Queen Rocks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Queen Rocks
FormatCD
Artist, bandQueen
Utgitt1997
SjangerRock
Lengde70:21
PlateselskapEMI
Produsent(er)Queen
Plass i kronologi
At the BBC
(1995)
Queen Rocks
The Crown Jewels
(1998)

Queen Rocks er et samlealbum av det britiske rockebandet Queen, utgitt 1997. Plata er for det meste en samling av Queens tyngste rockesanger, men har også en ny sang, «No One But You (Only the Good Die Young)». Denne sangen begynte som en sang til Brian Mays soloplate Another World (1998), men de bestemte seg for å spille den inn sammen som en foreløpig avslutning på Queens karriere. Den er foreløpig Queens siste studioinnspilling, og den første (og eneste) uten frontfigur og vokalist Freddie Mercury.

Plata er på en måte unik for Queen-platene, siden den med vilje ikke fulgte standarden for Queens hits-plater. Kriteriet for inklusjon på denne plata var at sangen var pur hardrock. Noen store hits er der («Hammer to Fall», «Seven Seas of Rhye»), og noen inkluderte sanger ble aldri utgitt som singler («Put Out the Fire», «Sheer Heart Attack»), men alle sangene er klassiske rockesanger som selv de mindre fans vil ønske velkommen.

Et godt antall gode låter er ikke med («Brighton Rock», «I Go Crazy», «Liar»), men Queen Rocks lever opp til sitt navn og er en solid samling. Kanskje en oppfølger kommer en dag, men det kan hende vil være å skyve grensa, og legge til enda en Hits-samling på markedet, som i Queens tilfelle inkluderer noen overlappende (men hver for seg eksellente) samlinger.

Brian May har uttrykt et ønske om å trekke tilbake mange av disse samlingene, for å få fokus tilbake til de originale platene, det er da spesielt Platinum Collection han ønsker å trekke tilbake. Om eller når dette skjer, vil forhåpentlig Queen Rocks stå sin grunn og fortsatt være tilgjengelig.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

 1. «We Will Rock You»
 2. «Tie Your Mother Down» (singel-versjon)
 3. «I Want It All» (hybridalbum-/singel-versjon)
 4. «Seven Seas of Rhye»
 5. «I Can't Live With You» (ny versjon 1997)
 6. «Hammer to Fall»
 7. «Stone Cold Crazy»
 8. «Now I'm Here»
 9. «Fat Bottomed Girls» (plate-versjon)
 10. «Keep Yourself Alive»
 11. «Tear It Up»
 12. «One Vision» (plate-versjon)
 13. «Sheer Heart Attack»
 14. «I'm in Love With My Car» (hybridalbum-/singel-versjon)
 15. «Put Out the Fire»
 16. «Headlong»
 17. «It's Late»
 18. «No One But You (Only the Good Die Young)»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]