Ibex (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ibex
OpphavEngland, Liverpool, Merseyside
SjangerRock
Aktive år1969, 2005-2006
Tidligere medlemmer
Freddie Bulsara
Mike Bersin
Mick Smith
John 'Tupp' Taylor
Harry Hamilton

Ibex var et kortlivet rockeband fra Liverpool i 1969. Det er mest kjent for å ha hatt Freddie Mercury som medlem. Freddie Mercury het Freddie Bulsara på den tiden, og ble senere verdensberømt sammen med bandet Queen. De andre medlemmene i bandet var Mike Bersin på gitar, Mick Smith på trommer og John 'Tupp' Taylor (senere Jim Capaldis manager) på bass. Bandet skiftet navn til Wreckage i oktober 1969, men avsluttet samarbeidet bare en måned senere.

9. september 1969, holdt bandet en konsert på The Sink i Liverpool. På denne konserten deltok også musikere som senere skulle danne bandet Queen: Roger Taylor og Brian May. Dette var deres første opptreden sammen.

Etter at Ibex ble oppløst spilte Mercury først sammen med bandet Sour Milk Sea, deretter ble han med i bandet Smile sammen med Taylor og May.

En solo samleboks med Mercury, som ble utgitt posthumt i 2000, inneholdt en demo av Wreckage ved navn «Green», og en coverversjon av The Beatles' låt «Rain» som Ibex hadde gjort live. Det eksisterer liveopptak av «Crossroads», «Communication Breakdown», «Jailhouse Rock», og «We're Going Wrong», men disse har aldri blitt utgitt offentlig.

Bandet kom sammen igjen i 2005 for å spille på The Official International Queen Fan Club Convention. Harry Hamilton fra tributebandet Flash Harry tok Mercurys plass som sanger. De var også støttemusikere for Flash Harry i deres forestilling i Royal Albert Hall i 2006.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]