The Game (album)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Game
Studioalbum med Queen
FormatLP, kassett
Utgitt30. juni 1980
Innspilt1979, 1980
SjangerRock, heavy metal
Lengde39:09
SpråkEngelsk
PlateselskapEMI
Produsent(er)Queen, Mack
Plass i kronologi
Live Killers
(1979)
The Game
Flash Gordon
(1980)

The Game er et album av det britiske rockebandet Queen. Plata ble sluppet 30. juni 1980, og var bandets første plate til å nå førsteplass både på amerikanske og britiske hitlister. Selv om sangene var enklere enn tidligere Queen-plater, gjorde The Game Queen til superstjerner. Store sanger på denne plata er den bassdrevne «Another One Bites the Dust» og rockabilly-sangen «Crazy Little Thing Called Love», begge nådde førsteplass i USA. The Game var den første Queen-plata der de brukte synthesizer.

Platas arbeidstittel var «Play the Game», men Roger Taylor uroet seg for at det kanskje kunne ha undertoner av snobberi, så det ble enkelt nok endret til The Game.

«Dragon Attack» blir kreditert til Brian May, men er faktisk resultatet av en «jam session» av alle fire bandmedlemmer. May fant de beste delene og redigerte dem sammen. Så la han til noen heavy gitarelementer for å få det hele til å høres litt mer samlet ut, og fikk bandet til å legge til elementer gjennom det hele.

«Crazy Little Thing Called Love» ble skrevet av Freddie Mercury mens han slappet av i badekaret. Han spilte inn den akustiske gitaren i studioet selv, før de andre kom, og når de kom spilte han opptaket for dem. Gitarist May sa at Mercurys spilling var perfekt, og la bare til en Telecaster-solo i midten av sangen, på råd fra Mack, i stedet for å imitere Telecaster-lyden på sin berømte Red Special-gitar. Dette er den eneste sangen Mercury rørte et annet instrument enn piano og tamburin på under konserter.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

 1. «Play the Game» 3:30
 2. «Dragon Attack» 4:18
 3. «Another One Bites the Dust» 3:36
 4. «Need Your Loving Tonight» 2:49
 5. «Crazy Little Thing Called Love» 2:45
 6. «Rock It (Prime Jive)» 4:31
 7. «Don't Try Suicide» 3:52
 8. «Sail Away Sweet Sister» 3:33
 9. «Coming Soon» 2:51
 10. «Save Me» 3:48
 11. «Dragon Attack (1991 Remix by Jack Benson and R.A.K.)» ?:??

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]