Jacob Black

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Drama-icon.svgI fiksjonen: Denne artikkelen handler om et fiksjonsverk (en bok, en film eller et annet kunstverk), men den er skrevet på en ikke-leksikalsk måte, fra et ståsted inne i fiksjonsverdenen, og muligens av en beundrer av verket. Noen tips om hvordan du kan forbedre artikler om fiksjonsverk finnes på svensk og engelsk wikipedias veiledningssider.


Jacob Black er en svært viktig person i bokserien Twilight Saga, skrevet av Stephenie Meyer. Jacob er med i de samtlige bøkene, Twilight, New Moon, Eclipse og Breaking Dawn. Samtlige av bøkene er i tillegg blitt filmatisert, der Jacob Black blir spilt av Taylor Lautner.

Evighetens kyss


Jacob blir for første gang presentert i Twilight,(Evighetens kyss på norsk). Han blir beskrevet som en voksen tenåring, med rødbrun hud og langt, bølgete og mørkt hår. Han og Bella møttes for første gang på La Push stranden, og Bella får da vite at Jacob er sønn av Billy Black, som er Bellas far beste venn. Siden da er Jacob og Bella gode venner. Jacob er ikke så mye med i første boka, men allerede da kan man ane at han er interessert i Bella, blant annet på ballet da Bella spør om han ser noen han liker, og han svarer: "Ja, men hun er opptatt.".

New Moon (Under en ny måne)


I New Moon får Jacob Black mer plass siden at Edward forlater Bella, er det Jacob som hjelper og støtter Bella gjennom sorgen. Jacob og Bella bygger sterke bånd gjennom boka, og etter hvert skjønner Bella at hun har ett veldig sterkt behov for å være sammen med Jacob. Han er hennes trygge havn og beste venn. Jacob vokser enormt mye gjennom denne boka. Bella beskriver det som om "La Push guttene går på hormon-kur." Han blir omtrent 2 meter, og får større muskelmasse. Jacob, som er hodestups forelsket i Bella, skjønner etter hvert at Bella bare er interessert i ham som en venn, men han har ikke tenkt å gi opp av den grunn. En dag blir Jacob syk, og hverken ringer Bella eller tar telefonen når hun ringer. Bella skjønner at han har blitt en del av gjengen i La Push, som Jacob tidligere var sterkt i mot. Det viser seg da at Jacob og gjengen hans er hamskiftere, som eksisterer for å beskytte menneskeheten mot vampyrer, deres verste fiende. Dette setter Bella i en vanskelig situasjon.

Eclipse (Formørkelsen)


I Eclipse må Bella stå ovenfor et vanskelig valg; Kjærligheten til Edward eller vennskapet til Jacob. Siden vampyrene og varulvene ikke går overens, må Bella hele tiden vakle mellom Jacob og Edward. Selv om Bella har valgt Edward som sin sjelevenn, prøver Jacob å overbevise Bella om at hun elsker ham ògså. En dag kysser Jacob Bella, og det ender med at Bella slår til Jacob, så hun brekker handa. I denne situasjonen sier Jacob blant annet: "Det der må ha følest bedre enn å kysse en stein." Jacob er gjennom tredje boka litt opp og ned i humør, siden han ikke liker at Bella er sammen med Edward. Jacob prøver hele tiden å få Bella til å innse han hun elsker ham, og sier blant annet at han er bedre for henne, at hun trenger og være sammen med noen mer menneskelig. Uten at det står direkte i bøkene, vet man at Jacob jobber seg hardt gjennom en smertefull hjertesorg. Bella har hele tiden dårlig samvittighet fordi hun vet at hun knuser Jacobs hjerte når hun avviser ham. Men til slutt blir Bella overbevist: hun elsker Jacob. Men det er ikke nok siden hun elsker Edward mer. I slutten av boka, når Bella og Edward forlover seg, blir Jacob så knust at han rømmer vekk, i sin ulveform.

Breaking Dawn (Ved Daggry)


I fjerde og siste boka, Breaking Dawn, får vi ett større innblikk i Jacobs tilstand. I del 2 av boken er vi i Jacobs synsvinkel, og vi forstår bedre hvordan han har det, og hvor knust han er. I begynnelsen av boka er alle svært bekymret for Jacobs fravær. Men I bryllupet til Bella og Edward dukker han opp igjen, og er fortsatt like knust over at Bella har giftet seg med Edward. Bella lengter svært etter Jacob og ber han på knær om at de kan vere beste venner igjen, men Jacob tror ikke at det er mulig. Men ting forandrer seg. Etter at Bella blir gravid, er det noe som binder Jacob til Bellas barn. Etter hvert viser det seg at Jacob gjør imprint på barnet, og godtar da bedre at Bella ikke han bli hans. Renesmee, Bella og Edwards datter, blir Jacob utvalgte. Så til slutt blir også Jacob lykkelig igjen.

Jacobs mest kjente og sårbare kommentar i bøkene er: "I'm sorry I can't be the right kind of monster for you, Bella."