Hopp til innhold

The Looney Tunes Show

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Looney Tunes Show
Generell informasjon
SjangerSituasjonskomedie, komiserie
Prod.landUSA
Sesonger2
Episoder52
Lengde20 min per ep (per episode)
SpråkNorsk (dubbet versjon)
Basert påLooney Tunes
Bak kamera
Skaper(e)Sam Register
MusikkAndy Sturmer
Prod.selskapWarner Bros. Animation
Sending
Produksjon2011-2014
Periode3. mai 201131. aug. 2014
TV-kanalCartoon Network og Boomerang
Eksterne lenker
IMDb

The Looney Tunes Show, ofte forkortet Looney Tunes Show er en amerikansk situasjonskomedie for barn som gikk på Cartoon Network og Boomerang. Serien var en spinoff av Looney Tunes, men som sitcom.

Serien sendes for tiden på Boomerang (med norsk tale) hver dag rundt 23:20. Noen episoder har også kommet ut på DVD og HBO Max (begge med norsk tale inkludert).

Mange av episodene hadde musikaler i mot slutten av episodene kalt "Muntre melodier" (oppr. Merrie Melodies) som var urelatert til episodene de var inkluder i.

Mange episoder i sesong 1 hadde CGI episoder av Bippe Stankelbein og Per Ulv som gikk ut Per Ulv sine (mislykkende) forsøk på å fange Bippe Stankelbein.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien handler om Snurre Sprett og Daffy Duck som bor i et nabolag sammen med naboene sine. Blant annet Lola, Tina, Pelle, Elmer, Hanefar, Sylvester, Besta Pip, Barte Sam, Speedy Gonzales, Gossamer osv. Handlingen varierer fra episode til episode, men hovedpunktet er ting som kjærlighet, arbeidslivet typiske hverdagsproblemer osv.

Mange karakter hadde annerledes personlighet i denne serien enn i originale Looney Tunes for å fungere bedre med sitcom dynamikken. Dette gjelder blant annet Daffy, Lola, Pelle, Taz, Elmer, Gossamer og Lezah

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

Snurre Sprett[rediger | rediger kilde]

(oppr: Bugs Bunny)Kanin som bor i i nabolag, får inntekt gjennom å ha oppfunnet gulrot-skrelleren. Han liker å se på sport eller sitcoms på TV, henge med venner og naboer, og gå på stevnemøter med Lola. Han har vist noe tvangsmessige / avhengighetsskapende tendenser, som å ha et høyt koffein-inntak med kaffe, bli avhengig av en energidrikk som hadde farlige kjemikalier i seg, eller nesten ødela hele huset sitt i et stadig mer forvirret forsøk på å sette opp en hylle, og bli hektet på matvarer som inneholder mye smør.

Daffy Duck[rediger | rediger kilde]

Rom-kameraten og bestevennen til Snurre. I motsetning til Snurre, så er Daffy inkompetent, dum, lat og har ingen fast jobb, utdanning eller penger og bor hos Snurre som freeloader. Har en tendens til å være veldig krevende, og utnytter ofte naiviteten til Pelle. Daffy klekker stadig ut forskjellige opplegg som han håper det er mulig å tjene masse penger på, men det ender ofte opp fullstendig mislykket gjentatte ganger.

Lola Sprett[rediger | rediger kilde]

(oppr: Lola Bunny) Kjæresten til Snurre. Hun har en tendens til å snakke konstant, uavhengig om noen lytter eller ikke, og har en tendens til å være dum og gæren. Hun er helt betatt av Snurre, og stalket han i tidligere episoder. Til tross er dette, ble forholdet deres bedre etter de dro til Paris og Snurre elsker henne likevel til tross for at hun kan bære gæren, og hun er en av de snilleste karakterene i serien, med kun de beste intensjonene. Er en av de få karakterene i serien som Daffy aldri krangler eller har konflikt med.

Tina Russo[rediger | rediger kilde]

Ny karakter som dukket først opp i denne serien. Tina er kjæresten til Daffy. Hun jobber på kopi-sjappa (oppr. "Copy Place"). Hun elsker Daffy, til tross for hans dårlige kvaliteter (som hun fant ut om selv). Hun er en av de mer normale og virkelighetsnære karakterene i serien, og har en "no-nonsense" personlighet.

Pelle Pigg[rediger | rediger kilde]

(oppr: Porky Pig) Bestevenn til Daffy og nær venn til Snurre. Pelle har en naiv og uskyldig personlighet som Daffy ofte utnytter til sin egen fordel, blant annet for å narre Pelle til å gi ham penger eller være med på bisarre opplegg. Etter hvert i serien blir han sammen med Petunia. Pelle jobbet opprinnelig med en kjedelig kontor-jobb som regnskapsfører, før han fikk sparken og grunnla deretter sitt eget catering-firma.

Speedy Gonzales[rediger | rediger kilde]

Speedy er en ekstremt rask meksikansk mus som bor i veggen i huset til Snurre. Han driver den populære pizza-restauranten "Pizzaribba". Han er en av de mer normale og virkelighetsnær karakterene i serien. Speedy er ikke er redd for å si hva han mener (og står opp mot Snurre til tider, til tross for at han bor leiefritt i et musehull i Snurre-hjemmet)

Barte-sam[rediger | rediger kilde]

(oppr. Yosemite Sam) er en av Snurres og Daffys naboer. Sam er blant annet en løgner, en tyv og en juksemaker. Han pleier å stjele Snurres eiendeler, noe som får både Snurre og Daffy til å mislike ham.

Taz[rediger | rediger kilde]

(oppr: The Tasmanian devil/Taz/Poochy) Taz/Den Tasmanske djevelen/Bisken er en Tasmansk djevel fra Tas-Mania som Snurre fant og adoptere som sin egen hund. Han pleier å være aggressiv og skape trøbbel for Daffy. Men han er snill mot Snurre, mye fordi han har aldri vært redd for han eller trodd at han var et beist. En gang endte han opp i Alaska sammen med Sylvester og Pip.

Hanefar[rediger | rediger kilde]

(oppr: Fohorn Leghorn) Sjefen av Gigantkonsernet (oppr. Enormocorp) som har et veldig godt forhold til Daffy Duck, til tross for problemene han har forårsaket både han og firmaet.

Mac[rediger | rediger kilde]

Ekorn og broren til Tosh. Sammen driver de en antikvitet-butikk.

Tosh[rediger | rediger kilde]

Ekorn og broren til Mac. Sammen driver de en antikvitet-butikk.

Gossamer[rediger | rediger kilde]

Er et digert, oransje monster med pels som er sønnen til Lezah. Blir som regel fremstilt som en engstelig og godhjertet unggutt.

Heks Lezah[rediger | rediger kilde]

(oppr. Witch Lezah)

Walter[rediger | rediger kilde]

Lolas pappa, han synes Snurre er kjempeflott og er veldig støttende i forholdet mellom Snurre og Lola. Han er like eksentrisk som Lola, og han liker ikke Daffy på grunn av han bruke medlemsnummeret hans til å snike seg inn på golf-klubben og kjøpte masse ting som kom på hans regning.

Patricia[rediger | rediger kilde]

Lolas mamma

Besta[rediger | rediger kilde]

(oppr: Granny) En av naboene til Snurre. Hun var spion under 2. verdenskrig, og underviser folk i piano-timer.

Pip[rediger | rediger kilde]

(oppr: Tweety) Fuglen til Besta, som Sylvester hele tiden prøver å spise.

Sylvester[rediger | rediger kilde]

Katten til Besta som alltid prøver å spise Pip. Men mislykkes hver gang, fordi Besta stopper han.

Pete Puma[rediger | rediger kilde]

En dum puma som er en av vennene til Daffy, og gjør diverse jobber rundt i byen.

Elmer Midd[rediger | rediger kilde]

(oppr: Elmer Fudd) Nyhetsmannen i byen.

Stinkdyret Pepe[rediger | rediger kilde]

(oppr: Pepe Le Pew)

Marvin Marsmann[rediger | rediger kilde]

(oppr: Marvin The Martian) En marsboer som er en av vennene til Daffy.

Per Ulv[rediger | rediger kilde]

(oppr: Wile E. Coyote) En præreiulv som alltid er på jakt etter Bippe stankelbein. Han har dukket opp noen ganger utenfor CGI kortfilmene.

Bippe Stankelbein[rediger | rediger kilde]

(oppr: Road Runner) En veiløper som alltid slipper unna å bli fanget og spist av Per Ulv. Han har dukket opp noen ganger utenfor CGI kortfilmene.

Norske Stemmer[rediger | rediger kilde]

Per Ulv har ingen dialog og dermed ingen stemmeskuespiller. Bippe Stankelbein har ingen norsk stemmeskuespiller og er dermed ikke på denne lista

Engelske/originale stemmer[rediger | rediger kilde]

Per Ulv har ingen dialog og dermed ingen stemmeskuespiller.

Spin-off film[rediger | rediger kilde]

4. August 2015 ble rett på video spin-off filmen kalt Looney Tunes: Rabbits Run lansert i USA. Filmen har mange av de samme stemmeskuespillerne som The Looney Tunes Show og mange av figurene har like personligheter, men ingen av figurene kjenner hverandre og mange har annerledes roller.

Filmen er aldri blitt utgitt i Norge og er dermed ikke blitt dubbet på norsk heller.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) The Looney Tunes ShowInternet Movie Database Rediger på Wikidata


Autoritetsdata