News of the World (album)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
News of the World
Studioalbum med Queen
FormatLP, kassett
Utgitt28. oktober 1977
InnspiltJuliseptember 1977
SjangerHardrock, heavy metal, arena rock
Lengde00:39:30
Lengde39:30
SpråkEngelsk
PlateselskapEMI
Produsent(er)Queen, Mike Stone
Plass i kronologi
A Day at the Races
(1976)
News of the World
Jazz
(1978)

News of the World er ei plate av det britiske rockebandet Queen, og ble sluppet 28. oktober 1977. Plata solgte til firedobbel platina i USA alene, takket være store hits som «We Will Rock You», «We Are the Champions» og «Spread Your Wings». Den ble spilt inn på Sarm West og Wessex Studios, Storbritannia, med tekniker Mike Stone, og regnes som ei av Queens sterkeste plater.

Platas berømte cover var en tegning av den amerikanske sci-fi-artisten Frank Kelly Freas. Taylor hadde en utgave av bladet «Analog» (fra oktober 1953), hvis omslagskunst viste en gigantisk intelligent robot som holdt kroppen til et dødt menneske, og teksten til bildet lød: «Vær så snill...fiks den, far?» for å illustrere Tom Godwins historie «The Gulf Between». Bildet inspirerte bandet til å kontakte Freas, som sa seg villig til å forandre bildet til bruk på platas cover, ved å erstatte den døde mannen med de fire «døde» bandmedlemmene (Roger Taylor og John Deacon faller ned mot bakken). Det originale bildet (også kalt «The Gulf Between») er også med på Freas' kunstkolleksjon «As He Sees It» (Paper Tiger, 2000).

«We Will Rock You» ble ikke sluppet seg en egen singel, men som B-siden til «We Are the Champions». Til tross for dette ble sangen likevel en av Queens største sanger, og spilles på sportsarrangementer over hele verden. Det var med vilje at Brian May gjorde sangen så lett og «antemsk» som den er (tramp, tramp, klapp!), for å få konsertpublikummet til å bli mer direkte involverte i showet deres. Queen elsket et interaktivt publikum.

«Sheer Heart Attack (sang)» ble påbegynt i 1974 for plata ved samme navn, men ble ikke fullført, og til slutt skrapet. Taylor fullførte den imidlertid for denne plata, og den ble gjort ferdig i de korte innspillingsperiodene mellom turneer.

«All Dead, All Dead» var skrevet av May, og handler om tristheten hans da hans katt døde når han var liten, men teksten var mer generell.

«Sleeping on the Sidewalk» ble skrevet og innspilt på dagen, live, og bandet bare framførte den sammen uten øvelse. Etter tre-fire takninger innså bandet at jo mer de prøvde, jo dårligere ble det, og at de hadde klart det best på det første forsøket, så det var den versjonen som ble brukt på plata.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

Personell[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]