venninne Vera, Royce har drukket og han og en vennegjeng begynner å slå henne og voldtar henne, og forlater henne for å dø i veikanten(vannsten). Carlisle oppdaget henne der, og bestemmer seg for å forvandle henne. Etter hun er forvandlet, torturerer og dreper hun bakmennene og tar Royce til sist så han lider til døden, men hun drikker ikke blodet deres. Rosalie er i begynnelsen veldig kald mot Bella, det er i hovedsak fordi hun er sjalu på henne for menneskeligheten fordi hun har den muligheten til å få barn og det har Rosalie alltid ønsket seg og sur fordi hemmeligheten hennes kommer frem til en utenforstående. Men etter hvert blir hun også venn med Bella (fordi Bella har valgt en vei, som Rosalie også ville ha gjort).

Nikki Reed spiller Rosalie i filmen.[1]

Jasper Hale

[rediger | rediger kilde]

Jasper Hale (fødtJasper Whitlock også kalt Jasper Hale\Jasper Cullen) er adoptivsønn av Carlisle og Esme, adoptivbror av Emmett, Edward og Rosalie (de to framstilles for resten av samfunnet som ekte søsken) og gift med Alice. Han er beskrevet som høy med honningblondt hår, muskulær, men allikevel tynn. Kroppen er full av gamle arr etter mange år med slåssing. Han ble født i Texas og ble med i Confederate States Army i 1861 og steg raskt i rang. Han ble gjort om til vampyr i 1863, da en vampyr ved navnet Maria bygde en hær av nyfødte vampyrer for å ta over byen Monterrey. Han har evnen til å manipulere andres følelser, og dette gjør at han blir beholdt til å trene de nyfødte og ødelegge dem igjen når de ikke lengre er brukbare (cirka et år etter skapelsen, når styrken begynner å falme). Etter cirka et århundre blir han lei, og stikker av med en gammel venn, Peter, og maken til Peter, Charlotte. Han drar til slutt fra dem igjen fordi han ikke orker å drepe mennesker, fordi han kan føle redselen når de oppdager ham. Alice, som får en visjon om at de skal være sammen, møter han i Philadelphia i en cafe, og de reiser sammen til Cullen-familien og slår seg sammen med dem. Han har litt problemer med vegetar-livsstilen,, så han holder seg på avstand fra Bella mens hun fortsatt er menneske.

Jackson Rathbone spiller ham i filmene.

Renesmee Cullen

[rediger | rediger kilde]

Renesmee Carlie Cullen (kalt Nessie) er halvt-vampyr og halvt-menneske. Hun er datteren til Edward Cullen (Edward Anthony Cullen) og Bella Cullen (Isabella Marie Swan), og ble født 11. september, tre dager før Bellas 19-årsdag. Navnet er en blanding av Bellas mor, Renée, Edwards "adoptivmor", Esme, og mellomnavnet er fra Carlisle og Charlie, Edward og Bellas fedre. Hun har eventyrlige ansiktstrekk, bronsefarget, krøllet hår til livet og de brune sjokolade øynene til Bella og Charlie. Hun blir beskrevet som den vakreste skapningen Bella og Jacob tror finnes. Hjertet hennes slår litt fortere enn et menneske, men huden glitrer litt i solskinn (men ikke nok til at hun trenger å være inne når det er sol). Hun kan både drikke blod og spise menneske-mat, men foretrekker blod. Hun kan ikke produsere gift. Hun vokser utrolig fort (men hjernen utvikler seg raskere), både under svangerskapet og etter at hun er født. Hun kunne snakke etter bare syv dager. Hun er i tillegg veldig intelligent. Hun har den motsatte evnen til Edward; hun kan ved å røre ansiktet til noen vise tankene hennes ved hjelp av bilder som vedkomne får se i hodet og hun kan oppheve/motvirke skjold (i ved daggry sier Edward at hun gjør det motsatte av han og kommer en teori om at hun gjør det motsatte av Bella for Bella kan stenge alle ute, men ingen kan stenge Renesmee ute). Jacob imprenterer seg med henne, og begynner å kalle henne Nessie. Bella går helt av skaftet da hun hører klengenavnet (og at Jacob imprenterer seg med hennes datter) og vil ikke at datteren skal bli "kalt etter Loch Ness-monsteret", men begynner til slutt og bruke det selv siden Reneesmee er litt langt. En misforståelse rundt Nessie forårsaker kaoset i Breaking Dawn. Alice har senere et syn i Breaking Dawn, der hun ser en voksen Renesmee med hodet sitt på Jacob's skulder. Dette skal være et tegn om at de to skal leve lykkelig alle sine dager

Renesmee spilles av Mackenzie Foy i filmene.

Vampyrene til Stephenie Meyer er ikke basert på den originale vampyr-ideen. De er ikke allergisk mot løk, kors, speil eller menneskemat (selv om de ikke kan fordøye det, og må kaste det opp senere). Vampyrene til Meyer er overnaturlig vakre og alt ved dem lurer mennesker til dem. De har perfekt hud som er kald og hard. Menneskets instinkter gjør allikevel at mennesker ikke følger seg trygge i nærheten av vampyrene og unngår dem. Øynene til de fleste vampyrene er røde, men de vampyrer som ikke drikker menneskeblod, som er det mest fristende og sterkeste, har gyldene øyne. Øynene blir mørkere ettersom vampyrene blir mer sulten. De har umenneskelige styrke, og kan for eksempel rive opp trær, kaste biler og knuse metall, løpe fortere enn øyet vårt ser. Nyfødte vampyrer er sterkere enn eldre, men de eldre har mer taktikk og erfaring. De er udødelige, og kan bare ødelegges ved å brennes opp. Solen kan ikke skade dem, men får huden til å glinse som diamanter. Vampyrene sover ikke, og trenger heller ikke puste. Men de kan heller ikke bruke luktesansen. De tar med seg det sterkeste trekket fra sitt menneskeliv, og det blir enten en evne eller et fysisk trekk eller spesiell personligheter.

Volturiene

[rediger | rediger kilde]

Volturiene er (på en måte) de kongelige blant vampyrene, og de fungerer som et politi for de enkle retningslinjene for vampyrer (sørge for at ingen finner ut hva de er, og ikke lage udødelige barn). Deres jobb er å passe på at alle vampyrene følger reglene, og straffer og dømmer om det er nødvendig. Å legge seg ut med Volterriene ender som oftest med døden for vampyrer.

Volturiene besto opprinnelig av

Aro (lederen; har evnen til å lese alle dine tanker du noen gang har hatt ved kontakt med huden (håndflaten), han har mørkt hår),

Marcus (kan føle relasjoner og forhold, mørkt hår) Han som spiller Marcus er halvt norsk, ettersom hans far er Thor Heyerdahl's søskenbarn.

Caius (som ikke har noen kjente evner, hvitt hår).

Disse tre er flere tusen år gamle, og har derfor stor makt og kan leve fredelig sammen. Senere har de fått seg koner så den nåværende kjernefamilien også består av;

Sulpicia (Aros kone),

Didyme (Marcus sin kone, hun har evnen til å gjøre andre folk glade, er også en leder (død eller borte) og

Athenodora (Caius kone).

Volturigarden består av 32 medlemmer, men kun følgende er nevnt med navn;

Jane (evne: lager en illusjon av smerte)

Alec (evne: blokkerer andres sanser)

Demetri (evne: er som en sporhund; kan finne en vampyr/menneske uansett hvor i verden den/det befinner seg)

Chelsea (evne: kan bryte opp relasjoner/bånd mellom folk)

Renata (evne: kan få alle rundt til å føle seg forvirret og fantaserende, klassifisert som skjold, slik som Bella)

Heidi (evne: spesielt tiltrekkende, finner mat til Volterriene)

Felix (han er ikke nevnt med noen evne, men han er nok sterk)

Afton er i familie med Mate og Chelsea. Han har en evne, men vi vet ikke hvilken.

Corin har en evne, men vi vet ikke hvilken.

Santiago er kun nevnt ved navn.

i tillegg jobber mennesket Gianna (menneske) i resepsjonen for dem. (vet ikke om hun er vampyr eller om hun har blitt til dessert nå.)

Skuespillere i filmen: Aro – Michael Sheen, Marcus – Christopher Heyerdahl, Caius – Jamie Campbell Bower, Jane – Dakota Fanning, Alec – Cameron Bright, Demetri – Charlie Bewley, Felix – Daniel Cudmore og Heidi - Noot Seear.[4]

Denali-klanen

[rediger | rediger kilde]

Denali-klanen består av Eleazar (evne; finner andres evner. Han snakker flytende spansk, tidligere medlem av Volturi) og hans make Carmen (var den første til å godta Renesmee, og snakker spansk), hennes "søstre" Tanya (lett-rødlig blond som leder klanen. Var tidligere interessert i Edward) Irina (Får et forhold til Laurent som dør i New moon, og blir i Braking Dawn utslettet av Volturiene) og Kate (veldig pen og blond, med evnen å lage elektriske støt som kan sjokke motstanderen, hun hjelper Bella å mestre skjoldet som nyfødt) og hennes elsker Garrett (høy, rufsete, med langt snadlig hår, han er en eventyrer og ble tiltrukket av Denalienes kosthold, han ser på seg selv som en amerikansk patriot. Han slo seg sammen med dem i "Breaking Dawn"). Danaliene er også "vegeterianere" (drikker ikke menneskeblod). De er gode venner med Cullen-familien og de bodde sammen i Alaska en stund, men de ble sammen for synnlige for menneskene som bodde i området. I "Eclipse" støtter de dem ikke på grunn av deres samarbeid med varulvene. Irina er den som sladrer til Volturiene da hun kommer for å snakke med Cullen-familien, men heller ser Renesmee som hun tror er et udødelig barn (noe som er ulovlig). Hun blir utslettet under slaget i "Breaking Dawn" da volturiene prøver å provosere fram en respons av Cullen-siden for å stare en kamp.

Sasha var moren/skaperen til Tanya, Kate og Irina. Hun blir utslettet da hun lagde det udødelige barnet Vasilii (barnet ble også utslettes). Udødelige barn er upålitelige og uforutsigbare. De har ingen selvkontroll, og kan derfor angripe hvem som helst - og da kan de lett avsløre vampyrenes eksistens. De er derfor "ulovlige" å lage. Tanya, Kate og Irina vet ikke noe om Vasilii, og blir derfor ikke tilintetgjort av Volturiene (Aro var ved den barmhjertige siden den dagen).

James' klan

[rediger | rediger kilde]

James har spesialevne som jakter/forfølger. Han er beskrevet med lyst brunt hår, og for å være veldig umerkelig og normal. Han jakter på mennesker for gøy, og har aldri mislykkes når han har satt seg et mål (det viser seg at Alice er den eneste som har kommet fra det med livet i behold (men ble vampyr) når han har satt i gang ett av spillene sine). I Twilight jakter James på Bella, og lurer henne til å møte seg i et ballett-studio. Men her finner Cullen-familien dem, og James blir utslettet. Han og Victoria var et par.

Victoria er en rød-håret, kattelignende vampyr som var James sin elsker. Hun spiller en mindre rolle i «Twilight», men bestemmer seg i «New Moon» å ta hevn på Edward ved å drepe Bella, men hun greier ikke dette. I «Eclipse» lager hun en vampyr-hær for å angripe Cullen-familien. Men hun og Riley, hennes nye angrepspartner, blir utslettet av Edward og den unge varulven Seth Clearwater.

Laurent er en mørkhåret vampyr med olivenfarget hud. Han var et medlem av James-klanen, men hoppet av da James la seg ut med Cullen-familien. Han ble interessert i deres "vegetarianer"-kosthold, og drar til Denali-klanen, og får der et forhold til Irina. Han drar likevel tilbake til Forks, Arizona for å hjelpe Victoria. Her møter han Bella, og da han prøver å drepe henne og blir han selv utslettet av Quileute-ulvene.

Riley er beskrevet som en høy, muskulær, pen student med blodt hår. Han blir forvandlet til vampyr av Victoria som cirka 18-åring. Når han får litt kontroll over kreften blir han leder for de nyfødte vampyrene i Victoias hær. Han gjør en god jobb fordi han er forelsket i Victoria, som spiller på hans følelser. Det viser seg likevel under slaget i «Eclipse» at hun ikke har noen følelser for ham. Det er han som bryter seg inn på rommet til Bella, for å finne noe med lukten hennes til den nyfødte vampyr-hæren.

James spilles av Cam Gigandet, Victoria spilles i de to første filmene av Rachelle Lefevre, men i den tredje filmen vil Bryce Dallas Howard overta rollen. Laurent spilles av Edi Gathegi og Riley skal spilles av Xavier Samuel.[5]

Amazonas-klanen

[rediger | rediger kilde]

Amazonas klanen består av Zafrina, Senna og Kachiri. Zafrina har evnen til å lage en illusjon i folks hjerne slik at de f.eks tror de er et annet sted. Hun og Renesmee bygger et sterkt forhold seg imellom (Nessie liker Zafrinas "pretty pictures").

Den irske klanen

[rediger | rediger kilde]

Den irske klanen består av Siobhan, Liam og Maggie. Liam, kjæresten til Siobhan, er veldig vaktsom ovenfor Siobhan og Maggie. Siobhan tror ikke hun har noen evner, men det antas at han har evnen til å endre situasjonens retning til den hun vil ved hjelp av viljestyrke. Maggie har rødt hår, og har evnen å avsløre løgner. De kommer for å være vitner for Cullen-familien i "Breaking Dawn".

Den egyptiske klanen

[rediger | rediger kilde]

Den egyptiske klanen består av Amun, Kebi, Benjamin og Tia. Amun, kjæresten til Kebi, er ikke glad for å være vitne for Cullen-familien, men blir fordi han ikke vil splitte klanen. Han har skjult Benjamins spesielle evne (å kontrollere naturens elementer = luft, jord, ild og vann). Dette er en spesiell evne fordi den er et fysisk angrep, og ikke en psykisk manipulering som er det vanligste. Benjamin har en god sans for hva som er riktig og galt, derfor bestemmer han og kjæresten Tia seg for å bli og vitne og om det utvikler seg til kamp kommer de til å kjme fo ifølge de romerske vampyrene blir utbytte stort om de får tak i Benjamin, Bella, Zafria og Kate.

Den rumenske klanen

[rediger | rediger kilde]

Vladimir og Stefan pleide å styre over alle vampyrene for rundt 1500 år siden, men Volturiene kapret makten og ødela borgen deres. Etter opprøret ble det klart at Vladimir og Stefan var de eneste overlevene av den gamle hersker klanen. De venter på en mulighet til å se Volturiene bli slått, og en mulighet til å få hevn. De håper at slaget i "Breaking Dawn" skal få dette utfallet.

Amerikanske nomader

[rediger | rediger kilde]

Det er fire amerikanske nomade-vampyrer; Peter, kjæresten Charlotte, Mary og Randall. Peter er en god venn av Jasper, og hjalp han å unnslippe sitt tidligere liv på slagmarken. Han var tidligere med i hæren til Jasper, men kunne ikke fordra metodene som ble brukt (å utslette nyfødte vampyrer når de ble ubrukelige/ikke så sterke Charlotte var med i den gruppen som skulle utslettes, men da det ble hennes tur rømte hun og Peter). Jasper levde en stund sammen med Peter og Charlotte. Randall og Mary møter Emmett og Rosalie og vitner for Cullen-familien, men de ville ikke ha slåss for dem hvis det hadde brutt ut kamp.

Europeiske nomader

[rediger | rediger kilde]

Det er tre Europeiske nomade-vampyrer; Alistair, Charles og Makenna. Alistair er en gammel venn av Carlisle, med evnen å jakte/spore. Han blir tilkalt for å vitne for Cullen-familien. Men drar/stikker av før Volturiene kommer, fordi hun er livredd for dem. Charles er maken til Makenna, og han har evnen til å vite om en påstand er sann (det er følelsen han får når noen sier en påstand. De vitner også for Cullen-familien.

Marias klan

[rediger | rediger kilde]

Klanen består av Maria, Lucy og Nettie. Vi hører om denne klanen når Jasper forteller om sin fortid i vampyr-slagmarken i Eclipse. Maria blir beskrevet som "en liten svarthåret jente, som var tydelig meksikansk, med hud som porselen i måneskinn". Hun så Jasper da han holdt på å evakuere en by og syns det var noe spesielt ved han (kanskje en evne) og forandret han til vampyr. Lusy blir beskrevet som å ha en "nydelig, delikat stemme" som "vindklokker" og med "lyse håret, og snø hvit hud. Nettie blir beskrevet som blonder enn Lucy, huden hennes linger på kalk. Hennes unge ansiktet var som en engels. Lucy og Nettie jobber under Maria, men bare fordi det var nyttig for dem. Når de gjør opprør mot Maria blir de utslettet.

Vampyrhybrider

[rediger | rediger kilde]

Nahuel

Joham er en vampyr som bor i Sør-Amerika. Han er en Libishomen* og mener selv å være en vitenskapsmann å skape en super rase av halv-vampyr/halvt-menneske barn. Han forfører vakre kvinner, som for eksempel Pire, fra sine hjem og etterlater dem så snart de blir gravide. Han prøver senere å finne de barna som overlever, mange av dem dør under svangerskapet. Han har skapt minst fire barn, inkludert Nahuel, men trolig flere også. Han lærte sine døtre at de var guder, og at menneskene var dyr. Dette gjør at døtrene blir følelseløse ovenfor menneskene. *(Libishomen er et ord som folk fra Mapuche, Sør-Amerika brukte om vampyrer som er blod-drikkende demoner som ligger med vakre kvinner og får halvdødligebarn / vampyr-hybrider, med)

Huilen er en vampyr skapt av vampyr-hybriden Nahuel. Hun stelte for sin søster Pire da hun ble gravid med sitt "Mørke Engel"-baby. Hun lovde på Pire's døende forespørsel, lovet å ta seg av barnet. Nahuel har gift, så når han ble født forvandlet han henne til vampyr og hun tar fortsatte vare på ham. Huilen og Nahuel bodde begge i fjellene i Chile, men ble med til Cullen-familien da Alice og Jasper fant dem, for å vise at Reneesmee ikke var farlig for vampyrene.

Bree Tanner heter vampyren som er den eneste overlevende etter kampen i "Eclipse". Hun har rødt vildt hår og ikke så veldig gammel. Hun går med på å overgi seg, men Volturiene tilgir henne ikke for å være med på slaget og de utsletter henne. hun skal spilles av Jodelle Ferland i Eclipse.

Diego Er en vampyr som er med i Bree Tanners korte nye liv. En kveld de jakter sammen blir Bree og Diego kjent, og når de blir tvunget til å gjemme seg sammen for sollyset (Victoria hadde løyet for de nyfødte i hæren sin, og fortalt dem vampyrer brenner i sollys) blir de bestevenner. Men Bree skjønner ikke at hun har elsket Diego før det er for sent...

Sara er en ung nyfødt vampyr som ble nevnt i Eclipse, hvor hun var en del av Victorias nyfødte vampyrhær. Hun kom i en slåsskamp med en annen vampyr og en eller begge av dem ble tilintetgjort.

Benito er en vampyr som Jasper Hale nevner (i Eclipce kap. 13) når han forklare Bella om vampyr-krigene: "Men det mest effektive taktikken ble oppfunnet av en nokså ung vampyr ved navnet Benito. Det første noen hørt av ham, var når han kom ned fra et sted nord for Dallas, og massakrerte de to små klanene som delte området nær Houston. To netter senere, angrep han en mye sterkere klanen som holdt Monterrey nord i Mexico. Igjen vant han. Benito hadde skapt en hær av nyfødte vampyrer. Han var den første til å tenke på det, og i begynnelsen var han ustoppelig. Vampyrene i sørlige Mexico skjønte hva som kom for dem, og de gjorde det eneste de kunne tenke seg å motstå Benito. De lagde sin egen hærer, og helvete brøt løs. (...)"

Varulver/Formskifter

[rediger | rediger kilde]

Indianerne på reservatet La Push, også kalt Quileute-indianerne har bodd her i uminnelige tider. Stammen var før sjelejegere, det vil si at de kunne vandre fra sjelene sine. Det var noen møter mellom vampyrer og stammen, og en innenriks diskusjon som gjore at lederen for stammen delte sjelen sin med en ulv for å kunne forsvare stammen sin. Etter det har stammen hatt et veldig nært forhold til ulver, og når vampyrer kommer i nærheten vil noen av de yngre i stammen bli månebarn, og kan forandre seg om til ulver. Oppgaven deres er å beskytte stammen og andre mennesker mot vampyrangrep. Formskifterne kunne blitt hva som helst. En bjørn, en ulv eller andre dyr. Det kommer ann på hva familien stammer fra.

De er likevel ikke helt som vanlige varulver. De er mye større, og må ikke skifte ved fullmåne (til forskjell fra "ekte varulver", også kalt "Children of the Moon"), men kan skifte når de vil. Ellers skifter de ved veldig sterke følelser, som sinne. De er ekstremt raske og sterke, og leges veldig fort. De deler alle tanker i ulveform, kommunikasjonen blir ikke dårligere uansett hvor langt fra hverandre de er. Det har gjennom tidene vært menn/gutter som har blitt varulver, men i serien blir også Leah Clearwater (jente) omdannet til varulv. De aldres ikke heller, med mindre de slår seg til ro i menneskeformen sin. Quileute-ulvene har en traktat med Cullen-familien som går ut på at hvis Cullen ikke biter/angriper mennesker og ikke går inn på La Push-området, vil varulvene la være å avsløre vampyrenes sanne eksistens for menneskene eller drepe dem.

Varulv-flokken som er på La Push-reservatet når Twilight-serien finner sted består av Jacob, Sam, Quil, Embry, Seth, Leah, Paul, Jared, Colin og Brady. Mot slutten av "Breaking Dawn" får vi også vite at varulv-flokken har vokst til 16 stykker på grunn av alle vitnene Cullen-familien har innkalt (antall varulver kommer ann på hvor mange vampyrer som finnes i område). Det har ikke vært varulver på tre generasjoner før disse, de ble omdannet forrige gang Cullen-familien var i Forks.

Sam er leder for flokken, selv om det egentlig er Jacob som skulle vært det (fordi alfa (leder) plassen i flokken går i arv og hans oldefar var leder for den forrige flokken). Jacob stritter imot flokkens vilje i "Breaking Dawn" om å angripe og drepe monsteret i Bellas mage (før de viste at det var Renesmee) og dermed også Bella. Han bryter ut fra flokken, og blir alfa i hans egen flokk. Seth og Leah Clearwater bytter flokk til hans kort tid senere, og de varsler Cullen-familien. Etter slaget forblir det to flokker, men de kan fremdeles lese hverandres tanker.

Jacob Black

[rediger | rediger kilde]

Jacob Black er en av Quileute-indianerne som bor på La Push-reservatet. Faren, Billy Black, er bestevennen til Bellas far Charlie. Også Bella og Jacob blir bestevenner. I den første boken er Jacob en gammel barndomsvenn av Bella, som hun flørter med for å få informasjon om Cullen-familien. Han forteller legenden om "De Kalde" (vampyrene), og det er her hun får ideen om at Edward kan være vampyr. Jacob trøster Bella når Edward drar fra henne, og Jacob blir forelsket i henne (New Moon). Videre får vi vite at Jacob er en varulv, og i tillegg en alfa i den siste boken. Men Bella velger Edward, og til slutt innprenter (en ufrivillig prosess der en varulv knyttes sterkt til en annen person) Jacob seg med Renesmee, Bella og Edwards datter. Dette gjør at varulvene og vampyrene får et tettere samarbeid og mer godvilje ovenfor hverandre. Jacob kaller Renesmee for Nessie.

I filmen spilles Jacob av Taylor Lautner.

Sam Uley er leder av ulveflokken, og den første å bli varulv. Hans far, Joshua Uley, forlot ham og moen hans da han var svært ung, og dermed ble Sam tvunget til å ta mye ansvar i tidlig alder. Før han ble en varulv var han sammen med Leah Clearwater, men hans forholder begynte å falle fra hverandre etter forvandlingen hans fordi han hadde forbud mot å fortelle henne hva han hadde blitt. Deres forhold ble avsluttet da Sam innprintet på Leah sin tremenning, Emily, og dermed brøt hvert løftet han hadde gitt til Leah. Ifølge Jacob, mener Sam at han har forråde Leah og er ansvarlig for den bitre personen hun har blitt. Når han blir ulv, er han helt svart og den største ulven, men før "Breaking Dawn" bemerkes det at Jacob har vokst forbi ham (det er alfa'en som er den største og sterkeste ulven i flokken). Han er alfaen i flokken, men ikke av blod, og at rollen er egentlig Jakobs, men han vil ikke, så stillingen tilfaller Sam. Jacob bryter senere ut, og blir alfa i sin egen flokk.

I første film er ikke Sam med som rolle, bare som en "venn av Jacob", men spilles her av Solomon Trimble. I New Moon blir Sam spilt av Chaske Spencer.

Quil Aterara

[rediger | rediger kilde]

Quil Ateara er også medlem av flokken og Jacobs beste venn (sammen med Embry) og tremenning. Han blir beskrevet som svært muskuløs. Han vises først i "New Moon", men blir ikke til ulv før i "Eclipse". I motsetning til de fleste andre flokkmedlemmene, var han glad for å bli en ulv, siden det tillot ham å kjenne hemmelighetene til vennene. Som en ulv, har Quil sjokolade-brun pels. Mot slutten av "Breaking Dawn" blir Quil, sammen med Embry, en del av Jakobs flokk.

I Eclipse innprinter Quil med Emilys to år gamle niesen, Claire. For Bella ser dette ut som en skandale, men Jacob forklarer at Quil vil være hva Claire trenger av ham for å være på hvert punkt i hennes liv, enten det er en bror, venn, beskytter eller elsker.

Quil er spilt av Tyson Houseman i filmene.

Embry Call

[rediger | rediger kilde]

Embry Call er en ulv med grå pels og mørke flekker på ryggen, og er en av Jacob's beste venner. Vi ser lite til ham i New Moon og Eclipse. Embry starter Bellas klengenavn blant varulvene: «vampyr-jenten». Hans mor var en kvinne av Makah-stammen, ikke Quileutes, og siden ulve-egenskaper arves fra far til sønn (i hvert fall i de fleste tilfeller, Leah er et unntak), er han derfor halvbror av enten Quil Ateara, Jacob Black, eller Sam Uley. Dette fører til litt problemer i flokken, fordi det da kommer ut at alle disse menn var fedre var gift før (og eventuelt ved) fødselen. Mot slutten av «Breaking Dawn» bytter Embry, sammen med Quil, over til Jakobs flokk.

Krys Hyatt spiller den lille rollen som Embry i "Twilight" filmen, men i "New Moon" blir han spilt av Kiowa Gordon.

Paul er utsatt for sinte utbrudd som får ham til å briste inn i hans ulveform. Paul er en av de større ulver, og har mørk grå pels. Han er det mest flyktige flokkmedlemmet, og blir så rasende da han oppdager at Jacob har fortalt Bella om flokken at han forvandler seg til sin ulveform og prøver å angripe henne. Han har senere ingen dårlige følelser overfor Bella og Jacob. Men Jakob, Leah, og noen av de andre ulvene synes han er irriterende. Tidlig i bok 2 av "Breaking Dawn" innprenterer Paul på Jakobs eldre søster, Rachel. Dette irriterer Billy og Jacob litt fordi han alltid er på huset deres, men bare ligger på sofaen og spiser. Men Billy er glad for at Rachel bor hjemme lenger, selv om det er på grunn av Paul.

Paul er spilt av Alex Meraz i filmene.

Jared var den første varulven som omdannes etter flokk-leder, Sam Uley. Han har grå pels. I Eclipse innprinter han på Kim, en jente som han satt ved siden av på skolen. Før han ble varulv hadde han aldri gitt henne oppmerksomhet, men etter omgjørelsen så han på henne en gang og innprinterte. Det viser seg at Kim var forelsket i han fra før av.

Bronson Pelletier skildrer Jared i filmen.

Leah Clearwater

[rediger | rediger kilde]

Leah Clearwater er den eneste kjente kvinnelige form-skiftende ulv i historie til Quileute-stammen. Hun forvandles til en ulv i New Moon, rundt samme tid som hennes yngre bror Seth. Denne transformasjonen er antatt å være årsaken til hjerteinfarkt og påfølgende død av faren hans, Harry Clearwater. Hun gikk ut med Sam Uley tidligere, frem til hennes tremenning Emily kom på besøk og Sam innprinterte med henne. Sam forlot dermed henne for Emily og etterlot Leah hjerteknust. Som et resultat er Leah svært bitter og kynisk, og stadig spydig mot flokken ved å tenke på ting som andre ønsker å unngå å dvele ved. Hun liker også å plage Jacob ved å bringe opp det faktum at Bella planlegger å gifte seg med en vampyr og bli en selv, når det er klart at Jacob er fortsatt forelsket i Bella, som Leah åpenlyst misliker.

I Breaking Dawn, blir Leah med i Jacobs flokk med den hensikt å slippe høre tankene til Sam siden hun fortsatt er knust på grunn av Emily. Hun beskytter Bella og Cullen-familien, til tross for sitt ekstreme hat mot vampyrene. Hun deler mange oppfatninger og usikkerheter med Jacob, for eksempel sin sorg da Sam innprintet på Emily, bekymringene om at hun ikke lengre har menstruasjon og dermed ikke kan få barn, og hennes manglende evne til å stige til en høyere rang på grunn av at hun er kvinne. Da hun tilbringer mer tid i Jacobs flokk, blir hun lykkeligere og det gjør viktige endringer i holdningene henne, hun blir mindre problematisk og negativt. Senere i boken har Jacob og Leah et fint vennskap, der hun står opp for ham, beskytter ham og blir hans beta (nestkommanderende). Som menneske er Leah beskrevet som vakker (av Bella). Som en ulv, er hun mindre enn de andre, lys grå, og den raskeste i flokken.

I The Twilight Saga: Eclipse, vil Leah bli spilt av Julia Jones.

Seth Clearwater

[rediger | rediger kilde]

Seth Clearwater er Leahs yngre bror og også medlem av ulveflokken. Han har sand-brun pels og blir varulv allerede i "New Moon", omtrent samtidig som Leah. Da er han 15 år gammel. Han forguder Jacob, og minner Bella om en yngre Jacob. Han hjelper Edward og Bella å slåss mot Victoria og Riley i "Ecilpse", og utvikler et sterkt forhold til Cullen-familien. Edward sier han har veldig ærlige og rene tanker, og han er den eneste varulven som er helt uanfektet av vampyrenes nærvær. Da Jacob bryter ut av flokken følger Seth med ham, fordi han er også imot angrepet på Cullen-familien. Han forblir en konstant tilstedeværelse gjennom hele den siste boken.

I filmene skal han spilles av Boo Boo Stewart.

Collin and Brady

[rediger | rediger kilde]

Collin og Brady er de to yngste ulvene i flokken, og er 13 år gamle. De får ikke være med å slåss i slaget i "Breaking Dawn", men vil gjerne hjelpe.

Andre varulver

[rediger | rediger kilde]

Det er også mange andre medlemmer i flokken, til sammen 16, altså seks stykker vi ikke har navnet på eller noen annen informasjon om. De er antatt å være veldig unge på grunn av labbene som er for store i forhold til kroppen. De blir omdannet fordi det kommer så mange vampyrer til området. Flokken er den største som har vært i indianernes historie.

Gamle varulver

[rediger | rediger kilde]

Ephraim Black er oldefaren til Jacob, og den siste lederen av Quiletue-stammen. Han var også alfa i pakken den gang. Da besto den av ham, Levi Uley(oldefar av Sam) og Quil Ateara Sr.(oldefar av Quil). Det var han som lagde traktaten med Cullen-familien om at de ikke skulle avsløre dem så lenge de ikke bet/angrep noen mennesker.

Levi Uley levde samtidig som Ephraim Black og han er bestefar til Josva Uley, og oldefar til Sam Uley. Han var med da varulvene først møtte Cullen-familien og han bidro til å lage avtalen med Cullene der de lovet å forbli utenfor Quileute-området og ikke bite noen mennesker.

Quil Ateara Senior (også kalt "Old Quil") er en av de eneste gjenlevende medlemmene av stammen å faktisk vitnet transformasjonen av den forrige pakken. Det var han som gjenkjente endringene i Sam da han vendte tilbake til stammen etter å ha forvandlet seg første gang. Han forklarte til Sam hva som hadde skjedd med ham og lærte ham alt om varulver som hadde gått i arv gjennom generasjoner i stammen.

Taha Aki var en god leder for Quileute-stammen. Men en dag han var ute på sjelevandring tok Utlapa, et bortvist medlem av stammen som ville bruke sjelevandrernes makt til å lede hele området, kroppen hans. Taha Aki delte så kroppen til en ulv en god stund og til slutt kjente stammen ham igjen og drepte Utlapa. Han forvandlet seg da til menneske, men kunne fortsatt endre seg til ulv. Han ble kalt «Taka Aki the Great Wolf» eller Taka Aki the Spirit Man.

Utlapa var en gang en av de store ånden krigere som fulgte Quileute Chief Taha Aki. Men han mente at lederen for stammen, Taha Aki ikke gjorde en god nok jobb. Han ble beordret, og forlate stammen. En dag Taha Aki forlot kroppen sin til åndeverdenen tok Utlapa kroppen hans, drepte sin egen så Taha Aki ikke kunne komme tilbake og ledet stammen. Taha Aki ble lei av og vente og delte så kropp med en ulv. Sjelekrigerne forsto at det var han og drepte Utlapa, og dette er opphavet til at stammen forvandler seg til ulver.

Mennesker

[rediger | rediger kilde]

Charlie Swan

[rediger | rediger kilde]

Charlie Swan er Bella Swan's far og jobber som politimann i Forks. Hans hobbyer er fiske med Harry Clearwater og Billy Black og se ulike idretter på TV. Charlie giftet seg med Bella's mor, Renée, like etter at de begge fulførte high school, og de fikk Bella. Renée skilte seg fra Charlie ikke lenge etter og flyttet til Phoenix, Arizona, sammen med Bella. Bella nevner senere at Charlie fremdeles ikke helt har kommet over moren. Han blir vant til å bo alene, unntatt når Bella besøkte ham om sommeren. Da Bella blir sytten år, flytter hun til Forks for å bo hos ham etter at moren hennes gifter seg på nytt. I utgangspunktet godtar Charlie Edward som sin datters kjæreste, men etter hendelsene i New Moon klandrer han Edward for Bella's dype depresjon etter at han forlot henne. Charlie er takknemlig for Jacob Black sitt vennskap med Bella i denne vanskelige tiden, og han gjør det klart at han heller vil at Bella burde velge Jacob over Edward. På slutten av Eclipse, blir Bella og Edward enige om å fortelle Charlie om forlovelsen sin. I begynnelsen av Breaking Dawn, blir han vist å være motvillig med å bli med på ekteskap. Charlie forblir i Bella's liv etter transformasjonen hennes, men han kommer til å mistenke at Bella og Cullens er ikke helt menneske. Han er aldri informert om at de er vampyrer. Likevel blir han introdusert for hans barnebarn, Renesmee, og er svært glad i henne. På slutten av Breaking Dawn har han og Sue Clearwater utviklet et romantisk forhold.

Charlie blir spilt av Billy Burke i Twilight og The Twilight Saga: New Moon. [23]

Renée Dwyer

[rediger | rediger kilde]

Renée Dwyer (født Higgenbotham, tidligere Renée Swan) gift med Charlie Swan rett etter videregående skole, men dro med deres barn, Bella, og skilte seg fra ham kort tid etter. Renée er en eksentrisk, på en måte dum person som prøver hele tiden nye aktiviteter og hobbyer. Bella følte alltid at hun var "den voksne" i deres forhold, måtte overtale Renée fra å gjøre latterlige ting. Etter Renée gifter seg på ny med en mye yngre baseballspiller, Phil Dwyer, sender Bella seg selv for å leve med sin far i Forks, slik at Renée og Phil kan reise rundt sammen. Edward beskriver Renée's sinn som innsiktsfull og nesten barnslig. I «Breaking Dawn» er Bella redd for å fortelle moren om hennes forlovelse til Edward, men Renée mener Bella er mer moden enn andre tenåringer i hennes alder og gir dem sin velsignelse. Bella sier hun og moren ser like ut, men at Renée har kortere hår og flere linjer. I Twilight bor hun i Phoenix, Arizona, og i Jacksonville, Florida, gjennom resten av serien. Når Bella blir en vampyr besøker hun ikke sin mor, siden hun vet at Renée aldri ville kunne tilpasse seg endringer slik Charlie gjorde.

Renée er spilt av Sarah Clarke i Twilight filmen. [12] Clarke vil reprise hennes rolle i filmen The Twilight Saga: Eclipse fra 2010.

Billy Black

[rediger | rediger kilde]

Billy Black er faren til Jacob Black. Han ble født og oppdratt på La Push-reservatet og er en av de eldste i klanen, og kan derfor det meste om varulver. Han har likevel ikke vært varulv fordi genene ikke fikk utslag på hans generasjoner. Han er den direkte etterfølger av den siste Quileute-høvdingen, og dette gjør at han også er høvding i stammen.

Han sitter i rullestol, og han har langt kull-svart hår. Hans beste venner er Charlie Swan (Bella's far) og Harry Clearwater (Seth og Leah's far, og Sue Clearwater's kone)

Billy Black spilles av Gil Birmingham.

Harry Clearwater

[rediger | rediger kilde]

Harry Clearwater var en av de eldste medlemmene av Quileute-klanen, men han døde av hjerteinfarkt i New Moon. Han hadde kone, Sue Clearwater som sammen hadde datteren Leah Clearwater og sønnen Seth Clearwater. Han var en god venn av Charlie og de pleide, sammen med Billy Black, å dra på fisketurer.

Harry Clearwater er spilt av Graham Greene i filmene.

Sue Clearwater

[rediger | rediger kilde]

Sue Clearwater er enke etter Harry Clearwater, som døde i «New Moon» av et hjerteinfarkt. Sue har to barn, Seth og Leah, som begge er varulver. I Breaking Dawn, begynner Sue å tilbringe mye tid sammen med Charlie og hjelper ham med huset når Bella flytter. Nær slutten av «Breaking Dawn» hinter Bella om at Sue og Charlie har et romantisk forhold.

Sue Clearwater spilles av Alex Rice.

Mike Newton

[rediger | rediger kilde]

Mike Newton er en veldig snill og imøtekommende, blond gutt i klassen til Bella. Bella beskriver ham som en logrene Goldenretriver, som med glede fotfølger sin herre. Han er forelsket i Bella og spør hom å få gå på ballet med henne, men hun takker nei. Jessica Stanley er forelsket i ham, og etter at Bella påpeker det, blir de sammen. Dette varer likevel bare i Twilight.

Mike Newton spilles i filmen av Michael Welch.

Jessica Stanley

[rediger | rediger kilde]

Jessica Stanley er en god venn av Bella, og Bella sitter med henne på deres første skoledag. Man tror at hun først vil være venn med Bella fordi hun er veldig populær, og får mye oppmerksomhet. Hun blir sammen med Mike Newton.

Jessica Stanely spilles av Anna Kendrick.

Angela Weber

[rediger | rediger kilde]

Amber Weber er en sky og sjenert brunette som går i klassen til Bella. De blir senere bestevenner. Edward omtaler tankene hennes som gode og milde. Hun gjør alt fra hjertet. Hun går ut med Eric Yorkie på ballet, men blir senere sammen med Ben Cheney, og de har et varig forhold.

Angela Weber spilles av Christian Serratos.

Eric Yorkie

[rediger | rediger kilde]

Eric Yorkie er en klassekamerat av Bella, som umiddelbart ble interessert i henne da hun kommer til Forks. Han er beskrevet som en "altfor hjelpsomme" sjakk-klubb type, veldig høy, har dårlig hud og "hår så svart som olje". Han og Mike Newton "konkurrerer" om Bella, men hun vil ikke ha noen av dem. Han inviterer Bella til skoledansen, men hun avslår, og han går med Angela Weber i stedet.

Eric Yorkie spilles av Justin Chon.

Tyler Crowley

[rediger | rediger kilde]

Tyler Crowley er en gutt i parallell-klassen til Bella. Han holder på å kjøre på henne, men Edward redder henne. Etter dette føler Tyler at han står i gjeld til Bella, og ber henne ut på en skolefest. Bella takker nei, men han tar ikke hintet og forteller hele skolen at han skal ta Bella på vinter-ballet. Det går først opp for han at han ikke har noen sjanse når Edward henter Bella før ballet, og hun avviser ham der.

Tyler Crowley spilles i filmene av Gregory Tyree Boyce.

Lauren Mallory

[rediger | rediger kilde]

Lauren Mallory er en sølv-blond, fiske-øyd elev ved Bellas skole. Til tross for at hun er ganske populær, blir hun sjalu over oppmerksomheten Bella får etter at hun ankommer Forks. Hun er fiendtlig innstilt mot Bella i hele serien, men spesielt sjalu når Tyler Crowley, som Lauren er forelsket i, vil gjøre opp for seg ved å be Bella på ballet. Lauren Mallory har også en tendens til å snakke i en heller flørtende tone, noe som Bella merker når hun overhører Lauren baksnakke henne.

I filmene blir Laurens karakter kombinert med Jessica Stanleys, som ble spilt av Anna Kendrick.

Emily Young

[rediger | rediger kilde]

Emily Young er Sam Uleys forlovede og tremenning til Leah og Seth Clearwater. Mens Sam er sammen med Leah, Sam imprinter han på Emily da hun er på besøkte og de blir et par. Hun er beskrevet med kobber hud, ravn-svart hår og tre lange skjemmende arr nedover høyre side av ansiktet og nedover armene. Dette er et resultat av at Sam mistet kontroll over følelsene sine en gang, og forvandlet seg til en ulv for nær henne. Den venstre siden av ansiktet hennes er svært vakker, men arrene trekke på høyre side ned øynet og siden av munnen. Dette gjør at hun ser ut til å skule med denne delen av ansiktet. Til tross for dette bærer Emily på ingen måte nag mot Sam, eller mot noen andre medlemmer av flokken. Bella føler at Emily er morsfiguren for pakken, fordi hun lager ofte mat til hele gjengen, og de føler seg svært komfortabel og åpne i huset hennes.

Emily Young spilles i filmen av Tinsel Korey.

Jason Jenks

[rediger | rediger kilde]

Jason Jenks (egentlig navn: Alias Jason Scott) er en middelaldrende, skallet advokat og forfalsker av juridiske dokumenter. Alice sender Bella til ham da det virker sannsynlig at Renesmee og Jakob må rømme for å unnslippe Volturi-klanen. Jenks har tidligere jobbet med Jasper flere ganger, har en stor frykt for Cullen-familien på grunn av Jaspers oppfatning om at «noen typer av arbeidsforholdene er bedre motivert av frykt, enn av økonomisk vinning." Bella får Jenks til å forfalske fødselsattester, pass og førerkort for Jacob og Renesmee, og i løpet av deres forhold bli han mer komfortabel rundt henne enn han var rundt Jasper. Som en hederlig mann, er han først skeptisk til å gi Bella dokumentene hun ber om, til tross for hans frykter for Cullen-familien. Dette er fordi han tror at Bella kanskje skal kidnappe Renesmee fra sine foreldre, men Bella forsikrer ham om at dette ikke er tilfelle, og han gjør en god jobb med anskaffelse av dokumentene. Bella bestemmer seg for etterpå å ta over alle forbindelser med Jenks for å spare ham videre skremmende behandling slik som Jasper gjorde.

Ben Cheney er en gutt i parallell-klassen til Bella. Edward hjelper til å spleise ham og Angela Weber i fordi han synes Angela har en usedvanlig snil og omtenksom tankegang. De holder sammen gjennom hele serien og er gode venner av Edvard og Bella. I filmen faller Bens personlighet sammen med Eric Yorkies. Han spilles av Justin Chon.

Phil Dwyer er gift med Renée Dwyer, Bellas mor. Han er profesjonell baseballspiller, og spiller i 2. divisjon. I jobben er det en god del flytting og reising, og siden Bella vet at moren elsker Phil, flytter hun til faren så de kan tilbringe mer tid sammen. Phil får signert med Suns, et baseball-lag fra Jacksonville, Florida, og Phil og Renée kjøper et sammen hus her. Han spilles av Matt Bushell.

Austin Marks er bestevenn med Connor og Ben Cheney. Han bor også på tvers av gaten fra Ben. Bella ringer på hos ham for å snakke om å få kjøpe motorsyklene deres, da snakker hun med hans eldre bror.

Connor er en klassekamerat av Bella. Han bor også på La Push-reservatet, og spør senere Lauren Mallory til skoleballet og hun sier ja. Han sitter regelmessig ved lunsj-bordet og snakker om sport med Mike Newton.

Marie Higginbotham var Renée Dwyers mor, og spiller en liten, men viktig rolle i New Moon. Bella drømmer og tror hun ser bestemoren, men det viser seg å være henne selv. Dette gjør at Bella bestemmer seg for at hun vil bli forvandlet til vampyr, og det snarest.

Cynthia Brandon var den menneskelige søsteren til Alice Cullen. Cynthia har en datter, som fortsatt er i live og bor i Biloxi.

Sarah Black er den avdøde moren til Rachel, Rebecca og Jacob Black, og kona til Billy Black. Ikke mye er kjent om Sarah, bortsett fra at hun døde i en bilulykke en gang i løpet Jakobs barndom. Rebecca og Rachel flyktet deretter fra reservatet, i håp om å komme seg vekk fra sorgen.

Rachel Black er søster til Jacob Black, og Rebecca Blacks tvilling-søster. Hun flyttet etter at moren døde, og flyttet til Washington. Da hun er hjemme på besøk imprinterer Paul med henne, og hun flytter hjem igjen. Paul er etter dette stadig i huset til Black-familien, til Jacobs stadige irritasjon.

Rebecca Black er søsteren til Jacob Black, og er Rachel Blacks tvilling-søster. Hun flytter til Hawaii etter å ha giftet seg med en samoansk surfer, og har ikke vært hjemme siden hun var atten år.

Joshua Uley er far til Sam Uley, og sønnesønn til Levi Uley. Det er også sagt at han ikke var en veldig god far, og at han forlot sin kone mens Sam ennå var veldig ung. Han kan også være Embrys far.

Max jobber for J. Jenks. Han har på seg noen fillete klær og rotete hår, men under det har han silke sjorte og fin hud, og Bella forstår derfor at han er noe mer en han ser ut ved første øyenkast. Han blir forvirret når han først ser Bella, fordi hun ikke ser ut som de vanlige kundene til Jenks, men forklarer henne senere veien.

Claire er den to år gamle niese til Emily Young. Quil imprinterer på henne når han først ser henne. Claire er utrolig beskyttende ovenfor Quilog blir f.eks. sint på Jacob når hun hører ham heve stemmen mot Quil. Selv om deres forhold synes skandaløst, sier Jacob at det ikke er noen romantiske følelser mellom dem enda, og at Quil vil være hva Claire har behov for; en bror, en venn, en beskytter, eller en kjæreste.

Kim Connweller blir av Bella beskrevet som en litt sjenert og litt for "vanlig" jente. Hun hadde et litt ubalansert ansikt, men Bella synest senere at hun faktisk er ganske vakker. Hun var veldig forelsket i Jared, men han "så" henne først da han hadde blitt varulv og imprenterte med henne.

Lizzie er en vakker ung pike som Jacob møter i en park når han kjørte Edward's Aston Martin V12 Vanquish for å komme vekk fra Forks. Lizzie viser interesse for hvorfor Jacob var så opprørt. I et forsøk på å muntre opp Jacob, spøkte hun om at bilen hans var stjålet og det viser seg at hun kan en del om biler. Jacob synes hun var veldig pen og morsom. Han ønsket han bare kunne imprintere med henne, for det hadde gjort livet hans så mye lettere. Dette skjer ikke, så Jacob returnerer til Forks.

Karen Newton er moren til Mike Newton. Hun eier Newtons OL Outfitters sammen med Mike far ,og jobber der sammen med Mike og Bella. I løpet av arbeidsdagen, går hun på høye hæler, mens alle andre ansatt har på seg støvler. Karen blir beskrevet som en vakker kvinne med uthevet blondt hår og velstelte negler. Mike har arvet sin hårfarge fra henne.

Dr. Snow er en lege, som jobber på Forks Hospital. Carlisle tar skiftet hans da han blir syk i Twilight. Det er han som undersøker skadene Bella får når hun faller av motosykkelen i New Moon.

Dr. Gerandy er den eldre legen som undersøker Bella etter at hun blir funnet i skogen i New Moon. Charlie foreslår også at Bella kan gå til ham når hun sørger for å få "profesjonell hjelp".

Brett Warner er en sykepleier ved Forks Hospital, og henter Bella med ambulanse etter at hun nesten ble knust mellom sin og Tylers bil. Han er tilsynelatende en venn av Carlisle Cullen, og blir beskrevet som å ha en gråsprengt ansikt.

Mr. Weber er mannen til Mrs. Weber og de har sammen barna Isac Weber, Joshua Weber og Angela Weber. Han er den lutherske pastoren som prosederer under bryllupet til Edward og Bella.

Mrs. Weber er konen til Mr. Weber, og de har sammen med barna Isac Weber, Joshua Weber og Angela Weber. Hun deltar i bryllupet til Edward og Bella.

Isaac Weber og Joshua Weber er søskene til Angela Weber. De er på gradueringen til Angela og i Edward og Bellas bryllup.

Amber er en servitør på den italienske restauranten i Port Angeles, Washington. Hun vert for Edward og Bella natten etter at Bella ble angrepet og nesten voldtatt. Når hun serverer Bella gir hun mye oppmerksomhet til Edward, og prøver å flørte med ham. Hun er unaturlig høye og blonde. Hun skriver telefonnummeret sitt på baksiden av regningen deres, men Edward tar ikke den med seg. I filmen spilles hun av Katie Powers, som også gjør noen av stuntene i filmen.

Lonnie(Alonzo Calderas Wallace) er en mørk håret mann som var en serie-voldtektsmann og morder. I Twilight i Port Angeles leder han angrepet på Bella der de forsøkte å voldta henne. Edward stopper dette når han kommer og redder Bella. Lonnie er tilsynelatende forlatt bevisstløs i et smug av Carlisle Cullen senere, og blir tatt til fange av myndighetene i Portland, Oregon. På tidspunktet for arrestasjonen er det bemerket at han hadde skjegg. I New Moon feiltar Bella en annen for Lonnie da hun drar tilbake til Port Angeles med Jessica Stanley.

Jeff var en av mennene som angrep (og skulle voldta) Bella i Port Angels i Twilight. Han følger Lonnie, en serie-voldtektsmannen, spm leder ann. Vi høer ingen ting om han videre.

Kaure er Edward Cullen og Bella's vertinne i huset deres på Esmes øy. Hun er en del Ticuna-indianerne. Kaure syntes å vite at Edward er en vampyr, på grunn av sagn og myter fra forfedre (her kalt Libishomen, se Joham – under vamyr-hybrider). Hun er redd for Bella og Edward ser kysset Bella, fordi hun har hørt historier om unge kvinner som blir forført av vampyrer og blir forlatt gravide med halv-monstre voksende inni seg. Når hun er i huset forsøker hun å være rundt Bella så mye som mulig, for å beskytte henne. Hun og mannen Gustavo har ansvar for renhold og vedlikehold av huset.

Gustavo er konen til Kaure. De har ansvar for renhold og vedlikehold av huset som Bella(Swan senere Cullen) og Edward Cullen resier til på sin bryllupsreise til Esmes øy.

Lee Stephens var i Bellas biologi-klasse og måtte også gå til helsesøster den dagen de gjorde blodtestingen. Han dater Samantha.

Samantha møter vi to ganger i serien, der hun dater Lee Stephens.

Deputy Steve er en kollega av Charlie. Han svarer i telefonen når Bella ringer Charlie for å få vite hvor familien Blacks hus er.

Rob Sawyer har en time sammen med Edward og tenker "Ugh. Creepy." om Edward da han sitter og stirrer på noe intenst.

Geoffrey Swan er ektemannen til Helen Swan, far til Charlie Swan, farfar til Bella Swan (senere Cullen) og oldemor til Renesmee Carlie Cullen.

Helen Swan er kona til Geoffrey Swan, moren til Charlie Swan, bestemor til Bella Swan (senere Cullen) svigersønner av Edward Cullen, oldemor til Renesmee Carlie Cullen.

Katie Marshall er en rødhåret junior, som ble introdusert i New Moon, som er forelsket i Eric Yorkie. Hun tar Bellas jobb på Newton's Sport Outfitters når Bella kunngjør at hun ikke vil arbeide der lenger etter sommeren. Hun bor på hjørnet av Bellas gate.

Elizabeth Masen var Edward Cullens biologiske mor og var gift med Edward Masen Senior, boende i Chicago, Illinois. Carlisle beskriver henne i New Moon som har samme bronse hår og smaragd-grønne øyne som Edward hadde som menneske. Carlisle behandlet henne da hun og Edward var døende av spanskesyken i 1918, og han sier at hun ødela sin egen sjanse for å overleve ved å stelle for mye med Edward. Rett før hun døde griper hun fast i Carlisle og sier "Hva andre ikke kan gjøre, det er det du må gjøre for min Edward." Carlisle lurer fortsatt om Elisabeth visste at han var en vampyr. Edward arvet alle Elisabeths smykker etter hennes død, og Edward gir Bella Elisabeths ovale forlovelsesring/diamantring da han frir til henne. Det er også nevnt at han har gitt smykker til både Esme og Alice. Ringen er beskrevet som en lang, oval med skråstilte rekker diamanter, omgitt av gull notlin.

Edward Masen Senior var Edvards biologiske far. Han var en vellykket advokat og var moderat velstående. Han var gift med Elizabeth Masen, Edward's biologiske mor, og han døde av spanskesyken i 1918. Han bodde i Chicago, Illinois på tidspunktet før hans død, og han døde før hans kone Elizabeth og sønnen Edward.

Royce King var av den rikeste familien i byen de bodde på 1900-tallet, fordi familien eide byens bank. Rosalie, med sin utrolige skjønnhet, fikk hans oppmerksomhet, og han sendte henne hauger med blomster og gaver før han fridde til henne. Etter at Rosalie en uke før bryllupet hadde besøkt sin venninne Vera og Henry, og var på vei hjem møtte hun en full Royce og vennene hans. Han skrøt til dem hvor vakker Rosalie var, og de fikk ham til å vise henne fram for dem. Mennene, med Royce i spissen banket henne opp, slo henne og voldtok henne. Slått, voldtatt og utmattet ble Rosalie etterlatt i gaten for å dø. Rosalie ble omgjort til vampyr av Carlisle, og tok senere hevn ved å drepe vennene til Royce og livvaktene pluss skremme Royce så fryktelig at han ble helt sprø. Disse er de eneste personene Rosalie har drept, og hun har aldri drukket menneskeblod.

Vera var Rosalies beste venn når hun var menneske. Da hun var sytten år gammel, giftet hun seg med en snekker og de fikk sønnen Henry. Rosalie var sjalu på henne fordi hun hadde alt Rosalie egentlig ønsket seg; et lykkelig ekteskap og barn hun kunne elske og være stolt av.

Henry var den unge sønn av Vera, en venninne av Rosalie. Han ble født i 1931 og hadde mørke krøller, smilehull og smilte mye. Da Rosalie så han ble hun for første gang sjalu på noen, fordi hun så at Vera var så lykkelig sammen med sin mann og sitt barn. Da Rosalie så Emmett etter angrepet av bjørnen, minnet han henne om Henry, så hun reddet ham og fikk Carlisle til å forvandle ham til vampyr.

Charles Evenson ble født på slutten av 1800-tallet og giftet seg med Esme (da Esme Platt) da hun var 22 år gammel. Han var soldat under første verdenskrig, før han kom tilbake i 1918 til sin kones fortvilelse, fordi han var en voldelig og uforutsigbar mann. Esme forlot Charles i 1920, etter at hun oppdaget at hun var gravid og ikke ønsker barnet skulle bli oppdratt i et slikt voldelig miljø. Antagelig visste Charles aldri om sønnen sin som døde kort tid etter fødselen, eller om sin kones selvmord forsøk og hennes påfølgende endring til vampyr av mannen som senere skulle bli en mye bedre ektemann for Esme: Carlisle Cullen.

John Dowling er den eneste mekanikeren i Forks, med et rykte på seg for sine høye priser. Når Bella kjøper to motorsykler i New Moon, sier Austin Marks' bror at Dowling ville ta mer betalt for å fikse syklene, enn det koster å kjøpe nye.

Pire var søsteren til Huilen, som døde da hun fødte vampyhybrid-babyen Nahuel.

Kaheleha er en kraftfull Spirit Chief som Quil Ateara Senior nevnte i historien om sjelevandrerne og sjelehæren.

Waylon Forge er en figur som bare opptrer i filmen Twilight. Han skal ha vært en venn av Charlie i 30 år da han blir drept av James' klan. Angrepet blir av menneskene antatt å være et dyreangrep.

Cora er mindre rolle som bare vises i Twilight-filmen. Hun jobber på kafeen som Bella Swan og Charlie Swan går til hver dag. Etter de nylige drapene i Forks, var Cora veldig bekymret og håpte at Charlie vil finne drapsmennene. Hun er spilt av Ayanna Berkshire.

Lærere/ansatte ved Forks High school:

Mr. Banner – Biologi

Mr. Berty – Engelsk

Coach Clapp – Kroppsøving

Ms. Cope – Administrasjonssekretær

Mr. Greene – Rektor

Mr. Jefferson – Regjeringen

Mr. Varner – Kalkulus

Referanser

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata